خبرگزاری کار ایران

رجب صلاحی در خراسان رضوی خبر داد:

فعالیت بیش از ٣ هزار زن در مدیریت دهیاری های کشور

فعالیت بیش از ٣ هزار زن در مدیریت دهیاری های کشور
کد خبر : ۱۱۰۰۰۸۳

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور گفت: در کل کشور ۳۷ هزار و ۱۱۹ دهیاری وجود دارد که ۹۵درصد روستاهای کشور را پوشش داده است و از این میزان حدود ۳هزار دهیار زن در مدیریت دهیاری های کشور فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین رجب صلاحی در مراسم نخستین‌ جشنواره ملی پویش مردمی "شهر خوب، پاکبان خوب" در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور به مناسب ۱۴ تیرماه روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها افزود: تا کنون ۳۱ هزار میلیارد تومان اعتبارات از محل های مختلف به دهیاری‌ها اختصاص یافته و در حال حاضر یک هزار پایگاه آتش‌نشانی در دهیاری‌های کشور مستقر شده‌اند و آیین نامه استخدامی دهیاری‌ها هم در حال اصلاح است.

وی اظهار داشت: امسال یک درصد به ارزش افزوده شهرداری‌ها اضافه شد و از سه درصد به چهاردرصد و از ۲۲۰هزار میلیارد به ۳۷۰هزار میلیارد ریال رسیده است و ۱۰درصد از این‌ مبلغ در اختیار سازمان شهرداری‌ها برای کمک به شهرهای کمتر توسعه یافته قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: قبلا ۷۰درصد از این مبلغ به شهرداری‌ها و ۳۰درصد به دهیاری‌ها اختصاص می‌یافت ولی با تغییرات صورت گرفته امسال این تخصیص بر اساس جمعیت شهرها و روستاها است.

وی اعلام کرد: منابع اعتباری سوخت سازمان شهرداری‌ها از سه هزار میلیارد در سال گذشته به چهارهزار میلیارد ریال افزایش یافته و مجوز تبدیل وضعیت از شرکتی به قراردادی برای ۱۲هزار و۴۰۰ نفر در کل کشور صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال در بودجه شهرداری عوارض خودرو به صورت ملی تعریف شده که بالغ بر یک‌هزار میلیارد تومان می‌شود و امیدواریم شهرداری‌ها از آن ‌منتفع شوند تصریح کرد: از سال ۱۳۷۸ مدیریت واحد شهری در برنامه سوم ماده ۱۳۶ مطرح و دبیرخانه آن تشکیل شد و در برنامه چهارم با عنوان‌ مدیریت یکپارچه شهری و روستایی تکرار شد ولی هنوز هیچ اتفاقی در این حوزه نیفتاده است.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور عنوان کرد: امسال براساس ماده ۵۸ برای شهرهای با جمعیت کمتر از ۵۰هزار نفر در صورت اختصاص یک سوم اعتبار مورد نیاز برای ماشین آلات از سوی شهرداری و یک‌سوم از سوی استاندار مابقی آن از طرف سازمان شهرداری‌ها پرداخت می‌شود و محدودیتی هم ندارد.

حسین رجب صلاحی اعلام کرد: طی سه سال گذشته با مشکلات عدیده‌ای مانند سیل، زلزله، آتش‌سوزی، خشکسالی و حالا هم‌ کرونا مواجه بوده‌ایم و با پیگیری‌های انجام شده ارزش افزوده‌ای که به شهرداری‌ها پرداخت می‌شد و در سال ۱۳۹۷ قطع شده بود دوباره برقرار شد. 

وی یادآور شد: در حوزه پسماند اعتبارات خاصی برای شهرداری‌ها به جز در ۷ استان ساحلی نداشته‌ایم و در سه سال گذشته بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این حوزه اختصاص یافته اما به خاطر ناکافی بودن این اعتبارات طرح کمک به ساماندهی پسماندهای عادی به مجلس داده شد که‌ از این محل یک هزار میلیارد تومان برای سایر استان‌ها پیش‌بینی شده است و یکی از اهداف این طرح کاهش مراکز دفن زباله است.

وی افزود: در حال حاضر ۸۰۰ شهر در کشور دارای طرح مدیریت پسماند هستند ولی دارای طرح استانی در این زمینه نیستند و تنها در ۲ استان این طرح جامع به صورت استانی تعریف شده است و بر این‌اساس مراکز دفن از هفت هزار به سه هزار رسید و هدف بعدی رساندن این‌ تعداد به ۷۰۰مورد است.

وی اظهار داشت: هدف بعدی در قالب این‌طرح افزایش مراکز پردازش پسماند و کود کمپوست در کل کشور از ۴۰‌مرکز به ۱۵۰ مورد است و ساده‌ترین روش‌ برای کاهش پسماند با حداقل هزینه‌ها ایجاد مراکز پردازش می‌باشد که برای ایجاد یک‌ مرکز پردازش با ظرفیت ۲۵۰ تُن برای جمعیت ۳۰۰هزار نفر جمعیت حدود ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

وی بیان‌ کرد: این‌ مبلغ در مقایسه با هزینه ایجاد یک زباله‌سوز که یک‌هزار میلیارد تومان هزینه دارد بسیار به صرفه است و زباله‌سوز هم‌ بیشتر برای استان‌هایی که‌ محدودیت زمین دارند مانند استان‌های شمالی استفاده می‌شود و در نیشابور هم که با محدودیت زمین‌ مواجه نیستیم برای ایجاد مرکز پردازش و تولید کود کمپوست آمادگی همکاری و کمک داریم.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور اظهار کرد: در حوزه درمان و خدمات شهری تفاهم‌نامه‌ای با وزارت بهداشت برای تزریق واکسن هپاتیت بی به پاکبان‌ها بسته شده و همچنین تفاهم‌نامه‌ واکسن کرونا هم به سرانجام رسید و در بودجه امسال یک‌هزار میلیارد تومان برای خرید نردبان آتش‌نشانی پیش‌بینی شده است که با توجه به مرتفع‌سازی و احداث مسکن‌های مهر در صورت برزو حادثه قطعا با مشکل مواجه می‌شویم.

انتهای پیام/
ارسال نظر