خبرگزاری کار ایران

نقش موثر وکلای ترمیمی در حل اختلافات طرفین

نقش موثر وکلای ترمیمی در حل اختلافات طرفین
کد خبر : ۱۲۰۳۲۵۸

دبیر کارگروه وکلای ترمیمی گفت: این کارگروه علاوه بر آموزش شیوه‌های میانجی‌گری، بر استفاده‌ وکلا و جامعه محلی، از طرق سازش محور تاکید دارد.

به گزارش ایلنا از مشهد، علی ادبی دبیر کارگروه وکلای ترمیمی در این خصوص گفت: عدالت ترمیمی فرآیندی است که در آن تمام کسانی که مسئله‌ای دارند گرد هم می‌آیند تا با کمک و مشارکت یکدیگر راه‌حلی بیابند و آن را اجرا کنند. بنابراین عدالت ترمیمی یک دعوت است. دعوت به مشارکتی کامل برای رسیدن به اشتراک نظر.

وی اظهار کرد: عدالت ترمیمی رویکردی با اصول مشخص از جمله مشارکتی بودن، حل مساله با استفاده از توان جامعه محلی، حل مساله با استفاده از شیوه های غیر کیفری ،تمرکز بر حل مساله و اعاده وضع به حال سابق در راستای اعاده نظم از دست رفته در جامعه است.

ادبی ادامه داد: لذا اجرای عدالت در این روش منحصر به یک سازمان یا نهاد نمی‌شود و طرفین و جامعه محلی  که مسأله‌ای دارند، گرد هم جمع شده و سهم خود را برای یافتن بهترین راه‌حل و اجرای آن ایفا می‌کنند. این پدیده نوظهور صرف‌نظر از پیشینه‌های تاریخی و فرهنگی و قبل از نظریه‌پردازی ابتدا در خلال برنامه‌های مختلف عدالت ترمیمی نظیر میانجی‌گری کیفری ، گفتگوی گروه‌های خانوادگی و ...تجربه‌شده و سپس اصول اساسی و اهداف و کارکردهای آن تئوریزه شده‌است.

وی بیان کرد: امروز نهاد وکالت علاوه‌ بر تکالیف حقوقی و قضایی، تلاش دارد نقش و رسالت اجتماعی  خود در قالب اصول و کارکردهای عدالت ترمیمی را بازتعریف و اجرا نماید. با ظهور اندیشه‌های ترمیمی که ماهیت توافقی دارند وکیل می‌تواند در ترویج راهکارهای غیرکیفری و توافقی شدن حل‌وفصل اختلافات نقش مؤثری ایفا کند .لذا نقش وکیل در جهت دادن شهروندان به روش‌های سازش محور، بعد دیگری از کارکردهای نهاد وکالت است.

دبیر کارگروه وکلای ترمیمی در خصوص نحوه تشکیل این کارگروه نیز گفت: در سال 1398 گروه وکلای ترمیمی مبتنی بر اصول عدالت ترمیمی  و تکالیف اجتماعی نهاد وکالت با ترکیبی از وکلای مرکز وکلای خراسان‌رضوی و وکلای کانون وکلای خراسان رضوی تشکیل و آغاز به کار کرده‌است. این کارگروه علاوه بر آموزش شیوه‌های میانجی‌گری، بر استفاده‌ وکلا و جامعه محلی، از طرق سازش محور تاکید دارد.

وی تصریح کرد: گروه وکلای ترمیمی علاوه‌بر آموزش روش‌های میانجی‌گری در جنبه‌های حمایتی خود و در شش پایگاه مناطق کم برخوردار مشهد وارد شده و به شهروندان خدمات مشاوره حقوقی رایگان، برگزاری جلسات صلح و سازش و قبول پرونده‌های معاضدتی ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز