خبرگزاری کار ایران

کریمی تفرشی مطرح کرد:

صنایع غذایی گلها کامل‌ترین سبد محصولات غذایی کشور را دارد

صنایع غذایی گلها کامل‌ترین سبد محصولات غذایی کشور را دارد
کد خبر : ۹۸۹۵۶۹

ریاست هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان محصولات غذایی گفت: صنایع غذایی گل‌ها یکی از کامل‌ترین و پر تنوع‌ترین سبد محصولات غذایی خانوار را در کشور دارد. بیش از 300 نوع محصول از انواع ادویه‌جات و چاشنی‌ها گرفته تا انواع حبوبات، غلات، آردها، غذاهای نیمه آماده، پودر کیک و ژله ، قهوه، کاکائو، کافی میکس و کنسروها در سبد غذایی گل‌ها وجود دارد.

مهدی کریمی تفرشی در گفت‌وگو با ایلنا گفت: صنایع غذایی گل‌ها امروز با داشتن بیش از 300 نوع محصول دارای بالاترین تنوع محصول در سبد غذایی خانوار می باشد و بیشترین گواهینامه‌های ملی و بین‌المللی و جوایز و افتخارات را در کشور کسب کرده است. همچنین این مجموعه یک اشتغال آفرینی بزرگ چند هزار نفره بصورت مستقیم و غیرمستقیم در سطح کشور ایجاد کرده است.

وی افزود: صنایع غذایی گلها از جمله برندهایی است که دارای بالاترین گواهینامه ها و افتخارات ملی و بین المللی است. این مجموعه در چندین سال متوالی واحد نمونه استاندارد بوده است. همچنین افتخار این را داشته که در سال های متوالی عنوان برند محبوب مصرف کنندگان را کسب کند که حاکی از اعتماد مشتریان و مصرف کنندگان فهیم گلها بوده است. اولین دارنده نشان استاندارد نمک طعام در ایران است. از اولین برندهایی هستیم که گواهی ثبت بین المللی تایید و نظارت بر غذا و دارو را از FDA آمریکا دریافت کردیم.

 رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت جوانان تهران گفت: دریافت نشان عالی اهتمام به کیفیت وتندیس طلایی و گواهینامه پنج ستاره کیفیت از انجمن کیفیت ایران، نشان زرین ایزو، گواهینامه ستاره طلایی ارتقاء کیفیت از اروپا، گواهینامه بین المللی تضمین کیفیت و سلامت محصولات غذایی، نشان زرین پرمصرف ترین محصولات غذایی و عنوان R&D برتر کشوری از جمله افتخارات برند گلهاست.ضمن اینکه برند گلها تمامی ایزوها و استانداردهای بین المللی مدیریت کیفیت مرتبط را دریافت کرده است.

کریمی افزود: امروز افتخار ما اینست که ۳۵ نفر پرسنل را به چند هزار نفر و ۲۵ قلم جنس را به ۳۰۰ نوع ارتقاء داده ایم. امروز ما در سراسر ایران نمایندگی پخش داریم و حتی اگر به دور افتاده ترین نقاط ایران هم سر بزنید می توانید تعدادی از محصولات گلها را در آنجا ببینید.

ریاست هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان محصولات غذایی گفت: صنایع غذایی گلها یکی از کاملترین و پر تنوع ترین سبد محصولات غذایی خانوار را در کشور دارد. بیش از 300 نوع محصول از انواع ادویه جات و چاشنی ها گرفته تا انواع حبوبات، غلات، آردها، غذاهای نیمه آماده، پودر کیک و ژله ، قهوه، کاکائو، کا فی میکس و کنسروها در سبد غذایی گلها وجود دارد.

وی گفت: صنایع غذایی گلها از جمله برندهایی است که کاملترین سبد انواع آردها را به عنوان یکی از لیدرهای این صنعت ارائه می دهد که آردهای فاقد گلوتن از جمله محصولاتی است که در جهت توسعه محصولات سلامت محور و خدمت به بیماران سلیاکی در سبدغذایی محصولات گلها همواره مورد استقبال مصرف کنندگان عزیز بوده است.

عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران افزود: همجنین خلوص بالای ادویه جات و چاشنی های گلها از جمله ویژگی هایی است که همواره اعتماد مصرف کنندگان را جلب کرده است.صنایع غذایی گلها با رصد کردن مداورم نظرات، نیازها و خواست مشتریان همواره می کوشد تا مطابق سلیقه و ذائقه این مشتریان عزیز عمل کند و همچون همیشه علیرغم تمامی مشکلات و چالش های موجود، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن هزینه های تولید، حفظ کیفیت و تامین نیازهای مردم و سلامت آنها در راس اولویت ها و برنامه های این مجموعه می باشد.

کریمی تفرشی گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند زمینه توسعه رقابت‌پذیری صنایع غذایی در ایران را فراهم کند، دسترسی به مواد اولیه باکیفیت و قیمت مناسب است. صنایع تبدیلی و غذایی ایران از این نظر دچار مشکل است.در حال حاضر یکی از مشکلات صنعت غذا کمبود نقدینگی برای اصلاح زیر ساخت ها ، تأمین مواد اولیه درجه یک و خرید دستگاههای بسته بندی نوین است .

نائب رئیس  هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران افزود: از آنجا که مواد اولیه این صنعت محصولات فصلی است، در زمان خاص و کوتاهی باید تمامی مقدار مورد نیاز از کشاورزان که تمایلی به فروش قسطی و نسیه ندارند نقدی خریداری شود و به همین دلیل چرخش سرمایه در این صنعت به زمانی طولانی نیاز دارد. بنابراین یکی از بزرگترین مشکلات تولیدکنندگان به ویژه در صنایع‌غذایی حجم کلان سرمایه مورد نیاز است.

تفرشی افزود: بعلاوه سیاست‌های اخیر ارزی کشور به گونه‌ای بوده که واحدهای تولیدی ما در تامین مواد اولیه خود با مشکل جدی مواجه شده‌اند که با ادامه این روند شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی و از دست رفتن اشتغال ایجاد شده خواهیم بود.  اگر واحدهای تولیدی ما نتوانند مواد اولیه خود را تامین کنند، چرخه اقتصاد ما دچار مشکلات بزرگ‌تری خواهد شد. همه واحدهای تولیدی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با مشکل تامین مواد اولیه روبه‌رو هستند. 

وی ادامه داد: به دلیل پرهیز تامین کنندگان خارجی از انعقاد قراردادهای بلندمدت و تمایل آنها به انجام معاملات نقدی، قیمت مواد و تجهیزات از نوسانات بیشتری برخوردار است که این موضوع، سودآوری صنایع داخلی را با تردید بیشتری مواجه کرده است. تاخیر در انجام مبادلات بین المللی و ورود موارد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان را با مشکلات جدی مواجه کرده است.در حال حاضر نحوه تخصیص ارز به واردات مواد اولیه، از دغدغه‌های اصلی فعالین اقتصادی به‌ویژه صنعت غذا است.

 مشاور عالی در کمیته فناوریهای نو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: تولید در اقتصاد ایران به شدت به واردات کالاهای سرمایه ای، واسطه ای و مواد اولیه وابسته است. با درنظرگرفتن چنین شرایطی، تضعیف ارزش پول ملی، افزایش هزینه های تولید، رکود و تعطیلی صنایع را در پی خواهد داشت.شش ماهه اول امسال با توجه به شیوع بحران همه گیر کرونا از یک سو و تحریم های بین المللی از سوی دیگر فشاری دو چندان نه تنها بر مردم عزیزمان بلکه به تولیدکنندگان وارد کرد. بی شک همه کسانی که در عرصه تولید در این شرایط حساس و بغرنج خدمت کردند رسالتی بسیار سنگین بر دوش داشتند و جهادی که شاید کمتر از جهادگران عرصه سلامت نبود. ما نیز به عشق این مردم شریف و تامین نیازهای آنها علیرغم تمامی مشکلات در صف خدمت و تولید ایستادیم و حفظ کیفیت را خط مشی اصلی خود قرار دادیم تا نیازهای اساسی مردم تامین شود و قفسه هیچ فروشگاهی خالی نشود.

وی افزود: علیرغم تمامی فشارها و تحریم ها یکی از بزرگترین افتخارات صنایع غذایی گل‌ها این بوده که حتی یک نفر هم تعدیل نیرو نداشتیم و حتی اشتغالزایی هم همچون گذشته صورت گرفته و با وجود مشکلات فراوانی که در تامین مواداولیه و تولید وجود داشت چرخه تولید این مجموعه بطور مداوم و بیش از پیش فعال بوده است. ضمن اینکه همچون همیشه حفظ و ارتقای کیفیت را در اولویت برنامه های خود داشته ایم.

کارآفرین برتر جهان اسلام گفت: تصمیم گیری ها و ابلاغ تصمیات و بخشنامه های شتابزده و بدون اعلام قبلی از مهمترین عواملی است که هم به تولید و هم به صادرات ضربه می زند و منجر به عدم اطمینان سرمایه گذار و صادرکننده و عدم امنیت در فضای بازار می شود.متاسفانه زمانی که باید سیاست‌ها در راستای حمایت از فعالان حوزه صنعت و تولید باشد، تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان با بخشنامه‌های لحظه‌ای، تصمیم‌های نادرست ارزی و فقدان درک درست از امر صادرات و واردات مواجه هستند، مسائلی که باعث ایجاد مانع در فعالیت اقتصادی می‌شود و بسیاری از بازارها را از دست بازرگانان ایرانی خارج می کند.

وی ادامه داد: برای اینکه فعالان اقتصادی بتوانند نسبت به ورود به فضای کسب‌وکار و انجام سرمایه‌گذاری ترغیب شده و برای آن برنامه‌ریزی نمایند ثبات ارزی یکی از مسائل مهم و تعیین کننده است. بعلاوه عدم امکان پیش بینی وضعیت ارزی نیز میتواند امنیت سرمایه گذاران را تهدید کند.

کریمی تفرشی افزود: دولت موظف است از تمام امکانات خود استفاده کند تا نرخ ارز را تعدیل و ارزش پول ملی را حفظ کند. تولیدکننده برای اینکه انگیزه کافی برای ادامه تولید داشته باشد باید از امنیت فضای کسب و کار و تولید مطمئن باشد. باید از امکان تامین مواد اولیه مورد نیاز و ماشین آلات خود اطمینان داشته باشد.در فضای بی ثبات فعلی نمیتوان دورنمای شفافی برای وضعیت تولید و صادرات در کشور متصور بود.

وی گفت: در حالی که بسیاری از صنایع در حال حاضر در رکود نسبی به سر می برند، یکی از بخش‌هایی که امروز می‌توانیم به آن توجه ویژه داشته و برای تحقق فرمایشات رهبری از آن بیشترین استفاده را داشته باشیم، صنایع غذایی در ایران است، صنایعی که سهم بالایی از گردش اقتصادی و تولید ناخالص ملی کشورمان را به خود اختصاص داده‌اند. این صنعت مهم و پیشرو نقش بسیار تعیین کننده‌ای در توسعه اقتصادی کشور بویژه در شرایط حساس و استراتژیک فعلی ایران ایفا می‌کند. به این دلیل که توجه به این بخش از اقتصاد کشور علاوه بر تامین نیازهای داخلی و امنیت غذایی فرصتی برای ارزآوری با صادرات خواهد شد.

تفرشی خاطرنشان کرد: درحال حاضر حدود 95 درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و هم‌اکنون به‌طور متوسط سالانه حدود 130 میلیون تن مواد غذایی در کشور از سوی تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود. براساس پتانسیل‌های موجود امکانات بالایی برای صادرات در اختیار داریم.  بازار 400 میلیون نفری اطراف ایران یکی از بهترین فرصت‌ها برای رونق صادرات غیرنفتی با استفاده از نیاز غذایی آنهاست و می‌توانیم با افزایش بهره‌وری و ایجاد کارخانه‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی از این تقاضای بالقوه استفاده‌ای مناسب در راستای اهداف تعیین شده سال جهش تولید گام برداریم.

وی ادامه داد: رسیدن به نرخ رشد سالانه ۲۲درصدی صادرات غیرنفتی از اهداف اصلی برنامه ششم توسعه صادراتی نیز محسوب می‌شود. اما صنعت غذا به‌عنوان یکی از رشته‌های صادرات ‌محور همچنان با چالش‌های بسیاری در‌ این بخش روبه‌رو است و برای تحقق اهداف صادراتی پیش‌بینی شده برای سال‌جاری باید راهکارهای اساسی برای‌ این بخش در نظر گرفت.با توجه به کاهش آهنگ رشد جمعیت و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان داخلی ادامه رشد و توسعه‌ این صنعت مستلزم حضور در بازارهای منطقه است.

وی درآخر افزود: پتانسیل و ظرفیت تولید بالا، تنوع اقلیمی و تولیدی، انحصار تولید در برخی محصولات و وجود مزیت نسبی در تولید برخی محصولات کشاورزی از مزیت های مهم ایران نسبت به بسیاری از کشورها برای حضور در بازارهای جهانی است که استفاده از این فرصت بینظیر مستلزم یک عزم جدی برای رفع محدودیت ها و موانع این صنعت است.در شرایط فعلی باید زمینه فعالیت بخش خصوصی را فراهم کرد اما در کنار آن نیز باید از اقشار ضعیف جامعه حمایتی مستقیم ‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز