خبرگزاری کار ایران

عظیمیان:

رویکرد فولاد مبارکه به الزاامات زیست محیطی، ملی و جهانی است

رویکرد فولاد مبارکه به الزاامات زیست محیطی، ملی و جهانی است
کد خبر : ۸۸۲۸۵۴

به مناسبت روز درختکاری عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه ضمن غرس یک اصله نهال در شرکت، بر اهمیت فضای سبز و نقش آن در سلامت محیط کار و محیط زیست تأکید کرد.

به گزارش ایلنا، عظیمیان گفت: امروزه رعایت دستـــــورالعمـــــلهای زیســـــتمحیطـــــی یکـــــــی از مهــمترین دستورالعمل‌های هر بنگاه اقتصادی و کارخانۀ تولیدی است و در واقع دیگر یک اقدام نمایشی نیست، بلکه یک الزام بسیار مهم است. این امر از ابتدا تاکنون در فولاد مبارکه نه فقط به عنوان یک الزام بلکه در مقام یک مسئولیت اجتماعی خطیر ملی و هم تراز با استانداردهای جهانی مدنظر بوده و هست.

وی با اشاره به وجود بیش از 1600 هکتار فضای سبز در فولاد مبارکه که بیش از 95 درصد آن به روش قطرهای آبیاری می‌شود، تصریح کرد: برای حفظ و توسعۀ این میزان فضای سبز با سرمایه گذاری‌های قابل توجه و پروژه‌های متعددی که انجام شده است، تلاش شده آب موردنیاز این میزان فضای سبز را از محل تصفیه و بازچرخانی پساب انسانی و صنعتی کارخانه و بدون هیچ برداشت آب اضافی از زاینده رود تأمین کنیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: با توجه به اینکه در تابلوی اهداف سالانه شرکت، رعایت دستورالعمل‌های زیست‌محیطی یکی از ارکان و اهداف ثابت شرکت است، همواره سرمایه گذاری‌های قابل توجهی برای انجام پژوهش‌ها و اجرای پروژه‌های متنوع‌تر در این زمینه انجام شده و می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت فولاد مبارکه در راستای تحقق اهداف کلان خود در حوزۀ محیط‌زیست و همگام با توسعه کمی و کیفی تولیدات خود، توسعه و به‌روز رسانی زیرساخت‌ها و تجهیزات کنترل کنندۀ آلاینده‌ها را نیز سرلوحۀ اقدامات  قرار داده است.

در این خصوص طراحی و احداث غبارگیرهای ثانویۀ واحد فولادسازی، غبارگیرهای سرند واحدهای اکساید و پروداکت و نصب و اجرای سیستم مهپاش شارژ  هوپرهای واحد احیا مستقیم در ناحیۀ آهن سازی به همراه سایر غبارگیرهای نصب شده در مسیر نوار نقاله‌ها بخشی از فعالیت‌های یک دهۀ اخیر فولاد مبارکه در جهت کنترل آلاینده‌ها بوده که رقمی بالغ‌بر 300 میلیارد تومان را شامل می‌شود. همچنین برای طراحی و نصب سایت مدرن مدیریت پسماند و احداث لاگون‌ها و بسترهایی لجن خشک کن در تصفیه خانه صفائیه رقمی بالغ بر 50 میلیارد تومان اختصاص یافته است. علاوه بر این جهت توسعۀ تصفیه خانه های پساب با هدف بازچرخانی و استفادۀ مجدد پساب‌ها در فرایند تولید و به خصوص طرح استفاده از پساب شهری تاکنون رقمی بالغ‌بر 450 میلیارد تومان هزینه شده است.

وی با تأکید بر اینکه این شرکت به منظور نگهداری از فضای سبز خود که بالغبر 50 درصد از کل سطح سایت شرکت فولاد مبارکه را در بر می‌گیرد، و برای نگهداری و تعمیرات سیستم‌های دفع و کنترل آلایندۀ سالانه رقمی بالغ‌بر 50 میلیارد تومان هزینه صرف کرده است، گفت: نصب و راه‌اندازی سیستم‌های پایش آنلاین بر روی کلیۀ خروجی‌های شرکت فولاد مبارکه در بخش دودکش‌ها و تصفیه خانه‌ها اکنون رقمی بالغ‌بر 20 میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده است. این شرکت هم‌اکنون طرح‌های احداث دریاچۀ سوم ذخیره پساب همراه با نصب سیستم تصفیۀ تکمیلی پساب شهری را با هزینه‌های بالغ بر 60 میلیارد تومان در دست اقدام دارد.

علاوه براین احداث سیلوهای ذخیرۀ ریزدانه مواد معدنی و رفع برخی از اشکالات در راهبری سیستم‌های دفع آلاینده را باهدف بهبود شاخص‌های زیست‌محیطی خود با هزینه‌های بالغ‌بر 30 میلیارد تومان پیش‌بینی و در دستور کار داشته است.طرح‌های فرآوری سرباره به‌عنوان محصول جانبی فرایند تولید و با هدف ایجاد ارزش افزوده برای محصولات شرکت یکی دیگر از اقداماتی است که با کمک مراکز علمی و پژوهشی کشور با هزینه‌های بالغ بر 10 میلیارد تومان در دست اقدام است. این شرکت با مشارکت شرکت‌های مهندسی داخلی فرایند فروش و صادرات سرباره را نیز به موازات فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی خود در این زمینه دنبال کرده است.

وی در پاسخ به این سؤال که فولاد مبارکه در مقابله با ویروس کرونا چه اقداماتی انجام داده است گفت: همچنان که پیش از این اشاره شد، با وجود حدود 20 هزار نفر نیروی انسانی فولاد مبارکه، این شرکت خود را از جامعۀ پیرامون جدا نمیداند؛ بنابراین طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت و درمان عمل می‌کند و آنچه را لازم است در شرکت اجرا نموده و می‌نماید. بهعنوان مثال، ضمن پایش بهداشتی امکان عمومی و کارگاه‌ها و خطوط تولید شرکت، زمان حضور کارکنان در برخی محلهای کاری به کمترین حد ممکن کاهش داده شده است. علاوه بر این با تعطیلی برخی مراکز طبخ و رستوران‌ها، در این راستا اقدامات مؤثری انجام شده است. این در حالی است که همکاران ما در بخش اورژانس و درمان شرکت به‌طور جدی و فعال با مراکز بهداشتی و درمانی منطقه و استان همکاری دارند و مباحث مربوط به این شرایط را رصد می‌کنند.

 عظیمیان در پاسخ به این سؤال که فولاد مبارکه به عنوان یک بنگاه اقتصادی مؤثر در صنعت فولاد کشور، در زمینه مقابله با ویروس کرونا چه همکاری‌هایی با منطقه و استان داشته است، اظهار کرد: ویروس کرونا یک تهدید ملی است؛ از اینرو نگاه فولاد مبارکه به این بحث هم جامع و ملی است. به همین دلیل در راستای تعهد به مسئولیت‌های اجتماعی سازمان، با تخصیص منابع مالی خود، از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مراکز آموزش و پرورش و بهزیستی شهرستان مبارکه برای تأمین مواد و تجهیزات موردنیاز مقابله با این ویروس خطرناک حمایت کرده است.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز