خبرگزاری کار ایران

چرا چراغ تالارهای پذیرائی خاموش شد؟

چرا چراغ تالارهای پذیرائی خاموش شد؟
کد خبر : ۱۵۹۸۵۴۳

به دلیل گرانی‌ها مردم تمایلی به برگزاری مراسم در تالارها ندارند

رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس تهران گفت: به دلیل افزایش قیمت‌ها مردم از برگزاری مراسم ازدواج در تالارها صرف‌نظر کرده‌اند.

بیژن عبداللهی مقدم، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس تهران در گفتگوی با خبرنگار بازرگانی ایلنا با اشاره به بررسی وضعیت تالارهای پذیرایی در ۱۰ ماهه سال جاری، اظهار کرد: متاسفانه شرایط مطلوبی در صنف ما حاکم نیست و با کاهش محسوس مراسم‌های عروسی در مقایسه با گذشته مواجه هسیم و در حال‌حاضر، تعداد تالارهای فعال در تهران به ۳۰۰ تا ۴۰۰ تالار رسیده است.

ارزش افزوده؛ معضل اصلی تالارداران

عبداللهی‌مقدم، “ارزش افزوده” را مهم‌ترین مشکل پیش روی تالارداران دانست و افزود: یک زوج جوان برای شروع زندگی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند و پرداخت ۱۰ درصد ارزش افزوده بر هزینه مراسم عروسی، یکی دیگر از این موانع است. این مسئله تنها به مراسم عروسی محدود نمی‌شود، بلکه مراسم ترحیم را نیز شامل می‌شود؛ به این معنی که خانواده‌های داغدار نیز باید علاوه بر هزینه مراسم، ۱۰ درصد ارزش افزوده پرداخت کنند.

انتقاد از عدم توجه به منویات رهبری و رواج ازدواج سفید

رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی با انتقاد از عدم توجه مسئولین به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تسهیل ازدواج جوانان، گفت: متاسفانه مسئولان در سخنرانی‌های خود از رهبری صحبت می‌کنند، اما به عمل که می‌رسد، شاهد بی‌توجهی به این منویات هستیم. از طرفی، رواج ازدواج‌های سفید در جامعه، آینده‌ای تاریک را برای جامعه رقم زده است.

ورشکستگی و ریزش شدید اعضاء

عبداللهی‌مقدم در پاسخ به این پرسش که آیا این شرایط منجر به ورشکستگی و ریزش اعضاء شده است، گفت: بله، متاسفانه با ریزش شدیدی در اتحادیه مواجه شده‌ایم و تعداد واحدهای صنفی ما از بیش از ۲۰۰۰ واحد به زیر ۸۰۰ واحد کاهش یافته است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اقدامات این اتحادیه در رفع مشکلات، گفت: ما گزارش مشکلات را به اتاق اصناف و ادارات ذی‌نفع ارائه داده‌ایم و از همکاری نیروی انتظامی نیز قدردانی می‌کنیم.

این فعال صنفی در ادامه عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات، قیمت بالای مواداولیه است. تالارهای پذیرایی مجبورند مواداولیه را با قیمت‌های بالایی خریداری کنند که در نتیجه، قیمت‌ها افزایش می‌یابد و فشار زیادی به مشتریان وارد می‌شود و از مسئولین درخواست داریم تا با نظارت بیشتر بر بازار و جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، به ما کمک کنند.

عبداللهی‌مقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات اتحادیه برای رفع این مشکلات، گفت: ما گزارش مشکلات را به اتاق اصناف و ادارات ذی‌نفع ارائه داده‌ایم و از همکاری نیروی انتظامی نیز قدردانی می‌کنیم.

مراسم‌ها نسبت به قبل با تعداد کمتری برگزار می‌شود

وی خاطرنشان کرد: چند سالی است که با یک تغییر فرهنگی در برگزاری مراسم‌ها مواجه شده‌ایم به گونه‌ای که در گذشته تعداد مهمانان در یک مراسم عروسی ۵۰۰-۴۰۰ نفر بود این تعداد به ۵۰-۱۰۰ نفر رسیده است و بنده با سابقه کاری ۳۵ سال در گذشته تجربه این موضوع را نداشتم و کمتر از ۳۰۰ نفر قرارداد نمی‌بستیم، اما اکنون با ۱۰۰ نفر هم قرارداد می‌بندیم.

ورودی‌ تالارها هم افزایش داشته است

رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی با اشاره به قیمت‌های سرسام‌آور و تغییر قیمت ورودی‌ تالارها نیز گفت: تالارهای دارای مجوز، ورودی‌های فوق‌العاده ندارند، بلکه این تالارهای غیرمجاز حاشیه تهران هستند که چنین ورودی‌هایی را دریافت می‌کنند. گرانی مواداولیه نیز مزید بر علت شده است؛ به عنوان مثال، قیمت برنج از کیلویی ۸۵ هزار تومان به ۱۸۰ هزار تومان افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود بانک مرکزی برای کمک به جوانان وام‌های ویژه در نظر بگیرد تا بخشی از هزینه‌های مراسم ازدواج را پوشش دهند چرا که این اقدام می‌تواند به رونق بیشتر تالارها و افزایش ازدواج‌ها کمک کند.

تالارها در ماه رمضان هم رونق نمی‌گیرد

رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی در خصوص پیش‌بینی وضعیت تالارها در ماه مبارک رمضان، ابراز بی‌اطمینانی کرد و گفت: بنده چندان به رونق تالارها در این ماه هم خوشبین نیستم و شاید تنها تعداد محدودی از تالارها برای افطاری‌ها مشتری داشته باشند، اما به نظر نمی‌رسد ماه رمضان هم تأثیر مثبتی بر وضعیت تالارها داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز