خبرگزاری کار ایران

هدر رفت ۹ درصدی آب شرب در مشهد

هدر رفت ۹ درصدی آب شرب در مشهد
کد خبر : ۱۲۴۷۸۷۳

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: هدر رفت واقعی آب شرب در مشهد ۹ درصد است و کمترین میزان هدررفت نسبت به شهر‌های بزرگ است.

به گزارش خبرنگار ایلنا ، حسین اسماعیلیان گفت: امسال سال سختی در خصوص تامین آب شرب در پیش داریم. بیش از دو دهه است که در مشهد خشکسالی داریم. خشکسالی در دو سال اخیر با توجه به کاهش ۶۲ درصدی بارندگی نسبت به میانگین دراز مدت بی سابقه بوده و تداوم آن در سال آبی جاری با کاهش ۲۰ درصدی بارندگی شرایط ویژه به وجود آورده است.

او گفت: یکی از اقدامات خوبی که در بحث آب و فاضلاب انجام شده ، ثمره تلاش‌ها در این زمینه در مصوبات سفر استانی رئیس جمهور با تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بوده و در مجموع برای کلان شهر مشهد بیش از ۵ هزار میلیارد تومان برای بخش آب و فاضلاب پیش بینی شد. بخشی از این اعتبار برای پروژه‌های اضطراری تامین آب شرب مشهد تخصیص داده شده که هم اکنون نیز در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت:در حال حاضر هدر رفت واقعی آب شرب در مشهد ۹ درصد است و کمترین میزان نسبت به شهر‌های بزرگ را دارد،تلاش داریم این ۹ درصد کاهش یابد، ضمن اینکه هدر رفت آب در بخش توزیع به منظره از دست دادن آب نیست، زیرا آب به چرخه برمی‌گردد.

اسماعیلیان گفت: ۸۰ درصد آب شرب بازچرخانی می‌شود و به چرخه منابع باز می‌گردد، حتی آب مصرفی هم وارد فاضلاب شده و به چرخه برمی‌گردد، اما در مورد روستا‌ها وضعیت متفاوت است. تاسیسات روستا‌ها به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز فعلی نیست. ۲۷۰ روستا در شهرستان مشهد تحت پوشش این شرکت است که ۹۰ روستا در شرایط تنش آبی قرار دارند و ۷۵ روستا نیز به صورت تانکری آبیاری خواهند شد،اختصاص ۱۳۰ میلیارد تومان برای روستا‌های استان اعتبار تعیین شده و امید است ظرف دو سال آینده مشکلات در این حوزه مرتفع شود، منابع تامین آب روستا‌ها عمدتا چاه‌ها هستند و در این راستا اقدامات خوبی در مجتمع امام علی (ع) صورت گرفته است و خوشبختانه مشکل آب روستای فرخد نیز حل شده است.

او گفت: قطعی برق در تامین آب شرب تاثیرگذار است و از سال گذشته جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد. هماهنگی در آن جلسات با شرکت توزیع برق صورت گرفت که امید است با مدیریت خوب مشکلات سال گذشته به وجود نیاید،پایین‌ترین سرانه مصرف آب مربوط به مشهد است و علت این است که پهنه‌بندی و مدیریت مصرف انجام شده است، در حال حاضر سرانه مصرف آب در مشهد در روز ۱۲۰ لیتر است که این میزان می‌تواند به ۷۰ لیتر کاهش یابد. تا زمانی که آب ارزش اقتصادی خود را پیدا نکند تاثیر لازم را نخواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر