برای نخستین بار در کشور ترانسفورماتورهای های ولتاژ طراحی و تولید شد
قیمت هر یک از این دستگاه ها حدود سه میلیون دلار است و با توجه به برنامه های وزارت نیرو و نیاز به نصب20 مورد از این دستگاه طی دو سال آینده، از خروج حدود 60 ملیون دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.
به گزارش ایلنا ارسلان فتحی پور مدیرعامل گروه ایران ترانسفو کشورگفت: این ترانسفورماتور دارای قدرتی با ولتاژ400 کبلو ولت و توان 385 مگاولت آمپر و برای نسل جدید نیروگاههای حرارتی کلاس الف کشور طراحی و ساخته شده است.
وی اضافه کرد: ترانسفورماتورهای«های ولتاژ»دارای ابعادی بسیار بزرگ(30/11 متر در 3 متر) است و41 مهندس و محقق جوان گروه ترانسفورماتور ایران به مدت سه ماه بر روی این پروژه کار انجام دادند و آنرا طراحی و تولید کردند.
فتحی پور با بین اینکه تا پیش از این ترانسفورماتورهای«های ولتاژ» مورد نیاز کشور از سوئد و آلمان وارد می شد،گفت: قیمت هر یک از این دستگاه ها حدود سه میلیون دلار است و با توجه به برنامه های وزارت نیرو و نیاز به نصب20 مورد از این دستگاه طی دو سال آینده، از خروج حدود 60 ملیون دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.
وی از پتانسیل تولید ترانس های تا بیش از 500 مگاولت آمپر در کشور خبر داد و افزود: یکی دیگر ازویژگیهای
ترانسفورماتورهای«های ولتاژ»طراحی و تولید شده داخلی،راندمان بالای آن و کم تلفات بودن و کم هدر دادن انرژی درآن است.
فتحی پور همچنین از تولید ترانسفورماتورهای بی صدا خبر داد و گفت: این ترانس ها دارای ابعادی در حدود 4 تا 2 متر با قدرت 160 مگاولت آمپری و بدون کوچکترین صدایی و برای نصب در محل های مسکونی طراحی و تولید شده است.
وی اضافه کرد: مرحله تست و نصب ترانسفورماتورهای بی صدا برای نخستین بار در استان گیلان انجام شد و در حال حاضر در مرحله تولید انبوه قرار دارد.
مدیرعامل گروهای ترانسفو کشور در ادامه گفت:بر اساس توافقی که طی ماه گذشته بین جمهوری اسلامی ایران و آلمان صورت گرفت، سال آینده یک کارخانه جدید ترانسفورماتور که یکی از پیشرفته ترین کارخانه جهان خواهد بود در ایران و با مشارکت ایران ترانسفورماتور ایجاد خواهد شد که البته در این قرارداد صرفا انتقال نوین ترین فناوری و تکنولوژی روز این صنعت به کشور مورد نظر بوده است.
وی خاطر نشان کرد: این کارخانه مهم و بزرگ در منطقه شهر صنعتی پرند احداث می شود و محصولات آن جدیدترین تولیدات ترانسفورماتور جهان خواهد بود که موجب جهشی بزرگ در تولید و عرضه این محصول به جای جای جهان خواهد بود.
فتحی پور با اشاره به اینکه گروه ترانسفو ایران، بزرگترین و باسابقه ترین کارخانه تولید ترانسفورماتور های مختلف در منطقه خاورمیانه است،گفت:ترانسفورماتور ایران در حال حاضراصلی ترین تولید کننده و صادر کننده ترانس در صنعت برق در ایران و منطقه خاورمیانه است.
مدیرعامل گروهای رانترانسفو کشور افزود:این گروه با دارا بودن ۱۶ شرکت تابعه و اشتغال زایی ۵ هزار نفر بصورت مستقیم و بیش از۲۰هزار نفر بصورت غیرمستقیم، نقشبسیار مهمیدرصنعتبرقواقتصادکشور را ایفا میکند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر گروه ترانسفو ایران یکی از پنج شرکت بزرگ منطقه غرب آسیا است،تاکید کرد:
چشم اندازی که برای گروه ترانسفو ایران طراحی شده، رسیدن این صنعت به۱۰ شرکت برتر دنیا است.در حال حاضر گروه ترانسفو ایران در چهار گروه ترانسفورماتورهای ویژه،ترانسفورماتورهای فوق توزیع و قدرت و ترانسفورماتورهای راکتور فعال است وطی سال های گذشته متخصصان و محققان این گروه پس از سال ها تجربه موفق به دستیابی به تکنولوژی تولید انواع مختلف راکتور روغنی از جمله راکتور شنت،راکتور سری و راکتور نقطه نوترال نیز شده بودند.