خبرگزاری کار ایران

گروه صنعتی بارز در بورس اوراق بهادار

 گروه صنعتی بارز در بورس اوراق بهادار
کد خبر : ۸۵۸۹۳۵

با وقوع جنگ تحمیلی و ادغام بانک ­ها و چند شرکت بیمه با هم و دولتی شدن آنها تعداد شرکت­ ها به 56 شرکت کاهش یافت و تا سال 1368 تقریبا بورس تعطیل بود.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و ارتباطات گروه صنعتی بارز ، مهدی انتهائی، مدیر اداره حسابداری مالی در مقاله‌ای نوشت:

تاریخچه بورس اوراق بهادار در ایران

واژه بورس در زبان فرانسوی به معنای کیف پول است. بورس اوراق بهادار تهران در بهمن­ ماه سال 1346تاسیس شد. در سال ­های 1346 تا 1357 نزدیک به 105 بنگاه در بورس فعالیت می ­کردند. با وقوع جنگ تحمیلی و ادغام بانک ­ها و چند شرکت بیمه با هم و دولتی شدن آنها تعداد شرکت­ ها به 56 شرکت کاهش یافت و تا سال 1368 تقریبا بورس تعطیل بود و مجددا از سال 1368 فعالیت بورس آغاز و هر ساله با رشد مناسب که بیشترین رشد آن در سال­های 1381 و 1382 به رونق بسیاری رسید تا در سال 1384 با تصویب قانون بازار اوراق بهادار به صورت فعلی در آمده است.

گروه صنعتی بارز در بورس اوراق بهادار

گــروه صنعتی بارز 24 شهریورماه 1374 در بورس اوراق بهادار تهران پـذیرفته شده است. در حال حاضر سهامداران عمـده گــروه صنعتی بارز، شـرکت سرمایـه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین (هلـدینگ) و شرکت سرمایه ­گــذاری گروه توسعه ملـی هستند. حجم معاملات گروه صنعتی بارز تا سال 1390 با توجه به مقدار سهام شناور گروه صنعتی بارز که تقریبا 3 درصد بود بسیار پایین بود به صورتی که ارزش معاملات سهام شرکت در آن سال فقط 5.688 میلیون ریال بوده است و ارزش بازار شرکت که از تعداد سهام در قیمت سهام در بازار بورس به دست می­آید 884.446 میلیون ریال بوده است. به صورتی که با رشد شرکت در این سال­ های اخیر حجم معاملات در سال 1397 نزدیک به 2000 میلیارد ریال شده و ارزش بازار شرکت نیز 9.590 میلیارد ریال شده است.

ارزش­آفرینی برای گروه صنعتی بارز در بورس

اولین هدف مدیریت و مدیر مالی در شرکت­ ها به حداکثر رساندن ثروت سهامداران است که به چهار عامل سود هر سهم، زمان، ریسک و عوامل محیطی بستگی دارد :

سود هر سهم

معمولا مدیران شرکت در پی جلب رضایت سهمداران هستند که این مسئله از طریق ماکزیمم کردن سود هر سهم شرکت که موجب افزایش ارزش شرکت در بورس میسر می­ شود. فرض کنید شرکت برای افزایش در سودآوری و سرمایه­ گذاری از طریق افزایش سرمایه اقدام به تامین سرمایه کرده باشد در این صورت با توجه به اینکه تعداد سهام زیاد می­شود سود هر سهم کاهش پیدا می ­کند و موجب کاهش ارزش سهام شرکت در بورس می­شود پس باید تاکید مدیریت و مدیر مالی بر حداکثر کردن سود هر سهم باشد نه سود کل.

زمان

هدف حداکثر کردن سود هر سهم بستگی مستقیم به ارزش زمانی پول از نظر سرمایه گذاری دارد. مدیر مالی شرکت باید بهترین تصمیم را در سرمایه ­گذاری­ها انجام دهد که کدام سرمایه ­گذاری با توجه به زمان بازدهی می­ تواند ارزش سهام را بیفزاید لذا عامل زمان فاکتور بسیار مهمی بر افزایش قیمت هر سهم باید مورد توجه قرار بگیرد.

ریسک

اگر انتظار برود با سرمایه ­گذاری در یک پروژه معین، سود هر سهم افزایش یابد به معنی آن است که از سایر پروژه­ ها به آن اندازه سود به دست نمی­ آید و این احتمال نیز وجود دارد که به سرمایه گذاری جدید سود هر سهم افزایش پیدا نکند این وجود احتمال عدم وقوع افزایش سود هر سهم در سرمایه گذاری انجام شده را ریسک می گویند. بنابراین مدیر مالی باید با ترکیب عوامل ریسک استراتژی مناسبی را که موجب به حداکثر رساندن ارزش سهام شود را انتخاب کند.

عوامل محیطی

با بزرگ شدن شرکت و ایجاد پیچیدگی در راوبط اقتصادی و تجاری وظایف مدیر مالی را به صورت چشمگیری تغییر داده است. با تغییر و پیشرفت تکنولوژی و از طرف دیگر تورم مداوم و تصاعدی و همچنین افزایش تقاضای پول که موجب افزایش نرخ بهره نیز شده است و کنترل شدید قیمت ­ها و دستمزدها از سوی دولت وظایف مدیران مالی و تصمیمات آنها را با پیچیدگی مواجه کرده است.

با توجه به موارد مطرح شده استراتژی تصمیم­ گیری برای مدیران مالی استراتژیک ­تر از گذشته شده و آنان را وادار ساخته تا با بهره­ برداری از این تکنیک­ ها نگرش خود را به برنامه­ ریزی ­های بلندمدت و اتخاذ روش­ های جدید کنترل، دقیق­ تر و گسترده ­تر کنند.

در گروه صنعتی بارز نیز تلاش مدیران مالی و گروه مالی در به حداکثر رساندن سود شرکت در راستای افزایش ارزش شرکت در بورس اوراق بهادار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز