مدیرکارخانه شرکت صنایع هفت الماس؛
تحریمها زمان تامین نیازهای شرکتهای فولادی را افزایش داده است
مدیرکارخانه شرکت صنایع هفت الماس گفت: تحریمها باعث شده مدت زمان تامین نیازهای خارجی این شرکت از 6 ماه به یک سال افزایش پیدا کند. به همین دلیل سعی شده با بومی سازی و خرید از داخل کشور این مشکل حل شود. اما برخی از موادهای مورد نیاز به دلیل نبود آن در داخل کشور، مجبور به واردات هستیم که متاسفانه به دلیل دشواری در انتقال پول، هزینهها افزایش پیدا کرده است.
صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مهم در کشور، توانسته رتبه دهم دنیا را به خود اختصاص دهد و نقش اساسی در توسعه ایران ایفا کند و کشور را از وابستگی به نفت برهاند. این صنعت هم اکنون علاوه بر تامین نیاز داخل، سهم عمدهای در صادرات کشور دارد. با توجه به نامگذاری سال 98 مبنی بر «رونق تولید» خبرگزاری ایلنا بنا بر رسالت حرفهای اطلاع رسانی خود و به منظور بررسی وضعیت صنعت کشور، اقدام به تهیه گزارش میدانی از شرکت صنایع هفت الماس کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، شرکت صنایع هفت الماس در کیلومتر 18 اتوبان قزوین – کرج قرار دارد. این شرکت با هدف تولید انواع ورق گالوانیزه، نورد سرد، استنلس استیل (فولاد زنگ نزن) و سایر مقاطع فولادی در سال ١٣٧٥ تاسیس شد. عملیات عمرانی این شرکت در سال ١٣٨٠ آغاز و در سال ١٣٨٢ با ظرفیت اسمی سالانه 100 هزار تن ورق گالوانیزه به بهره برداری رسید. پس از آن طی سالهای مختلف یک خط جدید به خط تولید این شرکت افزوده شده است و این فرایند همچنان ادامه دارد. ظرفیت تولید این شرکت بیش از سه میلیون تن در سال است و سال گذشته 30هزار تن صادرات به قزاقستان، ازبکستان، ارمنستان، عراق، افغانستان دارد.
در گزارش میدانی تیم خبری ایلنا، مدیرکارخانه شرکت صنایع هفت الماس گفت: تحریمها باعث شده مدت زمان تامین نیازهای خارجی این شرکت از 6 ماه به یک سال افزایش پیدا کند. به همین دلیل سعی شده با بومی سازی و خرید از داخل کشور این مشکل حل شود. اما برخی از موادهای مورد نیاز به دلیل نبود آن در داخل کشور، مجبور به واردات هستیم که متاسفانه به دلیل دشواری در انتقال پول، هزینهها افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد از کارکنان این شرکت بومی هستند، افزود: 700 نفر به طور مستقیم در شرکت هفت الماس به صورت 3 شیفت در کل روزهای سال مشغول به کار هستند. با توجه به راهاندازی 3 خط جدید، 75 نفر دیگر نیز به این آمار اضافه خواهد شد. همچنین 123 نفر نیز در فولاد ساب و 80 نفر در شرکت تونل ساز ماشین فعالیت میکنند. در حال حاضر قرار است قرار است طرح طبقه بندی مشاغل در کارخانه اجرا شود .
وی یکی از رسالتهای شرکت صنایع هفت الماس را حفظ محیط زیست عنوان کرد و گفت: هر سال برنامه زمین پاک و هوای پاک در این شرکت اجرا و از مدیران سازمان محیط زیست، جهاد کشاورزی دعوت به عمل میآید. در این راستا، شرکت هفت الماس هر ساله ۱۵۰۰ تا ۲هزار اصله درخت غرس و حاشیه اتوبان را پاکسازی میکنند. همچنین پسماندهای خشک در نقطهای که سازمان محیط زیست تعیین کرده، امحاء میشود.
وی در مورد وضعیت تامین آب کارخانه صنایع هفت الماس گفت: آب این منطقه از دو حلقه چاه آب (دارای پروانه بهرهبرداری) و بازچرخوانی آب در تصفیه خانه تامین میشود که خوشبختانه مشکلی از لحاظ تامین آب وجود ندارد. همچنین تصویهخانه به صورت آنلاین پایش شده و نمونهبرداری میشود.
وی شرکت در مراسم گلریزان برای آزادی زندانیان در ماه رمضان و کمک به کمیته امداد از فعالیتهای شرکت صنایع هفت الماس در راستای مسئولیت اجتماعی دانست و گفت: حضور در سازمانها مردم نهاد در بخشهای مختلف مانند: محیط زیست، برنامه حمایت از استارتآپها و... از فعالیتهایاین شرکت در رستای مسئولیتهای اجتماعی است.
مدیرکارخانه شرکت صنایع هفت الماس معتقد است: برای نهادینه فرهنگ ایمنی در بین کارگران باید بیش از پیش تلاش شود و در ادامه افزود: با وجود تجهیز کامل وسایل ایمنی و افزایش هزینه برای ایمنی بالاتر؛ در بخش ایمنی رضایت کامل ندارم؛ زیرا فرهنگ ایمنی در بین همکاران جا نیافتاده و کارگران کارهای پر ریسک و پرخطر انجام میدهند. در این راستا، سعی شده آموزش و نظارت افزایش پیدا کند.
وی افزود: در راستای کاهش الایندگی، شرکت صنایع هفت الماس، گامهای اساسی برداشته است که میتوان به حذف پاتیل سرب در خط گالوانیزه اشاره کرد که این امر هزینه ملیاردی برای شرکت در برداشته است.