خبرگزاری کار ایران

روستاهای جنوب خواف مشکل آب آشامیدنی ندارند

روستاهای جنوب خواف مشکل آب آشامیدنی ندارند
کد خبر : ۱۱۱۷۱۴۱

​مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان خواف گفت: آب شرب روستاهای جنوب خواف تأمین است اما گرمای بیش از حد هوا، قطعی برق و الگوی مصرف نادرست باعث شده‌است که در مواقعی این روستاها با کمبود آب مواجه باشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن رضائیان در این خصوص اظهار کرد: میزان نیاز آبی شهرها و روستاها بر اساس  فرمول تخصصی با توجه به  منطقه جغرافیایی و میزان جمعیت، به صورت لیتر بر ثانیه در طول  شبانه‌روز  محاسبه می‌شود و با توجه به آن آب مورد نیاز در اختیار شهرها و روستاها قرار می‌گیرد.

رضائیان افزود: با توجه به آماراعلام شده از سوی مرکز بهداشت ، جمعیت روستای علی‌آباد ۱۱۲۴ نفر و جمعیت روستای حسن‌آباد ۶۸۱ نفر گزارش شده‌است که این دو روستا با هم بصورت یک مجتمع هستند و با توجه به فرمول، میزان نیاز آبی براساس ضریب منطقه‌ای و جمعیت چیزی حدود ۶ لیتر بر ثانیه محاسبه شده‌است.

وی ادامه داد: میزان آبی که برای این دو روستا استحصال می‌شود بیشتر از میزان مورد نیاز و حدو ۸ لیتر بر ثانیه است اما استفاده از الگوی مصرف نادرست و استفاده از آب شرب برای دام روستائیان را با تنش‌هایی مواجه کرده‌است.

وی خاطرنشان کرد:  بسیاری از مردم منطقه دامدار هستند و سال جاری به دلیل خشکسالی، بسیاری از چشمه‌ها و قنوات که منبع تأمین آب دام بوده‌اند خشک شده و یا دچار افت دبی شده‌است و روستائیان بخشی  از آبی را که برای مصارف شرب، بهداشتی و  پخت‌و‌پز در اختیار آنها قرار دارد،  برای دام استفاده می‌کنند و درواقع آب دام که باید از جای دیگری تأمین شود،  به توان تولیدی آب شرب تحمیل می‌شود و میزان آب شرب منطقه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

وی افزایش دما و گرمی بیش از حد دما در سال جاری را یکی از دلایل افزایش مصرف دانست و یادآور شد: بنا بر گزارش هواشناسی،  سال جاری،  گرمترین بهار و گرم‌ترین تابستان در طول ۵۰ سال اخیر را تجربه‌کردیم و در شهرستان خواف دمای هوا گاهی اوقات به ۴۸ درجه نیز رسیده‌است.

رضائیان ادامه داد: از دمای ۳۵ درجه به بالا،  با افزایش هر یک درجه دمای هوا، میزان مصرف آب  ۳ درصد افزایش می‌یابد که این به دلیل استفاده از سیستم‌های سرمایشی، استحمام و ...است همچنین در دو سال اخیر بحران کرونا باعث شد به دلیل شست‌و‌شوها و ضدعفونی‌ها، میزان مصرف آب افزایش یابد.

مدیر امور  آب و فاضلاب شهرستان خواف قطعی  برق را یکی از تآثیرگذارترین دلایل قطعی آب در کشور و در منطقه ذکر کرد و توضیح داد: با توجه به کمبود نیرو و برای جبران بار بر اساس برنامه‌ریزی قبلی، در بسیاری از نقاط کشور و از جمله شهرستان خواف  در ساعاتی از شبانه‌روز با قطعی برق مواجه بودیم.

وی تصریح کرد: چاه‌های آب شرب با برق کارمی‌کند و زمانی که برق قطع می‌شود ما در واقع هم ظرفیت تولید را از دست داده  و هم حجم ذخیره را از دست می‌دهیم، یعنی اگر به عنوان مثال ۲ ساعت قطعی برق داشته باشیم تنشی که به ما وارد می‌شود حدود ۴ ساعت است.

رضائیان تأکید کرد: در روزها و ماه‌های اخیر تمامی عوامل بالا دست به دست هم داده و باعث شد که شرایط در منطقه بغرنج شود و گرنه در حالت عادی چون توان تولید ما بیش از نیاز آبی منطقه بوده نباید مشکلی پیش می‌آمد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در روستای علی‌آباد از دستگاه آب‌شیرین‌کن استفاده می‌شود و آیا آبی که در اختیار روستائیان قرار می‌گیرد کیفیت لازم را ندارد گفت:در منطقه جلگه زوزن با توجه به ساختار زمین‌شناسی و  وجود گنبدهای نمکی و ساختارهای گچی میزان EC آب به دلیل وجود یونهای پتاسیم، و سدیم بالا است و آب به اصطلاح لب‌شور است و این آب به لحاظ شرب و سایر مصارف هیچ مشکلی ندارد اما ممکن است  برای هر ذائقه‌ای گوارا نباشد، به همین دلیل در روستا از دستگاه آب شیرین‌کن استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: متولی دستگاه آب‌شیرین‌کن دهیاری است و این دستگاه توسط خیر خریداری و در محل نصب شده و کل فرایند نگهداری، تعمیرو ...آن با دهیاری است و امورآب و فاضلاب  در نگهداری آن مسئولیتی را عهده دار نیست، فقط با توجه به شرایطی که در منطقه حاکم بود ما حتی بدون اینکه هزینه‌ای برایشان داشته باشد آب در اختیارشان قرار دادیم و در قالب انشعاب آبی که از اداره آب و فاضلاب گرفته شده ،آب وارد مخزن ذخیره آنها شده و بعد وارد دستگاه شده و تصفیه می‌شود و  هر ۴۸ ساعت حدود ۱۰ هزار لیتر آب وارد مخزن کردیم و مشکلات اخیر به وجودآمده برای دستگاه  نیز بیشتر به دلیل فرسودگی بعضی قطعات در حوزه تعمیر و نگهداری و همچنین قطعی برق بوده‌است.

انتهای پیام/
ارسال نظر