خبرگزاری کار ایران

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا خبر داد:

افزایش ۱۳ درصدی کشفیات سوخت قاچاق در ۵ ماهه امسال

افزایش ۱۳ درصدی کشفیات سوخت قاچاق در ۵ ماهه امسال
کد خبر : ۲۰۹۲۹۲

در ۵ ماهه امسال ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر انواع فراورده‌های نفتی کشف شده که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، شاهد افزایش ۱۳ درصدی کشفیات سوخت هستیم.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا از افزایش ۱۳ درصدی کشفیات سوخت قاچاق در ۵ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل خبر داد.

به گزارش ایلنا از پایگاه خبری پلیس، سردار «فتح ا… زمانیان» گفت: در ۵ ماهه امسال ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر انواع فراورده‌های نفتی کشف شده که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، شاهد افزایش ۱۳ درصدی کشفیات سوخت هستیم.

وی افزود: یکی از برنامه‌های ما در سال ۹۳، کنترل مصرف کنندگان سوخت مانند نیروگاه‌ها و سهمیه بگیران است همچنین اقدامات اطلاعاتی نقش مهمی در کشف سوخت قاچاق دارد.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا، تصریح کرد: هرمزگان با کشف ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر، بیشترین کشفیات را از آن خود کرد و پس از آن به ترتیب، استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، فرماندهی ویژه شرق، استان فارس و فرماندهی ویژه غرب از بالا‌ترین میزان کشفیات برخوردارند.

به گفته زمانیان، از آنجا که استان هرمزگان رکوردار قاچاق سوخت است، لذا برای کنترل بیشتر، ۲۸ طرح منطقه‌ای و استانی و ۳ طرح سراسری طی ۵ ماهه گذشته در این استان به اجرا درآمده است.

تشکیل ۴ هزار پرونده قاچاق سوخت

این مقام ارشد انتظامی، یادآور شد: ۴ هزار پرونده در حوزه قاچاق سوخت در کشور توسط پلیس تشکیل شده که از این تعداد، ارزش ریالی ۷ پرونده، بیش از ۵ میلیارد ریال است.

وی از دستگیری ۴ هزار و ۳۵۰ نفر به اتهام قاچاق سوخت در کشور خبر داد و گفت: استان‌های جنوبی کشور به دلیل دسترسی به دریا و انجام راحت‌تر قاچاق، از بالا‌ترین حجم قاچاق سوخت برخوردارند که این میزان قاچاق در مقایسه با استان‌های غربی، بیشتر است.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار داشت: قاچاقچیان در استان‌های جنوبی، ابتدا سوخت را به ساحل رسانده و از آنجا توسط قایق‌های تندرو به لنج‌هایی که در فاصله زیادی از ساحل قرار دارند، تحویل می‌دهند.

این مقام ارشد انتظامی، عدم کنترل و نظارت کافی بر فرایند تأمین، تولید و مصرف سوخت توسط سازمان‌های متولی را یکی از عوامل اصلی این قاچاق دانست و افزود: سازمان‌های متولی بر فعالیت واحدهای تولیدی – صنعتی در بخش‌های مختلف که سهمیه بگیر سوخت‌اند، کنترل لازم را ندارند.

وی تعیین سهمیه بندی غیرواقعی و تبانی متصدیان جایگاه‌های سوخت با رانندگان خودروهای سنگین را از دیگر علل قاچاق فراورده‌های نفتی دانست.

زمانیان به اشاره به نبود سیستم منسجم نظارتی بر توزیع و مصرف سوخت، خاطرنشان کرد: سازمان‌های شاکی همانند شرکت ملی پالایش و پخش فراوده‌های نفتی در خصوص پرونده‌های کلان، شکایت نمی‌کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که سوخت کشف شده توسط نیروهای پلیس به چه سازمانی تحویل داده می‌شود، گفت: سوخت‌های قاچاق به شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی تحویل داده شده و این شرکت مجدد این سوخت را به فروش می‌رساند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز