خبرگزاری کار ایران

مدیرکل اداره اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران:

۳۸۰ هزار دانش‌آموز افغانی در مدارس ایرانی تحصیل می‌کنند

۳۸۰ هزار دانش‌آموز افغانی در مدارس ایرانی تحصیل می‌کنند
کد خبر : ۱۱۸۶۲۹

۹۵ درصد جرایم امنیتی، اجتماعی، سیاسی و اخلاقی که در بین مهاجران افغان اتفاق می‌افتد مربوط به مهاجران غیرمجاز و غیرقانونی است / ۹۴ درصد پناهندگان در دنیا در کمپ‌ها زندگی می‌کنند اما در ایران بیش از ۹۰ درصد پناهندگان در بین مردم هستند.

ایلنا: مدیرکل اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران از تحصیل ۳۸۰ هزار دانش‌آموز افغانی در مدارس ایرانی خبر داد.

به گزارش ایلنا، " عیسی موسوی نصب " در بازدید گروه قضات محاکم افغانستان از اداره کل اتباع و مهاجران خارجی استان تهران اظهار داشت: دو ملت تاریخ‌ساز ایران و افغانستان اشتراکات بسیار زیادی از نظر تاریخی، دینی و زبانی با هم دارند و سال‌ها در کنار هم زندگی کرده‌اند.

او با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی دو رویکرد روشن و مشخص نسبت به پناهندگان و مهاجران دارند، گفت: رویکرد اول جمهوری اسلامی حضور عزتمندانه پناهندگان و مهاجران در جمهوری اسلامی است و تمام تلاش مسئولان عالی رتبه این است که عزت مهاجران به عنوان انسان، مسلمان و برادران و خواهران دینی در جمهوری اسلامی رعایت شود و با این رویکرد است که ما مهاجران را بیش از سه دهه در جمهوری اسلامی پذیرا هستیم.

موسوی نصب در رابطه با رویکرد دوم جمهوری اسلامی نسبت به مهاجران گفت: رویکرد دوم قانون‌مداری و احترام به قانون است براساس نظر حضرت امام و مراجع احترام به قانون و رعایت آن واجب تلقی شده است و حرمت قانون، احترام به قانون و قانون‌مداری جز واجبات است و این مسئله در قانون اساسی، نظرات دینی و قرآن کریم هم آمده است.

موسوی نصب تصریح کرد: رویکرد قانون‌مداری و حضور عزتمندانه مهاجران به عنوان رویکرد روشن و شفاف بیش از سه دهه است که در جمهوری اسلامی ادامه یافته و تلاش ما این است که حضور مهاجران را به صورت قانونی در کشور شاهد باشیم.

او گفت: قانون‌شکنی و تخلف از مبانی قانونی به هیچ وجه قابل اغماض نیست و این مسئله هم برای اتباع ایرانی و هم اتباع خارجی صدق می‌کند و انتظار ما این است که دولت افغانستان نیز در این زمینه با ما هم نظر باشد و شرایط را به گونه‌ای فراهم کند که ما در ایران فقط شاهد حضور قانونی و عزتمندانه افغان‌ها باشیم.

مدیرکل اداره اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران با بیان اینکه برای رسیدن به حضور قانونی افغان‌ها در ایران سیاست‌هایی اتخاذ شده است گفت: جمهوری اسلامی برای حل مشکل افغان‌های غیرمجاز تشکیلاتی را برای این افراد در نظر گرفته تا آن‌ها بتوانند حضور خود را در ایران قانونی کنند. به طوری که فرایند تسهیل روادید از ۵ هزار نفر در ماه به ۲۰ هزار نفر ارتقا داده شده است.

او با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی بیش از ۳۰ سال است که به پناهندگان افغان خدمت‌رسانی می‌کند گفت: کشور ایران در دوره ۸ سال جنگ تحمیلی با شرایط اقتصادی نامناسبی درگیر بود پس از آن هم تحریم‌های نابرابر کشورهای استکباری مشکلاتی برای ایران ایجاد کرد اما دولت ایران هیچ وقت این مشکلات را بهانه‌ای قرار نداد که دیگر با افغان‌ها مهمان‌نوازی نکند و اجازه داد که این مهاجران همچنان در ایران بمانند و به آن‌ها خدمت‌رسانی کرد. زیرا نگاه به مهاجران نگاهی انسانی، اسلامی و قرآنی است ما هیچ‌گاه به مهاجران به عنوان بیگانه نگاه نکرده‌ایم.

موسوی نصب با تأکید بر اینکه ۹۵ درصد جرایم امنیتی، اجتماعی، سیاسی و اخلاقی که در بین مهاجران افغان اتفاق می‌افتد مربوط به مهاجران غیرمجاز و غیرقانونی که بدون هیچ هویتی با کمک باندهای قاچاق انسان وارد کشور شده‌اند، گفت: مشکلاتی که افغان‌های غیرمجاز در ایران ایجاد کرده‌اند باعثشده نگاه عمومی مردم نسبت به افغان‌ها چندان مثبت نباشد و این در حالی است که تخلفات بین اتباع مجاز به اندازه انگشتان دست است.

او ادامه داد: نباید بگذاریم حاشیه بر متن غلبه کند و تعاملات بین دو ملت که در طی ۳۰ سال شکل گرفته خدشه‌دار شود و انتظار ما از دولت افغانستان این است که در کنترل مرز‌ها دقت بیشتری داشته باشد.

او گفت: ۹۴ درصد پناهندگان در دنیا در کمپ‌ها زندگی می‌کنند اما در ایران بیش از ۹۰ درصد پناهندگان در بین مردم هستند و تعداد بسیار اندکی از آن‌ها در کمپ روزگار می‌گذارند.

موسوی نصب درباره نرخ رشد سواد در بین پناهندگان گفت: نرخ رشد و سواد در بین پناهندگان در سال ۱۳۶۰، بنابر خوداظهاری مهاجران در مبادی ورودی ۶ درصد بود اما اکنون نرخ رشد سواد در بین آن‌ها به ۷۰ درصد رسیده است و این در حالی است که هزینه تحصیلی هر پناهنده در عرف جهانی ۱۰۰۰ دلار است.

مدیرکل اداره اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران توضیح داد که ۳۸۰ هزار دانش‌آموز افغانی در حال حاضر در مدارس ایرانی در حال تحصیل هستند و بسیاری از آن‌ها هم با کمک سازمانهای مردم نهاد و خیریه تحصیل می‌کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز