یک مسئول مطرح کرد؛
راه و شهرسازی باید سهم ۵۵ درصدی شهر را پرداخت کند/ افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای آبادگران
مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره شرکت آبادگران ایران گفت: برای احقاق حق ۵۵درصدی شهرداری، راه و شهرسازی باید این اتفاق را انجام بدهد چون طبق تفاهمنامهای که در سال۷۳ شرکت آبادگران ایران با مسکن و شهرسازی داشته است این سازمان موظف شده تا سهم شهر را به شهرداری پرداخت کند.
به گزارش ایلنا از مشهد، مصطفی شریف در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل شرکت آبادگران ایران برگزار شد، اظهار کرد: شرکت آبادگران ایران شرکت بورسی بوده که ۵۲ درصد سهام آن متعلق به سازمان تامین اجتماعی و ۴۸ درصد در اختیار مردم در بورس است. برای ما مشهدیها آبادگران با سوالات و مسائل دیگری گره خورده است. زمانی که سال گذشته در شرکت آبادگران مستقر شدم یک ماه را به مطالعه و بررسی شرایط، مشکلات، آسیبها و پروژههای شرکت اختصاص دادم که نتیجه آن برنامه تحول شد. گام به گام اجرای این برنامه را شروع کردیم و امروز به همه اهداف برنامه تحول در سال ۱۴۰۱ رسیدیم که مسیر تحول در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه دارد.
شریف با بیان اینکه مهمترین رکن تحول ما این بوده که شرکت به یک مجموعه اثرگذار در حوزه اقامتی و گردشگری تبدیل شود، عنوان کرد: در سالهای گذشته نقش ساخت مجتمعهای اقامتی و گردشگری کمرنگ بوده است، بنابراین استراتژی ما این شد که شرکت وارد بازار حوزه گردشگری و اقامتی شود و از آن سهم بگیرد.
مدیرعامل شرکت آبادگران ایران خاطرنشان کرد: شرایط شرکت در سال گذشته در همین زمان در حوزه اقتصادی و مالی ۷۵۰ میلیون تومان سود ناخالص بود. حجم زیادی مطالبات معوق داشتیم. شرکت نتوانسته بود از اعتبارات بانکی سهم خوبی را به خود اختصاص دهد. همچنین شرکت استقراض بانکی نداشت و بدهی تولید نکرده بود. متاسفانه شرکت از سال ۸۵ تا ۱۴۰۰ عمده کاری که انجام داده بود فروش داراییها و سود از محل فروش داراییها بود.
وی افزود: در حوزه حاکمیت، ساختار شرکت قدیمی بود. یک شرکت بورسی فاقد بخش IT، بورس و بهرهبرداری بود. ضعف شدیدی در حوزه بهرهبرداری و ساختارهای موازی وجود داشت. در حوزه حقوقی نیز پروندههای بلاتکلیف متعددی وجود داشت و بخشی از حقوق شرکت استیفا نشده بود. در حوزه اجتماعی نیز مردم به خصوص در پروژه مجتمع کوهسنگی گلایههایی داشتند.
شریف با اشاره به اینکه ساختار و حاکمیت شرکت که به شدت تضعیف شده بود، اصلاح شد، تصریح کرد: بخش IT، حقوقی، اقتصادی، بازار سرمایه و بهرهبرداری به ساختار اضافه شد. متخصصان نیز به شرکت اضافه شدند. هیئت امنایی که به شکل موازی شکل گرفته بود، منحل شد. آییننامهها اصلاح و نظام بهرهبرداری ایجاد شد.
مدیرعامل شرکت آبادگران ایران گفت: برای احقاق حق ۵۵درصدی شهرداری، راه و شهرسازی باید این اتفاق را انجام بدهد چون طبق تفاهمنامهای که در سال۷۳ شرکت آبادگران ایران با مسکن و شهرسازی داشته است این سازمان موظف شده تا سهم شهر را به شهرداری پرداخت کند، شهرداری برای احقاق حق خود مالک را میشناسد اما طبق این تقاهمنامه مسکن و شهرسازی موظف به رفع این تعهد است و اگر تا کنون راه و شهرسازی به وعده خود عمل نکرده به دلیل انحرافات ایجاد شده در این پروژه است.
