خبرگزاری کار ایران

کاهش 30 درصدی آتش سوزی جنگل ها و مراتع کشور

کاهش 30 درصدی آتش سوزی جنگل ها و مراتع کشور
کد خبر : ۵۱۰۵۵۱

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری از کاهش 30 درصدی سطح آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع کشور در بهار سال جاری خبر داد.

به گزارش ایلنا، ناصر مقدسی قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اظهار کرد: در سه ماه نخست امسال یک هزار و 500 هکتار جنگل و مرتع در کشور دچار حریق شد که این رقم نسبت به سال گذشته که 2 هزار و 300هکتار بود، 30 درصد کاهش یافته است.

به گفته وی، این کاهش به دلیل مسائل پیشگیرانه، تدابیر کارشناسی، استفاده از تجهیزات انفرادی، تشکیل گروه های واکنش سریع و ظرفیت سازی روی گروه های همیار طبیعت بوده است.

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری درخصوص حضور نهادهای بین المللی در طرحهای جنگلکاری و صیانت از جنگلها نیز گفت: این سازمان اکنون همکاری لازم با سازمان ملل از جمله کنوانسیون مقابله با تخریب سرزمین، کنوانسیون تغییرات اقلیمی و کنوانسیون تنوع زیست (CBD) و سازمان فائو همکاری و برنامه های مشترکی دارد.

به گفته وی، در این زمینه ایران در بحث اطفای حریق مراتع و جنگل ها نیز از تجربیات کشورهای مختلف استفاده خواهد کرد.

مقدسی گفت: مساحت آتش سوزی جنگلها در کشورهای مختلف جهان از ایران بیشتر است و براساس آمار فائو هر سال یک درصد از جنگلهای جهان معادل 40 میلیون هکتار دچار حریق می شود که این ضریب در ایران پایین تر است.

وی در خصوص میزان قاچاق چوب و زغال از جنگلهای کشور نیز گفت: سالانه 30 هزار مترمکعب چوب قاچاق در کشور کشف می شود که احتمال دارد میزان قاچاق کمی بیشتر باشد.

مقدسی یکی از معضلات این سازمان را وجود برخی از کوره های زغال گیری در حاشیه جنگلها عنوان کرد و گفت: بحث کوره های زغال گیری باید با تلاش مسئولان محلی برطرف شود و انتظار است آنان با همکاری ادارات کل منابع طبیعی در استان ها این معضل را برطرف کنند و مسائل معیشتی جایگزین در این مناطق فراهم شود.

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در خصوص وجود آفت در جنگل های خارج از شمال نیز گفت: در چهار تا پنج سال گذشته بیماری زغالی بلوط در جنگلهای خارج از شمال مشاهده شد که در این دولت اقدام فراوانی برای مقابله و کنترل این بیماری در این جنگلها شد.

به گفته وی، قطع درختانی که به واسطه این آفت به صورت 100 درصد خشک شده بودند و با جایگزینی گونه های درختان پرستار تا حدود زیادی این بیماری در جنگل های خارج از شمال کنترل شد.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز