خبرگزاری کار ایران

حکیمی مطرح کرد:

کشت پنبه در کشور بیش از ۳۰ هزار بهره بردار دارد

کشت پنبه در کشور بیش از ۳۰ هزار بهره بردار دارد
کد خبر : ۷۷۴۴۶۵

معاون اداره کل پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال زراعی جاری بیش از 80 هزار هکتار از کشتزارهای کشور به کشت پنبه اختصاص یافته که این محصول در این حوزه بالغ بر ۳۰ هزار بهره بردار دارد.

مسعود حکیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در تایباد، اظهار کرد: این میزان نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش داشته و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۰۰ هزار تن پنبه امسال در کشور برداشت و روانه بازارهای هدف شود .

وی افزود: سال زراعی گذشته میانگین تولید پنبه در سطح مزارع کشور 2 هزار و ۴۰۰ کیلوگرم در هر هکتار بود و بیش از ۱۶۰ هزارتن از این محصول در سطح مزارع پنبه کشور برداشت شد.

معاون اداره کل پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد سطح زیر کشت پنبه در کشور از بذرهای اصلاح شده استفاده می‌شود مطرح کرد: سال گذشته در راستای حمایت از پنبه کاران، به ازاء هر هکتار ۳۰ میلیون ریال به آنها کمک هزینه کشت و تولید پرداخت شد که در سال جاری این رقم به ۵۰ میلیون ریال رسیده است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۵۰ هکتار از مزارع کشور به روش کشت نشایی انجام می‌شود  تصریح کرد: استان‌های خراسان رضوی، گلستان، فارس، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و اردبیل از جمله مناطق پیشرو در کشت محصول پنبه هستند.

حکیمی کاهش هزینه‌های تولید پنبه را یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: ایجاد بانک نشا به صورت متمرکز توسط بخش خصوصی، تهیه ماشین‌های نشاکار و استفاده از خاک‌های معمولی هزینه تولید پنبه را کاهش می‌دهد.

وی افزایش بهره‌وری و عملکرد تولید را از مزایای کشت نشایی برشمرد و افزود: با کشت نشایی، سمپاشی نیز یک یا دو بار کاهش می‌یابد و مبارزه با آفات در سطح کوچکی از خزانه صورت می‌گیرد و این نوع کشت صرفه جویی ۱۵ درصدی آب را نیز به همراه دارد.

استان خراسان رضوی ۲۵ هزار متر مربع سطح زیر کشت پنبه دارد که به لحاظ وسعت، رتبه نخست کشور را دارد و شهرستان تایباد بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت پنبه با ۴۷۰ بهره بردار در این بخش دارد.

گفتنی است، از روز گذشته به صورت آزمایشی دو هکتار از مزارع دشت کرات در شهرستان تایباد زیر کشت نشایی پنبه رفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر