جامعه کارگری تبدیل به بازوی صادرات کشور شده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: جامعه کارگری کشور توانسته است در شرایط تحریم، نیازهای داخل کشور را تامین کند.
به گزارش ایلنا از مشهد، حمیدرضا پناه در سی و سومین جشنواره قدردانی از کارگران، گروه های کار، واحدهای نمونه، خانه های بهداشت کارگری برتر و کارفرمایان سلامت محور استان خراسان رضوی در مشهد اظهار کرد: کارگران در شیوع کرونا اجازه ندادند کمبودی در امور بهداشتی و سلامت جامعه داشته باشیم.
وی ادامه داد: جامعه کارگری و کارفرمایان بخش خصوصی به عنوان سربازان بخش اقتصادی کشور نقش خود را به اثبات رسانده و در کنار نظام و رهبری ایفای نقش کردند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت:جامعه کارگری کشور توانسته است در شرایط تحریم، نیازهای داخل کشور را تامین کند و اکنون به عنوان یکی از بازوهای اصلی کشور در بخش صادرات حرفی برای گفتن دارد.
وی افزود:خراسان رضوی ظرفیت بسیاری در بخش های مختلف صنعتی از جمله معادن،سیمان و خودرو دارد که موجب شده است این استان در میان سایر استان های کشور ممتاز شود.
پناه ادامه داد: هزار و هفت نفر از کارگران،اعضای گروه های کاری و واحدهای تولیدی این استان برای حضور در سی و سومین جشنواره "امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید" وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبتنام کردند.
وی گفت: ۸۵ درصد کارگران ثبتنام شده از خراسان رضوی در این جشنواره مرد و ۱۵ درصد زن هستند، همچنین ۵۹ درصد این کارگران در بخش صنعت، ۱۸ درصد در بخش کشاورزی و ۲۳ درصد در بخش خدمات فعالیت دارند.
پناه ادامه داد: هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی مشغول کار هستند. ۸۷۹ کارگاه تولیدی دارای بیش از ۱۰ کارگر در خراسان رضوی فعالیت دارند که ۵۴۰ کارگاه از این تعداد بین ۱۰ تا ۴۹ کارگر، ۱۴۹ واحد بین ۵۰ تا ۱۰۰ کارگر و ۱۹۰ کارگاه نیز افزون بر ۱۰۰ کارگر شاغل دارند.
وی افزود: همچنین هزار و ۱۷۸ تشکل کارگری و کارفرمایی در این استان فعال هستند که بیشترین تعداد این تشکلها مربوط به کارگران و ۱۸۱ تشکل هم مربوط به انجمن صنفی کارفرمایان است. بر این اساس خراسان رضوی از نظر تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی رتبه دوم کشور را پس از تهران در اختیار دارد.
"جشنواره امتنان" عنوان برنامهای با افزون بر ربع قرن پیشینه است که هر سال توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اجرای "ماده ۱۹۵ قانون کار و ضوابط اجرایی آن" با هدف شناسایی و انتخاب کارگران مخترع، مبتکر، خلاق و مدیران واحدهای برتر کشور برگزار میشود.
انتظار از جشنواره امتنان هموار نمودن مسیر حوزه تولید کشور به سوی توسعه و استقلال اقتصادی از طریق کاهش وابستگیهای مهندسی و فناورانه به خارج با تاثیر شایان بر شکوفایی توانمندیهای حرفهای نیروی انسانی، کشف استعدادها و بروز خلاقیتها در محیط کار و تولید است.
یکی از دستاوردهای مهم جشنواره امتنان زمینهسازی برای صرفهجویی در هزینه با بهرهگیری از ابتکارات، خلاقیتها و ابداعاتی است که هر سال در این جشنواره کسب میشود.