خبرگزاری کار ایران

در مجمع عمومی سالانه مطرح شد:

رشد حدود 1.5 برابری سود خالص گروه صنعتی بارز/ افزایش 30 درصدی نرخ لاستیک، هزینه‌های تولید را پوشش نخواهد داد

 رشد حدود 1.5 برابری سود خالص گروه صنعتی بارز/ افزایش 30 درصدی نرخ لاستیک، هزینه‌های تولید را پوشش نخواهد داد
کد خبر : ۹۳۲۷۳۳

سود خالص گروه صنعتی بارز از شرکت های تابعه هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی شستا (تاپیکو)، با افزایشی 145 درصدی به نسبت سال مالی 97، به رقمی بیش از 185 میلیارد تومان رسید.

به گزارش ایلنا به نقل از  روابط عمومی و ارتباطات گروه صنعتی بارز ، علی اکبر مشرفی سرپرست گروه صنعتی بازر در مجمع عمومی سالانه این شرکت که چهارشنبه 4 تیرماه 99 برگزار شد، با بیان این مطلب، گفت: گروه صنعتی بارز در سال مالی 98 موفق شد فروش محصولات خود را به 2.307 میلیارد تومان افزایش دهد که به نسبت فروش 1.494 میلیارد تومانی در دوره مشابه سال قبل 54 درصد رشد داشته است. برای سال آینده نیز فروش 3200 میلیارد تومانی را در برنامه کاری خود پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی افزود: سود عملیاتی گروه صنعتی بازر نیز در سال مالی 98 با افزایشی معادل 142 درصد، به بیش از 289 میلیارد تومان و سود خالص شرکت نیز با افزایش 145 درصدی به نسبت سال مالی 97 به رقمی بیش از 185 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه گروه صنعتی بارز اولین تولید کننده لاستیک رادیال در کشور است، گفت: 45 درصد از تولید لاستیک کل کشور متعلق به این شرکت است و خوشبختانه در سه ماهه اول سال سهم بازار گروه صنعتی بارز در کشور به 50 درصد افزایش یافته است.

مشرفی خاطر نشان کرد: گروه صنعتی بارز در 18 سال متوالی گذشته رتبه یک تولید لاستیک را در کشور به خود اختصاص داده و 47 درصد نیاز خودروسازان کشور را تامین می کند.

او ادامه داد: سال گذشته در گروه صنعتی بارز 107 هزار تن انواع لاستیک تولید کردیم و این در حالی است که سایر رقبای ما کمتر از 25 هزار تن تولید داشته‌اند. برای سال آتی نیز برنامه تولید 120 هزار تن لاستیک را در بودجه پیش‌بینی کرده‌ایم.

سرپرست گروه صنعتی بارز به ممنوعیت صادرات لاستیک از کشور اشاره کرد و گفت: طبق برنامه تا سال 1404 صادرات 60 هزار تن صادرات انواع لاستیک را در برنامه داشتیم و می‌توانستیم 200 میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته باشیم لکن با توجه به ممنوعیت صادرات که از نیمه سال 97 در کشور اعمال شد نتوانستیم این برنامه را محقق کنیم. این درحالی است که بازار منطقه تشنه محصولات لاستیک ما است.

وی افزود: علیرغم ممنوعیت صادرات تایر از شهریور ماه 97، تنها در 6 ماهه ابتدای سال 97 موفق شدیم 82 درصد از برنامه صادرات کل سال را محقق کنیم.

مشرفی، تاکید کرد: از تونس تا پاکستان سازنده لاستیک آنچنانی در منطقه نداریم و در قلب منطقه، گروه صنعتی بارز رتبه اول را در تولیدکنندگان لاستیک دارد. برای همین ظرفیتها و مزیت‌های بسیار عالی‌ای برای صادرات لاستیک در منطقه داریم که امیدواریم در سال جاری بتوانیم مجوز صادرات را کسب کرده و برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

وی همچنین با اشاره به مصوبه دولت برای افزایش 30 درصدی نرخ لاستیک، تاکید کرد: قیمت لاستیک از امروز ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است اما ما از بهمن ماه 98 تاکنون نتوانسته‌ایم از بانک مرکزی ارز دریافت کنیم و ناچار بودیم با ارز نیمایی نسبت به خرید مواد اولیه اقدام کنیم.

