خبرگزاری کار ایران

۵۰ درصد از کسری آب کشور مربوط به منطقه شرق کشور است

۵۰ درصد از کسری آب کشور مربوط به منطقه شرق کشور است
کد خبر : ۱۰۴۸۳۶۰

رئیس مرکز تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این مرکز به سمت آموزش در حرکت هستند گفت: ۵۰ درصد از کسری آب کشور مربوط به منطقه شرق کشور است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا اقنوم در مراسم تجلیل از کشاورزان ، تولید کنندگان ، بهره وران نمونه استانی و کشوری در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی گناباد گفت: تولید و کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک با توجه به شرایط خاص کاری بس دشوار است.

وی ادامه داد: طبق تحقیقات کشاورزی در منطقه ۵ کشور سه استان خراسان، یزد، سیستان و بلوچستان چالشهای زیادی از قبیل خشکی، شوری و رفتن به سمت شور شدن آب ، فقیر بودن کربن آلی خاک و... را دارد که بهره وری کشاورزی را تا حد زیادی کاهش میدهد و مردمان این مناطق با سختی های زیادی سالیان است که دست و پنجه نرم می کنند.

وی تصریح کرد: ۵۰ درصد از کسری آب مخازن کل کشور مربوط به منطقه شرق کشور و استان های ذکر شده است.

وی گفت: با توجه به شرایط و کمبودهای خاص در شرق کشور آنچه جبران این کاستی ها در سالیان دراز شده تلاش بی وقفه و سخت کوشی مردمان آن است که با هر شرایطی تلاش کردند و زندگی کردند تا کشاورزی منطقه برای نسل آینده حفظ شود و ما نیز باید برای آیندگان تمامی گامهای خود را در جهت رفع کمبودها برداریم.

وی گفت : آنچه در شرایط امروز مورد توجه خاص محققان این حوزه قرار دارد علم و دانش روز کشاورزی است که می تواند بسیاری از خلأها را جبران کند.

وی تصریح کرد: کشاورزی بدون بهره وری و کشاورزی سنتی این روزها جوابگو نیست و باید به سمت علمی شدن و دانش روز جهت بیشترین استفاده از کمترین امکانات بود تا با علم و فن آوری از کمترین میزان آب برای کاشت محصولات بیشترین عملکرد را داشته باشیم .

وی افزود: کشور ایران ظرفیت خوبی در زمینه گیاهان دارویی و زعفران دارد که با علمی شدن کاشت و برداشت این محصولات ، کاهش هزینه های کشاورزان و توانمند سازی آنان درآمد جهادگران این عرصه را بالا ببریم و به سمت پایدار شدن روستاها و نگه داشتن مردم و مانع از مهاجرت شویم .

وی گفت: مراکز تحقیقات کشاورزی با حرکت به سمت تحقیقات و آموزش و ایجاد آزمایشگاه گامهای روشنی برای افزایش بهره وری در کشور برداشته و آموزشهای مجازی با حضور کلیه محققین و کشاورزان نمونه ایران ، نرم افزار تاپ و دسترسی به تمام کشاورزان نمونه ایران ، راه اندازی سامانه کشاورز یار با شماره ۰۹۶۸۰۰ و پاسخگویی در مورد تمام سوالات مربوط به دام، طیور ، آبزیان ، زراعت ، کشاورزی و حرکت به سمت دانش نو در این عرصه ، افزایش کیفیت بازار فروش و درآمد زایی و افقهای روشن اقتصادی را تحت تاثیر مثبت خود قرار داده است.

در این مراسم از ۲۱ نفر از کشاورزان ، تولید کنندگان و بهره وران نمونه (۱ نفر کشوری، ۳ نفر استانی و ۱۷ نفر شهرستانی) تجلیل شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز