معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران خبرداد:
اجرای پایلوت توسعه منطقه ای با تجربه کشور آلمان در کسب و کارهای کوچک و متوسط
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به اجرای پایلوت توسعه منطقه ای با تجربه کشور آلمان در کسب وکارهای کوچک و متوسط ، خواستار توسعه یکپارچه و متوازن بر اساس مزیت های منطقه ای درکشور شد و گفت: آلمان ازکشورهای موفق در حوزه توسعه منطقه ای است که تمامی کسب وکارهای منطقه ای در این کشور از کوچک تا بزرگ بر اساس مزیت شناسایی و شکل گرفته اند.
به گزارش ایلنا، غلامرضا سلیمانی در آغاز کارگاه سه روزه آموزش توسعه منطقه ای اظهار کرد: این دوره با همکاری سازمان برنامه وبودجه کشور برای استفاده از تجربه آلمان در توسعه منطقه ای کسب وکارهای کوچک و متوسط با رویکرد فعالسازی و افزایش ظرفیت این بنگاه ها همراه با ایجاد اشتغال جدید برگزار شده است.
وی با اشاره به برگزاری دوره یک روزه آموزش مدیران شرکت شهرک های صنعتی استانی در ابتدای امسال گفت: این دوره برای معاونان صنایع کوچک و مدیران آمایش سرزمین سازمان برنامه بودجه سراسر کشور با حضور پروفسور بارچ برپا شده است و انتظار می رود پایلوت اجرای برنامه های توسعه منطقه ای کسب وکارهای کوچک و متوسط بعد از این دوره مبنای استان ها قرار گیرد.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: هر سال برنامه های متفاوتی برای فعالسازی و به ظرفیت رساندن کسب وکارهای کوچک و متوسط اجرا می شود که امیدواریم این برنامه ها در بستر مناسب به مرحله اجرا برسد و چالش اشتغال و بیکاری مرتفع گردد.
سلیمانی افزود: سازمان صنایع کوچک به عنوان متولی بنگاه های کوچک و متوسط برای اثرگذاری توزیع منابع برای پایداری کسب و کارها در صنایع کوچک ومتوسط با محوریت توسعه منطقه ای به موضوع آمایش سرزمینی و بررسی تجربه کشورهای دیگر ورود کرده است.
وی با اشاره به برقراری روابط مناسب ایران و آلمان بعد از برجام اشاره کرد و ادامه داد: آلمان تجربه های موفقی در توسعه منطقه ای کسب وکارهای کوچک ومتوسط داشته و برای بهره مندی از این تجربه ها دوره آموزشی با حضور پروفسور بارچ برگزار شده است.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران تاکید کرد: بهبود و توسعه فضای کسب و کار در استانها نیازمند اجرا و تهیه اکوسیستم ملی با همکاری دولت، بخش خصوصی و مردم است.
توسعه یکپارچه و متوازن بر اساس مزیت های منطقه ای
با توجه به کار ارزشمند آمایش سرزمین و خروجیهای آن، میبایست مزیتهای شناسایی شده هر منطقه بر اساس رویکرد و مدلهای توسعه منطقهای تبدیل به برنامههای اجرایی جهت توسعه یکپارچه و متوازن مناطق در همه ابعاد اقتصادی، فرهنگی/ اجتماعی، صنعتی، کشاورزی و ... گردد. این مهم تنها با یک وفاق و رویکرد ملی که در آن همه دستگاهها و نهادهای دولتی، خصوصی و آحاد جامعه، محورها و برنامههای خاص آن منطقه را پیگیری و اجرایی کنند میسر خواهد شد. در این راستا کارگاه آموزشی با حضور پروفسور بارچ استاد دانشگاه و قائم مقام مدرسه اقتصاد مونیخ (HDBW) به مدت سه روز در حال برگزاری است.
در این کارگاه مباحث زیر مطرح میشود.
1. چگونگی تلفیق طرحهای ملی و منطقهای با یکدیگر
2. تجزیه و تحلیل پیشرانهای توسعه منطقهای- رویکردی مبتنی بر تجزیه و تحلیل SWOT برای شناسایی پتانسیلهای توسعه منطقه ای
3. چگونگی تدوین طرحهای کسبوکار به عنوان ابزاری برای توسعه منطقه ای
4. راهکارهای ایجاد توسعه بلندمدت در منطقه- نحوه جذب حمایتهای سازمانهای مختلف