خبرگزاری کار ایران

حفظ ۱۲۰۰ گونه گیاهی در حال انقراض توسط وزارت جهاد کشاورزی

حفظ ۱۲۰۰  گونه گیاهی در حال انقراض توسط وزارت جهاد کشاورزی
کد خبر : ۷۶۵۹۰۷

۱۲۰۰ گونه گیاهی در حال انقراض در ایران شناسایی و برای حفظ تنوع زیستی در موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور نگهدار می شود.

به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز سه شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی تنوع زیستی با اعلام این مطلب گفت: ایران یکی از کشورهایی است که تسلط کامل به فلور گیاهی خود دارد و در این راستا ۱۴۹ اطلس فلور گیاهان جنگلی و مرتعی توسط وزارت جهاد کشاورزی چاپ شده است.

دکتر کاظم خاوازی افزود: با چاپ آخرین نسخه اطلس فلور گیاهان جنگلی و مرتعی، بیش از ۹۰ درصد گیاهانی که در کشور داریم، شناسایی می شود.

وی با بیان این که بزرگترین بانک بذر خاورمیانه موسوم به بانک ژن منابع زراعی و بزرگترین بذر گیاهان مرتعی و جنگلی توسط وزارت جهاد کشاورزی نگهداری می شود، اظهار داشت: طی دو سال گذشته ۹۷۰ گونه گیاهان جنگلی و مرتعی به بانک موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع اضافه شده است.

خاوازی همچنین به بزرگترین بانک و موزه حشرات گیاهی در ایران اشاره و تصریح کرد: در این بانک بالغ بر ۴ میلیون حشره در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد.

وی ادامه داد: بعضی از گونه های بومی دامی همچون گاو سیستانی یا نژادهای اصیل ایرانی مانند اسب های پرشین در مجموعه های وزارت جهاد کشاورزی نگهداری می شوند و بانک بسیار خوبی از خون آنها داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در عین حال بر مشارکت جدی همه وزارتخانه ها، دستگاه های نظارتی، تشکل های مردمی، قوه قضاییه و استفاده از همه امکانات برای حفاظت از تنوع زیستی کشور تاکید کرد و گفت: تنوع زیستی برای انتقال به نسل های آینده نیاز به حفاظت دارد و در این راستا برای نخسیتن بار دبیر خانه کنوانسیون تنوع زیستی کشور با تصویب هیات وزیران در وزارت جهاد کشاورزی مستقر شده است.

وی با بیان این که کنوانسیون تنوع زیستی در سال  ۱۹۹۳ با عضویت اکثر کشورهای جهان تشکیل شده است، خاطر نشان کرد: ایران در سال ۱۳۷۵ با تصویب مجلس به این کنوانسیون پیوست.

خاوازی حفظ تنوع زیستی و بهره برداری عادلانه از منابع ذخایر ژنتیکی را از اهداف این کنوانسیون بین المللی عنوان کرد.

وی اذعان داشت: کنوانسیون تنوع زیستی در سال ۲۰۱۰ در ژاپن ۲۰ هدف و پنج راهبرد را برای همه کشورها تعیین کرده که شامل تحلیل دقیق کشورها از علل کاهش کیفیت و کمیت تنوع زیستی شان، مشارکت مردمی برای کاهش فشار بر تنوع زیستی، ارتقای تنوع زیستی از طریق حفاظت ها مانند حفاظت از اکوسیستم های مختلف و منابع ژنتیکی همچنین راهبرد ارتقای خدمات رسانی اکوسیستم ها و تنوع زیستی به گروه های مختلف مخاطب و برنامه ریزی مشارکت در کشورها می شود.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در راستای اهداف و راهبردهای کنوانسیون تنوع زیستی برنامه هایی دارد و از جمله آن این است که ما یک دو گزارش از کنوانسیون تنوع زیستی عقب هستیم و از این رو دبیر خانه تنوع زیستی  باید این گزارش ها را جمع آوری و تدوین کند.

وی ادامه داد: دومین برنامه این است که تا سال ۲۰۱۰ بتوانیم تحلیلی از اهداف ۲۰ گانه کنوانسیون تنوع زیستی داشته باشیم و موقعیت ایران را در این اهداف تبیین شده مشخص کنیم.

خاوازی گفت: ما پی گیر آن هستیم که مشارکت جدی در تدوین برنامه های کنوانسیون تنوع زیستی  برای سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ داشته باشیم و بتوانیم از پروتکل های کنوانسیون، آیین نامه ها و ظرفیت های جهانی به نفع کشورمان استفاده کنیم.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز