خشکسالی ظرفیت تولید را کاهش داد/ توان تولید روغن داخلی را داریم
معاونت مالی اداری شرکت تبرک گفت: سیستم کشاورزی کشور سنتی است و این مساله مشکل بزرگی است که نیاز به مطالعه و رسیدگی دارد.
رضا اسدی-معاونت مالی اداری شرکت تبرک- در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه این شرکت به طور کامل و مشخص به بحث صادرات ورود پیدانکرده است، بیان داشت: از آنجایی که تولید این شرکت به اندازه پاسخگویی به نیاز بازار داخلی است صادرات را افزایش نداده ایم؛ درحال پیگیری ورود به بازارهای روسیه هستیم و امیدواریم به زودی به مرحله عقد قرار داد برسیم.
وی افزود: یکی از مشکلات صادرات به روسیه مشکل تعرفه بالای این کشور برای واردات است،جدیدا تعرفه ها تسهیل شده و در بحث صادرات از آنجایی که صادرات صنایع غذایی در اولویت قرار گرفته و روابط ایران و روسیه قویتر شده است پیگیری های زیادی در این حوزه انجام شده است.
اسدی در این خصوص که با توجه به رتبه هفتم ایران در تولید گوجه فرنگی آیا مشکلی در تامین آن ندارند بیان داشت: سیستم کشاورزی کشور سنتی است و این مساله مشکل بزرگی است که نیاز به مطالعه و بررسی داردتا کشاورزی تغییرکند؛البته دولت روحانی تا حدودی هم موفق بوده است،با کلاس هایی که برگزار شده و آگاهی هایی که صورت گرفته کشور به سمت کشاورزی صنعتی سوق پیدا کرده است و مهمترین تحول این است که شیوه آبیاری ها متحول شده است؛ چراکه یکی از مشکلات بحث نوع آبیاری کشاورزان است و در مصرف سنتی این آب هدر می رود و دولت با اعطای تسهیلات در پی کنترل این مشکلات است.
وی افزود:باید برنامه ای تدوین شده به کشاورزان داده شود که یکسال گوجه فرنگی و سال بعد پیاز نکارند یعنی الگوی کشت در دستور کار قرار گیرد چراکه نه تنها کشاورزان بلکه کارخانه های فرآوری از تصمیمات این چنینی کشاورزان متاثر می شوند؛مثلا در سال 94 بدلیل کم آبی و خشکسالی برداشت محصول کشاورزان منطقه یک چهارم کاهش یافت و در نهایت میزان تولید کارخانه تبرک یک چهارم کاهش یافت این در حالی است که در سال 93 کارخانه با صددرصد ظرفیت کارکرده است.
اسدی در خصوص بازارهای هدف محصولات تبرک بیان داشت: مواد غذایی در سالهای تحریم به کشورهای آسیای میانه، افغانستان، عراق، ترکمنستان و تاجیکستان صادر شد؛ عملا در کشور لیدر هستیم چون دو واحد صنعتی عظیم با دستگاه های مدرن داریم که همین امر موجب شده امکان جذب 3500 تن گوجه فرنگی در شبانه روز داشته باشیم؛بخشی از این گوجه فرنگی ها در کشت و صنعت مربوط به کارخانه است تامین می شود و بخشی از آن از گوجه جیرفت و شمال تامین می شود.
او افزود: گوجه فرنگی قابل دپو نیست و اگر در پروسه تولید قرار نگیرد از بین می رود، در زمستان با استفاده از دستگاه اسپتیک می توان این گوجه را تا سه سال نگهداری کرد؛ روش به این صورت است که رب غلیظ را که با دستگاه اسپتیک تولید می شود با ورقه های الومینیومی وکیوم می شود و این مساله موجب ماندگاری بالای آن می شود، کارخانه هایی که دستگاه اسپتیک ندارند رب را فله ای نگهداری می کنند و برای جلوگیری از کپک زدن، مواد افزودنی به آن اضافه می کنند.
معاونت مالی اداری شرکت تبرک در ادامه تاکید کرد: برای معرفی محصولات جدید نیاز به یک دوره زمانی داشته ایم و در حال حاضر باید بگویم که به سمت تولید کیک و کلوچه و روغن سوق پیدا کرده ایم، در زمان تحریم عملا دانه روغنی وارد کشور نمی شد روغن خام را خریداری کرده و تبدیل به روغن خوراکی می کردیم؛ اما در حال مذاکره برای واردات دانه های روغنی هستیم چراکه واحدهای صنعتی این شرکت توان تولید روغن دارند.