نایب رئیس هیات مدیره گروه صنعتی بارز با بیان اینکه عملکرد ما با سایر تولید‌کنندگان لاستیک متفاوت است، گفت: این تفاوت به این دلیل است که تولیدات ما در یک طیف وسیعی انجام می‌گیرد و هزینه‌های تولید در هر سایز با دیگری متفاوت است، به طور مثال ما تایرهای «TBR» تولید می‌کنیم که نسبت به سایر تایرها از جمله تایر‌های «PCR» ارزبری بیشتری دارد. از سوی دیگر با توجه به افزایش سایر هزینه‌های شرکت از جمله هزینه‌های پرسنلی، هزینه‌های تعمیرات و خرید قطعات که بسیار بالا رفته است و نیز سایرهزینه‌هایی که روزانه با آن سر و کار داریم بنابراین افزایش 30 درصدی نرخ فروش، صرفا بر اساس افزایش نرخ ارز به نظر منصفانه نیست.

وی خاطر نشان کرد: اگر سودی در بازار تایر هست مقدار زیادی از آن باید به کارخانه‌ها و تولیدکنندگان برسد؛ خوشبختانه واژه «علی الحساب» که در مصوبه سازمان حمایت برای افزایش نرخ لاستیک آمده بسیار نویدبخش است و نشان دهنده آن است که این سازمان قطعاً قصد حمایت بیشتر از تولیدکنندگان را دارد و این موضوع قابل مذاکراه است.

مشرفی گفت: در صورت حمایت از تولید کنندگان است که جهش تولید اتفاق افتاده و عرضه افزایش پیدا می‌کند و به تبع آن قیمت‌ها پایین خواهد آمد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه امروز صنعت تایر در کشور رشد خوبی پیدا کرده است گفت: نیاز بازار ایران به لاستیک 22 میلیون حلقه است که 20 تا 21 میلیون حلقه آن در کشور تولید می شود و در این میان 45 درصد از نیاز بازار ایران را گروه صنعتی بارز تولید می کند و در سبد تولید ما از سبک ترین تا سنگین ترین نوع لاستیک وجود دارد.

مشرفی در ادامه با اشاره به ظرفیت تولید کارخانه بارز کردستان گفت: تولید این کارخانه در سال گذشته به روزانه ۱۶ هزار حلقه رسیده بود که البته به دلیل شیوع کرونا حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ حلقه کاهش تولید داشته‌ایم. اما در حال کار کردن روی افزایش ظرفیت اسمی شرکت در کردستان هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف گروه صنعتی بارز افزایش سوددهی بارز کردستان است با اشاره به تاکید شستا بر بورسی کردن این واحد تولیدی افزود: از برنامه‌های آتی این شرکت بورسی کردن بارزکردستان است.

سرپرست شرکت گروه صنعتی بارز ضمن ارائه برنامه های راهبردی اجرا شده در سال 98 این شرکت گفت: فراهم کردن بستر توسعه تولید و افزایش ظرفیت، رفع گلوگاه­های اجرای برنامه تولیدی و بهینه سازی خط تولید، ارائه 9 محصول جدید به بازار، افزایش حاشیه سود فروش از طریق مدیریت کانال‌های توزیع، سرآمد بودن همه ساله واحد نوآوری در جهت افزایش کیفیت محصولات و حفظ همکاری با خودروسازان از مهمترین برنامه‌های برای پیاده سازی راهبرد ایجاد حاکمیت بازار در شرکت گروه صنعتی بارز است.

مشرفی همچنین دریافت گواهینامه 100 شرکت برتر ایران به عنوان رتبه 1 در گروه لاستیک و پلاستیک، دریافت استاندارد E-MARK اروپا برای 8 سایز تایر، دریافت تندیس 2 ستاره نقره‌ای جایزه ملی نگهداری، دریافت تندیس نقره‌ای 2 ستاره جایزه ملی مدیریت انرژی، کسب تندیس طلایی روز ملی صنعت و معدن برای دو سال متوالی در بازر کردستان، دریافت تندیس کارفرمای سلامت محور در سطح استان کرمان و دریافت چندین گواهینامه استانداردهای جهانی از مدیریت ایمنی و بهداشت و محیط زیست را از دیگر دستآوردهای شرکت گروه صنعتی بارز عنوان کرد.

در پایان مجمع سالانه این شرکت، از مبلغ 242 میلیارد تومان سود قابل تقسیم، مبلغ 219 میلیارد تومان سود به ازای هر سهم 87 تومان بین سهامداران تقسیم شد که نسبت به سال گذشته معادل 248 درصد و معادل دو و نیم برابر افزایش داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز