خبرگزاری کار ایران

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی خبر داد:

رشد ۲۳ درصدی ثبت نام در جشنواره تعاونی های برتر استان

رشد ۲۳ درصدی ثبت نام در جشنواره تعاونی های برتر استان
کد خبر : ۸۰۵۰۲۱

نشست خبری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با هدف تشریح برنامه های هفته تعاون و گزارش عملکرد اداره کل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از بیرجند همزمان با هفته دولت و فرارسیدن هفته تعاون، نشست خبری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خراسان جنوبی برگزار شد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: ۸ میلیون دلار کالا از جمله سوخت، صنایع دستی و مواد معدنی در پنج ماه گذشته توسط ۲۷ تعاونی استان به کشورهای مجاور به ویژه افغانستان صادر شد.

رکنی افزود: میزان تعهد صادرات تعاونی‌های استان در سال گذشته ۲۰ میلیون دلار بود که از این میزان ۲۱ میلیون دلار محقق شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۹۱۱ شرکت تعاونی در بخش‌های کشاورزی(۲۰ درصد)، خدمات (۴۷ درصد) و صنعت (۳۳ درصد) با عضویت ۷۶۸ هزار و ۸۲۹ نفر در استان فعال است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی مجموع اشتغال ایجاد شده توسط تعاونی‌های استان را هشت هزار و ۷۹۸ نفر عنوان کرد و افزود: از مجموع تعاونی‌ها ۶۹۸ مور معادل ۷۶ درصد در مناطق شهری و ۲۱۳ مورد (۲۴ درصد) در مناطق روستایی است.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ شرکت تعاونی در استان تشکیل شده است؛ اظهار داشت: پارسال نیز ۷۷ تعاونی با عضویت ۲ هزار و ۱۶۷ نفر و اشتغال‌زایی یکهزار و ۱۳۲ نفر در استان تشکیل شد.

رکنی از برگزاری چهاردهمین جشنواره تعاونی‌های برتر در استان خبر داد و گفت: امسال ۳۴۶ شرکت تعاونی و اتحادیه در ۲۱ گرایش این جشنواره ثبت نام کردند که نسبت به سال قبل ۲۳ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: تعداد ۱۴ اتحادیه و شرکت تعاونی به عنوان تعاونی برتر، یک شرکت تعاونی به عنوان تداوم برتری و یک تعاونی قابل تقدیر انتخاب شدند که در هفته تعاون از این از این تعاونی ها تجلیل خواهد شد.

رکنی گفت: سال گذشته ۱۷۶ تعاونی برای دریافت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری در سامانه کارا ثبت نام کردند که از محل این طرح ۲۹ تعاونی ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند.

 وی از تعیین تکلیف تعاونی‌های غیرفعال استان خبر داد و گفت: با شناسایی تعاونی‌های غیرفعال و راکد، آن دسته از تعاونی‌هایی که قابلیت برگشت به چرخه اقتصاد و توجیه نداشته باشند منحل خواهند شد، سال گذشته در این زمینه  ۱۸۶ تعاونی غیرفعال و راکد استان منحل شدند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: از این تعداد ۸۹ تعاونی در بخش خدمات، ۶۶ تعاونی در بخش کشاورزی و ۴۵ تعاونی در بخش صنعت شرکت کرده اند.

رکنی با بیان این که در هفته تعاون ۱۱ عنوان برنامه پیش بینی شده است، تصریح کرد: دیدار جمعی از تعاونگران با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، رژه تعاونی های حمل و نقل، اهدای خون، بازدید از تعاونی های فعال، دیدار با خانواده شهدا، برگزاری نمایشگاه توانمندی های تعاونی ها در حاشیه جشنواره، نشست با مدیر عامل صندوق ضمانت توسعه تعاون کشور و تعاونگران، افتتاح مسکن تعاونی کویر تایر به تعداد ۶۴ واحد، غبارروبی مزار شهدا، برگزاری نشست های تخصصی،برپایی میز خدمت در نماز جمعه و برگزاری مسابقه سراسری ایده پردازی با عنوان "من اگر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بودم چه میکردم؟" از جمله برنامه های هفته تعاون است.

وی افزود: ۱۳ طرح با ۱۷۶ نفر اشتغال و ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار در هفته تعاون افتتاح و کلنگ زنی می شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: در سال ۹۷ تعهد تشکیل 70 تعاونی را داشتیم که ۷۷ تعاونی تشکیل دادیم.

رکنی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ تعهد ۲۰ میلیون دلار صادرات را داشتیم که ۲۱ میلیون دلار صادرات محقق شد و در پنج ماهه امسال نیز ۸ میلیون دلار صادرات داشتیم.

