خبرگزاری کار ایران

اورانی مطرح کرد:

امانی شدن اعتبار احیا و مرمت قنوات در خراسان رضوی

امانی شدن اعتبار احیا و مرمت قنوات در خراسان رضوی
کد خبر : ۸۱۳۳۴۲

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به دلیل مشکلات موجود در بخش احیا و مرمت قنوات امسال اعتبار قنوات به صورت امانی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، محمدرضا اورانی در جلسه معارفه رئیس جدید جهاد کشاورزی فیروزه افزود: سال‌های گذشته به دلیل کمبود شرکت و پیمانکار حرفه‌ای در بخش احیا و مرمت قنوات پس از برگزاری تشریفات قانونی شرکت مجری پس از برداشت سود، خودش اجرای طرح را به مُقَنی می سپرد.

وی اعلام کرد: بدین ترتیب هر ساله یکسری مناقصات قانونی برگزار می‌شد و شرکت های برنده ۱۵ تا ۳۰ درصد سود می گرفتند و در نهایت این مقنی بود که طرح را اجرا می‌کرد که امسال با امانی شدن اعتبار طرح‌های مرمت و احیای قنوات از این حالت خارج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه میزان خرید گندم در استان از ۳۳۱ هزار تن در سال گذشته به ۵۳۲ هزار تن در سالجاری رسیده است، ادامه داد: از این میزان ۵۰۲ هزار تن خرید تضمینی، حدود ۱۸ هزار تن توافقی و حدود ۱۳ هزار تن خرید بذری بوده است.

اورانی اظهار کرد: امروز به همت کشاورزان در تولید گندم به خودکفائی رسیده ایم و این موفقیت با همکاری کشاورزان و مسئولان میسر شد که عرصه را بر دلالان و سوء استفاده کنندگان بستند.

وی با تأکید بر اینکه سیاست جهاد کشاورزی توسعه کشت گلخانه ای است، اعلام کرد: در این بخش پیشرفت خوبی داشته‌ایم ولی مطلوب نیست و با توجه به وضعیت دشت ها باید با سرعت بیشتری به این سمت حرکت کنیم.

وی ادامه داد: میزان کشت گلخانه‌ای در استان خراسان رضوی از حدود ۱۱۸ هکتار در سال ۱۳۹۲ به حدود ۳۸۸ هکتار در سال ۹۷ رسیده ولی هنوز استان خراسان در بخش کشت گلخانه‌ای دچار عقب ماندگی است. 

رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از ۳۷ دشت استان ۳۳ دشت وضعیت بحرانی دارد و در این بین دشت نیشابور فیروزه، دشت مشهد چناران و دشت فریمان تربت جام در وضعیت قرمز است.

اورانی تصریح کرد: در بخش تأمین و تخصیص تسهیلات ارزان قیمت امسال هشت هزار میلیارد ریال تسهیلات کشاورزی با نرخ هفت درصد در مناطق کم برخوردار و نرخ ۹ درصد در مناطق برخوردار اختصاص یافته است که در این چارچوب سهم آورده کشاورز ۱۵ درصد با یک سال دوره مشارکت و ۶ ماه دوره تنفس و پنج سال دوره بازگشت می باشد.

وی با اشاره به بحث توسعه کشت گیاهان دارویی به دلیل برخورداری از مزیت نسبی و نیاز آبی کم مشمول سیاست های حمایتی دولت است، افزود: باغ های استان به سرعت به سمت سایبان‌دار شدن پیش می رود که حدود ۴۹ درصد تبخیر را در این باغ ها کاهش داده و از شدت حوادث غیرمترقبه مانند تگرگ می کاهد.

وی یادآور شد: امسال یک هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون در استان اختصاص یافته و هیچ محدودیتی در بخش و استان وجود ندارد.

فرماندار شهرستان فیروزه با اشاره به گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: به رغم تلاش های فراوان برای بهبود تولیدات در بخش کشاورزی میزان ارزش افزوده در معیشت خانوارها نسبت به بهره‌برداری از سفره‌های زیرزمینی و اراضی مستعد کشاورزی چشمگیر نیست.

ابوالفضل حکیم پور افزود: درآمد روستائیان در بسیاری از روستاهای فیروزه سالیانه حدود یکصد میلیون ریال است این نشان می‌دهد باید در اقتصاد محوری شهرستان که کشاورزی و دامپروری است تلاش بیشتری شود.

وی تأکید کرد: باید به سمت تثبیت اشتغال موجود حرکت کنیم و با استفاده از ظرفیت‌های روستاها کسب و کارهای نوین ایجاد کنیم و امیدواریم با حضور چهار معین اقتصادی در فیروزه به زودی شاهد تحول و پیشرفت در این بخش باشیم.

در پایان این مراسم احمد شادمهری رئیس سابق جهاد کشاورزی فیروزه تودیع و غلامحسن کلیدری به عنوان رئیس جدید جهاد کشاورزی فیروزه معارفه شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز