مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین خبر داد:
آغاز کشت نشایی پیاز در شهرستان جوین خراسان رضوی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: کشت نشایی پیاز در سطح حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی شهرستان جوین آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اکبر قارزی در این خصوص افزود: کاشت پیاز بصورت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب و نهاده های مورد نیاز نیز باعث افزایش بهره وری منابع آب و خاک نیز خواهد شد.
قارزی با اشاره به اینکه سطح ابلاغی کشت پیاز برای شهرستان ۱۸۰ هکتار اعلام شده نیز افزود: پیشبینی میشود کشت این محصول با توجه بالا بودن میانگین برداشت در هر هکتار به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.
وی با اشاره به اینکه کشت پیاز به دو روش مستقیم و نشایی در این شهرستان انجام میشود افزود: در کشت مستقیم بذر پیاز در فصل پاییز و زمستان در زمین کشت میشود ولی در کشت به روش نشایی نیز بذر در اسفند ماه در خزانه کشت میشود و بعد از جوانه زدن و رسیدن به مرحله سه برگی در اردیبهشت ماه ، پیاز را وارد زمین اصلی میکنند.
قارزی با بیان اینکه در روش کشت مرسوم که بصورت کشت مستقیم بذر است، کشاورزان با محدودیتهای زیادی روبرو هستند گفت: افزایش کیفیت محصول، کاهش مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت، کاهش مصرف سموم و استفاده همزمان از روشهای نوین آبیاری در کشاورزی از مهمترین مزایای کشت نشایی است.