وی درباره ایمنی واحدهای آبادگران با توجه به نبود پایانکار عنوان کرد: ما به سازمان آتش نشانی ۳ الی ۴ بار نامه زدیم و درخواست کارگروه برای رفع مشکل ایمنی آبادگران کردیم که آتش نشانی گفته ما نیرو برای عضویت در کارگروه نداریم و ما به دنبال همکاران بازنشسته آتش نشانی رفتیم.آتش نشانی برای اینکه پروژه آبادگران پایان کار ندارد تاییدیه نهایی را نمیدهد اما پروژههای آبادگران به صورت تکی از آغاز ساخت از نظر ایمنی تاییدات لازم را گرفته اند و برای بحث تسهیل در ایجاد جاده دسترسی برای مواقع ضروری به آبادگران خود شهرداری باید اقداماتی انجام دهد.
وی با بیان اینکه شرکت آبادگران در حال حاضر ۴ دارایی ملکی اصلی دارد، عنوان کرد: این املاک شامل سایت کوهسنگی، سایت گلوگاه در مازندران، پروژه آرامش در قاسمآباد و زمین بند گلستان با نام پروژه گلستان است. در خصوص سایت کوهسنگی که مهمترین پروژه ما است چالشی در زمینه سند داشتیم که سند در اختیار سازمان مسکن و شهرسازی است تا به تعهدات خود به سازمان میراث فرهنگی عمل کنیم. در روزهای آینده موافقت اصولی با سازمات میراث فرهنگی انجام خواهد شد، بعد از آن در یک سال آینده سرانههای گردشگری مدنظر آنها را انجام خواهیم داد و تا پایان سال آینده برای سند از مسکن و شهرسازی اقدام میکنیم.
نایب رئیس هیأت مدیره شرکت آبادگران ایران افزود: ۱۱ پروژه گردشگری در سایت کوهسنگی تعریف کردیم که تاکنون ۵ مورد تفاهمنامه سرمایهگذاری منعقد شده و ۳۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه داشته است. جلسات متعددی نیز حل مشکلات سایت برگزار کردیم که اقدامات خوبی انجام شده است. پیگیری اعتبارات بانکی برای سایت کوهسنگی نیز از دیگر اقدامات بود که به زودی از بانک رفاه اعتباری را دریافت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت آبادگران ۴۲ واحد اقامتی در سایت کوهسنگی دارد که وظیفه ماست تمام واحدهای اقامتی ذیل قاعده و سیستم هتلداری قرار گیرند. ما در آبادگران منزل مسکونی نداریم، تمام برجها جز بخش اداری هتلآپارتمان و واحد اقامتی هستند. برای آغاز اقامتیسازی و اصلاح رویه گذشته که انحرافی در این موضوع رخ داده بود با ۴۲ واحد شروع کردیم که تجهیز شده و از ۲۵ اسفند مورد استفاده قرار خواهد گرفت. هزینه اقامت در این واحدها شبی ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است. این مجتمع ۲۹۰ واحد اقامتی داشته که اکنون ۴۲ واحد اقامتی دارد. امیدواریم تا پایان سال آینده تمامی واحدهای موجود در آبادگران ذیل ضوابط هتلداری قرار بگیرند.
نایب رئیس هیأت مدیره شرکت آبادگران ایران گفت: در حوزه مالی در سال جاری ۶۰ درصد افزایش درآمدها را نسبت به سال گذشته داشتیم. وصول مطالبات نیز نسبت به سال گذشته ۸ برابر شده و از ۱۳۵ میلیون تومان به یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان رسیده است. در حوزه سود حداقل سود سال گذشته را در سال تحولی سال ۱۴۰۱ محقق کردیم. در سال آینده حداقل ۱۰ برابر سال جاری درآمد خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه مهمترین برنامه ما در سال آینده پیگیری استراتژی فعال بودن در حوزه گردشگری و اقامتیسازی است، تصریح کرد: ما مولدسازی را در سه ماه اول سال آینده تعیین تکلیف خواهیم کرد. تجدید ارزیابی داراییها را آغاز کردیم. اجرای پروژه جدید را در دستور کار داریم و میخواهیم وارد استان دیگری شویم. افتتاح پروژه هتل در سایت کوهسنگی که ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنین مجتمع تجاری، فرهنگی و ورزشی در این سایت را در سال آینده افتتاح خواهیم کرد. مجدانه پیگیر اخذ سند پروژه کوهسنگی نیز هستیم. فعالسازی اراضی باقیمانده در گلوگاه و افتتاح ۱۱ بسته گردشگری در سایت کوهسنگی از دیگر برنامههای ما برای سال آینده است.