تشریح روند عملیات امدادرسانی از لحظه وقوع حادثه اسکله شهید رجایی

رئیس سازمان امداد و نجات، روند عملیات امدادونجات توسط امدادگرانو نجاتگران هلال احمر را از لحظه وقوع حادثه اسکلهشهیدرجاییهرمزگان تا الان تشریح کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان امدادونجات؛ بابک محمودی ادامه داد:روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، حوالی ساعت ۱۲:۱۰ ظهر، حادثه حریق و انفجار کانتینرهای مواد قابل اشتعال در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست. این حادثه در بخش جنوب غربی اسکله، در محدوده ترمینالهای کانتینری سینا و خرم قشم رخ داد.
محمودی با اشاره به اهمیت استراتژیک بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری کشور در شمال تنگه هرمز گفت: حساسیت ویژه این بندر به دلیل نگهداری و صادرات مواد شیمیایی، نفتی و پتروشیمی، ضرورت رعایت کامل استانداردهای ایمنی را دوچندان میکند.
وی افزود: با توجه به ابعاد گسترده حادثه و تهدید جدی جان و مال مردم، بلافاصله وضعیت قرمز عملیاتی در مرکز EOC استان هرمزگان اعلام شد و استانهای معین شامل کرمان، فارس، بوشهر، سیستان و بلوچستان و مرکز مستقل کیش نیز در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اقدامات صورتگرفته اظهار داشت: در ساعات اولیه، پنج فروند بالگرد امدادی به منطقه اعزام شد. همچنین ارتباط ویدئوکنفرانسی مستمر با مراکز EOC استانها برقرار شد و تیمهای واکنش سریع، آنست (جستجو و نجات با سگهای زندهیاب) و تیمهای تخصصی توانا به محل حادثه اعزام شدند.
وی در ادامه افزود: با همکاری اداره کل مدیریت بحران استان، اداره بنادر و دریانوردی، اورژانس، آتشنشانی، نیروی انتظامی، شهرداری، سپاه پاسداران، اداره برق و اداره گمرک، عملیات امداد، اطفای حریق و انتقال مصدومان با هماهنگی کامل انجام شد.
رئیس سازمان امداد و نجات تأکید کرد: جمعیت هلال احمر با استقرار نیروهای خود و بهرهگیری از امکانات لجستیکی، همچنان در محل حادثه حضور دارد و تمامی اقدامات لازم برای مدیریت بحران، امداد و اسکان اضطراری آسیبدیدگان در حال انجام است.
وی در پایان ضمن ابراز همدردی با خانوادههای داغدار و آسیبدیده گفت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، با تمام توان در خدمت مردم شریف ایران است و تا عادی شدن کامل شرایط، به ارائه خدمات امدادی ادامه خواهد داد.