رئیس اتاق اصناف مشهد خبر داد؛
فعالیت بیش از ۱۲۰ هزار واحد صنفی در مشهد / فقط یک چهارم واحدها تولیدی هستند
رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: به دنبال این هستیم که با رفع موانع تولید بتوانیم تحولی در عرصه تولید ایجاد و تولیدات استان را صادراتمحور و در کل جهان دارای مزیت رقابتی کنیم.
به گزارش ایلنا از مشهد؛ هادی مخملی امروز، چهار تیر ماه، در همایش بزرگداشت روز اصناف که در هتل میثاق ملل برگزار شد، اظهار کرد: اتاق اصناف مشهد به عنوان یک نهاد مدنی در شهر مشهد با ۹۴ اتحادیه و بیش از ۱۲۰ هزار واحد صنفی براساس وظایف قانونی خود فعالیت میکند.
وی بیان کرد: ما در اتاق اصناف با برنامهریزیهای منسجمی که داشتیم، چند راهبرد را مد نظر قرار دادیم. هدف ما حمایت از حقوق مصرفکننده و صیانت از اتحادیههای صنفی است؛ بنابراین اولین طرحی که برای این منظور داریم، طرح تحول نظارت بر بازار است. این طرح یک طرح جامع استراتژیک است که با توجه به اهمیت حوزه نظارت و بازرسی و اینکه عملکرد اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی همیشه مورد ارزیابی و مطالبات مردمی قرار میگیرد، آغاز شده تا تحولی در زمینه نظارت و بازرسیها انجام شود.
مخملی افزود: در این طرح موارد متنوعی از انواع روشهای نظارتی تعریف شده که یکی از آنها برای ساماندهی واحدهای صنفی بدون پروانه است. امیدواریم با شرایطی که ایجاد شده، در ماههای آینده شاهد شکلگیری تحول و شرایط خوبی در این حوزه باشیم و واحدهای بدون پروانه را ساماندهی کنیم. همچنین طرح نظارت هوشمند که از طریق مانیتورینگ در مجتمعهای صنفی و برخی اتحادیهها انجام میشود، در قالب این طرح تعریف شده است.
رئیس اتاق اصناف مشهد بیان کرد: مشهد به دلیل حضور میلیونی زائران شرایط ویژهای دارد؛ بنابراین به مناسبتهای مختلف باید نظارت و بازرسی بر بازار تدام یابد. امیدواریم با اعمال مناسب این نظارتها و بازرسیها، زائر با خاطره خوشی مشهد را ترک کند و دغدغه وی تنها زیارت باشد.
وی با بیان اینکه ما در قالب نظارتها به غیر از اقدامات سلبی، اقدامات ایجابی نیز داریم، عنوان کرد: از جمله این اقدامات ایجابی، فعالیتهای فرهنگی است. اولین اقدام فرهنگی در ستاد خدمات سفر در فروردین ماه در بازار رضا (ع) کلید خورد و آموزشهایی در زمینه فرهنگ میزبانی ارائه شد. این آموزشها مورد استقبال کسبه قرار گرفت که امیدواریم به کل شهر تعمیم پیدا کند.
مخملی ادامه داد: در حال حاضر سه میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی در کشور، ۲۵۰ هزار واحد صنفی در استان و بیش از ۱۲۰ هزار واحد در مشهد در سطح عرضه و تولید فعالیت دارند. از همین رو اصناف باید با توجه به شعار سال نقش خود را در تولید به صورت پررنگتری ایفا کنند. به همین دلیل بنا داریم واحدهای تولیدی را تقویت کنیم. البته این رویکرد مستلزم مشارکت هیاتمدیرههای اتحادیههای صنفی است تا واحدهای مستعد خود را برای این منظور شناسایی و معرفی کنند.
رئیس اتاق اصناف مشهد اضافه کرد: مشهد ظرفیت بالایی در تولید دارد. ما واحدهای تولیدی بسیار ارزشمندی را شناسایی کردیم که از نظر تولید صادراتمحور توانمندی بالایی دارند. به دنبال این هستیم که با رفع موانع تولید بتوانیم تحولی در عرصه تولید ایجاد و تولیدات استان را صادراتمحور و در کل جهان دارای مزیت رقابتی کنیم.
وی با اشاره به اینکه از ۱۲۰ هزار واحد صنفی موجود، تنها یکچهارم آنان فعالیت تولیدی دارند، تصریح کرد: تلاش میکنیم هر فعالیت تولیدی که ظرفیت استقرار در شهرکهای صنعتی و یا ایجاد شهرک صنعتی اختصاصی را دارد، در این مسیر هدایت کنیم. در هیاترئیسه قبلی تفاهمنامه احداث پنج شهرک صنعتی منعقد شد و حالا قرار است به مناسبت عید غدیر امسال اولین شهرک صنفیتولیدی در مشهد عملیات اجرایی خود را آغاز کند و کمی بعدتر ۲ شهرک دیگر نیز کلنگزنی خواهد شد. مشهد ظرفیت ایجاد ۳۰ شهرک صنفیتولیدی را دارد. از همین رو بنا داریم ۱۲ تا ۱۳ شهرک صنفیتولیدی احداث کنیم تا مشهد تبدیل به قطب شهرکهای صنفی کشور شود.