 وی افزود: خراسان جنوبی مقام اول در تشکیل و نظارت بر تشکل های کارگری و کارفرمایی در سال ۹۷ کسب کرده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: در بخش روابط کار به دنبال ایجاد آرامش و رعایت حقوق کارگر و کارفرما هستیم تا فضای امنی را برای کارگر ایجاد کنیم.

رکنی یادآور شد: تعداد ۲۵۱ دادخواست داده شده است که از این تعداد ۱۲۳ مورد تجدید نظر خواستند و بقیه حکم صادر شده است.

وی به ایمنی در محیط کسب و کار اشاره کرد و افزود: در ۵ ماهه اول سال جاری 1717 مورد بازرسی از محیط های کار انجام شده است که ۹۳۱ مورد ادواری بوده است.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: ۸ مورد حوادث ناشی از کار اتفاق افتاده است که به فوت و مصدوم شدن افراد منتهی شده است.

رکنی با اشاره به این که ۴۵۲ مورد ابلاغیه حقوق و بیمه داشتیم، خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به میزان ۱۷ درصد از تعداد دادخواست ها کم شده بود.

وی با اشاره به این که طرح تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری از ابتدای سال ۹۷ آغاز و تا آبان ۹۷ ادامه داشت، افزود: ۸ هزار و ۵۰۰ نفر در سامانه کارا با مبلغ ۲ هزار و ۲۰۰ میلیون تومان طرح دادند که یک هزار و ۸۹۸ طرح با ۲۶۸ میلیارد تومان اعتبار قرارداد انعقاد کردند و یک هزار و ۸۸۵ طرح با مبلغ ۲۵۵ میلیارد تومان پرداختی داشتند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: ۳۲۲ میلیارد تومان ابلاغیه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری بوده است که ۷۹ درصد ابلاغیه ها جذب شده است.

رکنی با اشاره به این که سال ۹۸ را با نظارت بر طرح ها آغاز کردیم، یادآور شد: در شهرستان هاو مرکز استان یک هزار و ۱۸۰ طرح مورد بازرسی قرار گرفته است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در سال گذشته ۲۶ جلسه کار گروه اشتغال داشتیم که در کشور نیز رتبه اول را کسب کردیم.

رکنی با اشاره به این که در سال ۹۷ تعداد ۲ هزار و ۲۵۵ مجوز مشاغل خانگی با اعتبار ۱۶ میلیارد و ۱۹ میلیون تومان صادر شده است، تصریح کرد: در سال جاری تاکنون ۳۲۳ مجوز مشاغل خانگی به مبلغ ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان صادر شده است.

وی با اشاره به این که امسال تعداد ۳۲ کارورز ثبت نام شدند، افزود: در سال ۹۷ تعداد ۱۵۱ کارورز ثبت نام شدند که در این مورد رتبه پنجم را در کشور کسب کردیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: در سال ۹۷ معرفی ۵۸۰ مهارت آموز تعهد داشتیم که ۶۵۰ مهارت آموز به واحدهای کسب و کار معرفی شده اند که در این طرح نیز در کشور دوم شدیم و امسال تاکنون ۱۰۴ مهارت آموز معرفی شده است.

رکنی با بیان اینکه در خراسان جنوبی ۸ مرکز کاریابی داریم، خاطرنشان کرد: در ۵ ماهه امسال یک هزار و ۷۵۴ فرصت شغلی معرفی شده است.

وی با اشاره به این که در سال ۹۷ تعداد ۳ هزار و ۲۳۳ جوینده کار ثبت نام کرده اند، افزود: ۴ هزار و ۱۷۰ فرصت شغلی معرفی و یک هزار و ۴۵۹ نفر به کار گرفته شده اند و تقریبا نیمی از جویندگان که به کار گرفته نشده اند عدم تطابق مهارت با فرصت شغلی بوده است.

   مدیر کل تعاون، کار و تعاون اجتماعی خراسان جنوبی به طرح یارانه دستمزد که نزدیک به دو ماه است که ابلاغ شده؛ اشاره کرد و گفت: این طرح شامل افرادی می شود که حداقل ۶ ماه از اخذ مدرک آنها گذشته باشد و ۲۰ تا ۳۵ سال سن داشته باشند.

وی افزود: این افراد به کارفرما معرفی می شود و یک سوم حقوق آنها را دولت تا ۱۲ ماه پرداخت می کند و کارفرما باید حداقل ۲ نفر نیرو داشته باشد.

رکنی تصریح کرد: این طرح در سرایان، نهبندان، درمیان و قائن اجرا می شود که نرخ بیکاری آنها بیشتر از میانگین نرخ بیکاری استان است.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر