افزایش تولید و امنیت غذایی در سایه توسعه مکانیزاسیون در کشاورزی
رئیس اداره فناوری مکانیزه کشاورزی مازندران گفت: دستیابی به تولید غذا و امنیت غذایی جزو با توسعه مکانیزاسیون و استفاده از ابزار و تجهیزات و فنآوریهای مناسب غیرممکن است.
به گزارش ایلنا از ساری، پرویز موسینژاد رئیس اداره فناوری مکانیزه کشاورزی مازندران اظهار کرد: مکانیزاسیون به عنوان یک عامل تعیین کننده و حیاتی در اقتصادی کردن تولید محصولات کشاورزی و افزایش توانایی انسان در انجام کار و بهرهوری و استفاده بهتر از نهادههای کشاورزی از اهمیت ویژهای برخوردار است که میتوان مکانیزاسیون را به عنوان یکی از فعالیتهای اثرگذار در بخش کشاورزی نام برد.
وی دستیابی به تولید غذا و امنیت غذایی را علاوه بر مسائل بهزراعی و بهنژادی جزو با توسعه مکانیزاسیون و استفاده از ابزار و تجهیزات و فنآوریهای مناسب غیرممکن دانست.
رئیس اداره فناوریهای مکانیزه کشاورزی مازندران تامین ابزار مورد نیاز مکانیزاسیون شامل ماشینها، ادوات و تجهیزات کشاورزی را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: تامین ادوات کشاورزی سالها است که مد نظر مسؤولان بخش کشاورزی است.
موسینژاد با بیان اینکه در چهار سال اخیر برای تجهیز و نوسازی ماشینها و ادوات کشاورزی 2 هزار و 306 میلیارد ریال تسهیلات بانکی جذب شد، گفت: این میزان تسهیلات برای خرید 2 هزار و 530 دستگاه تراکتور، 40 دستگاه کمباین غلات، یکهزار و 235 دستگاه کمباین برنج، 362 دستگاه نشاکار و 2 هزار و 214 دستگاه ادوات و تجهیزات کشاورزی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: برای یکهزار و 377 ماشین خودگردان کشاورزی تشکیل پرونده شد که یکهزار و 328 ماشین کشاورزی پلاکگذاری شده است.
رئیس اداره فناوریهای مکانیزه کشاورزی مازندران به نظارت بر برداشت کمباینهای غلات و برنج اشاره کرد و افزود: در چهار سال اخیر یکهزار و 688 دستگاه کمباین قبل از برداشت و یکهزار و 431 دستگاه حین برداشت نظارت فنی شده است.