خبرگزاری کار ایران

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد:

ضرورت جلب همکاری شبکه بانکی استان در پیاده سازی طرح مثلث توسعه اقتصادی

ضرورت جلب همکاری شبکه بانکی استان در پیاده سازی طرح مثلث توسعه اقتصادی
کد خبر : ۸۰۷۲۳۹

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در نشست با جمعی از معین های اقتصادی، بر ضرورت جلب همکاری شبکه بانکی استان برای کمک به امر پیاده سازی طرح مثلث توسعه اقتصادی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، علی اکبر لبافی در جمع معین های اقتصادی شهرستان‌های کلات، طرقبه، شاندیز و بینالود گفت: آمارها نشان می‌دهد که در حال حاضرحدود 55 درصد منابع بانکی خراسان رضوی در داخل مصرف می‌شود این در حالیست که هدایت درست این منابع می‌تواند طرح های توسعه‌ای معین های اقتصادی را بهره مند سازد و پیشبرد طرح مثلث توسعه اقتصادی را سرعت ببخشد.

در ادامه شفائی، نماینده معین اقتصادی سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی عنوان کرد: شرکت ها و طرح های توسعه و گردشگری و یا صندوق های مالی و اعتباری و حتی بعضا شماری از تعاونی های روستایی در این مناطق به واسطه عملکرد و چالش هایی که در نظام اقتصادی کشور و منطقه رقم زدند، بذر بی اعتمادی را میان مردم کاشتند. به همین استناد، تلاش عمده ما تقویت سرمایه های اجتماعی در این مناطق است تا بتوانیم از ظرفیت مشارکت اجتماعی بهره بگیریم.

نماینده معین اقتصادی شاندیز، طرقبه و بینالود، با اشاره به اینکه تعامل بین دستگاه های دولتی و معین اقتصادی، مشارکت مردمی و هم افزایی می تواند در نتیجه بخش بودن الگوی مثلث توسعه اقتصادی راهگشا باشد، ادامه داد: ما به عنوان معین اقتصادی توانستیم همکاری کارآفرینان، دانشگاهیان (دانشگاه شاندیز، بینالود)، دستگاه های اجرایی را به خود جلب کنیم.

وی یادآور شد:  در حوزه تسهیلگری اجرایی از سال 89  شاهد بودیم که مجموعه سازمان بهزیستی، کمیته امداد و تعاون روستایی، اقداماتی را در جهت توانمندسازی مردم مناطق محروم و روستایی انجام داده اند اما این نهادها پس از مدتی نتوانستند به اهداف مورد نظر برسند..

شفائی ادامه داد: سپاه اقدامات تسهیلگری و میدانی را برای ایجاد صندوق های خرد روستایی انجام داد و ما تسهیلگری اداری، اجرایی و مالی آن را بر عهده گرفتیم. در حقیقت تفاهم نامه ای را در این خصوص با سپاه امضا کردیم، بدین ترتیب صندوق های خرد روستایی از 22 به 32 صندوق افزایش پیدا کرد.

نماینده معین اقتصادی طرقبه، شاندیز و بینالود عنوان کرد: ما یکسری فرصت های مالی ایجاد کرده ایم، چنان که از طریق مذاکره با سازمان اوقاف، به این نتیجه رسیدیم که بخشی از امور اوقاف می تواند در قالب نیت خیر به صندوق های خرد روستایی اختصاص یابد تا گامی در جهت اشتغالزایی برداشته شود.  پس از آن به سراغ بنیاد برکت رفتیم و بدین ترتیب 200 میلیون تومان به صندوق ها تخصیص یافت. همچنین با سازمان همیاری ها جلساتی برگزار شد که 210 میلیون تومان از اعتبارات سازمان به صندوق های پیشاهنگ توسعه روستایی اختصاص یافت.

وی خاطر نشان کرد: ما پروژه ها را در سه قالب کلان مقیاس، میان مقیاس و بازآفرینی شهری تقسیم بندی کردیم و موانع هر یک از پروژه ها را با همکاری فرمانداری و دستگاه های مربوطه مرتفع کردیم.

شفائی با اشاره به اینکه ما به دنبال ایجاد برند و اشتغالزایی برای روستاهای طرقبه و شاندیز هستیم و به همین منظور طرح گیت مجازی را با همکاری پژوهشکده ثامن دنبال می کنیم، افزود: طرقبه و شاندیز درآمد خود را از 10 الی 20 هزار شهروند خود حاصل می کند اما خدماتش را به 5.3 میلیون نفر جمعیت مشهد و 20 میلیون زائر ارائه می دهد، البته بخشی از اقتصاد این شهرستان هم از این درآمد منفعت حاصل می کنند اما شاکله شهر و شهرداری از این درآمد چیزی عایدشان نمی شود؛ حال اگر بستر گیت مجازی فراهم شود، با ورود هر خودرو به طرقبه و شاندیز و ارائه خدمات الکترونیکی می توان درآمد مطلوبی حاصل کرد و اشتغال فراوانی را در عرصه های مختلف خدماتی، پارکینگ های هوشمند، فضاهای خدماتی بین راهی و ... به وجود آورد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز