خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل منطقه آزاد اروند در پاسخ به ایلنا؛

احیاء مجدد کلینیک تخصصی مادر پس از ۶ سال توقف/تردد روزانه ۳۰۰۰ اتباع عراقی به اروند

احیاء مجدد کلینیک تخصصی مادر پس از ۶ سال توقف/تردد روزانه ۳۰۰۰ اتباع عراقی به اروند
کد خبر : ۱۵۸۵۳۳۶

امروز ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، نشست خبری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ علی زارعی، مدیرعامل منطقه آزاد اروند در نشست خبری که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد به ارائه گزارش عملکرد ۹ ماهه این سازمان پرداخت و اظهار کرد: رسانه‌ها به عنوان بازوی سازمان‌ها نقش مهمی در اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی مسائل منطقه و کشور دارند و شفافیت و تعامل با رسانه‌ها از الزامات موفقیت در مأموریت‌های آنهاست.

این مقام مسئول، افزود: در حال حاضر، از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی که در حال انجام است، می‌توان به احداث پل شهدای خدمت، در خرمشهر اشاره کرد که با هزینه اولیه بیش از یک همت و پیشرفت ۷۱ درصدی در حال اجراست.

وی ادامه داد: همچنین ساماندهی معابر در آبادان و خرمشهر، پروژه ساحل‌سازی رودخانه اروند صغیر و احداث پارک خلیج فارس نیز در دست اقدام هستند. در مجموع، سازمان منطقه آزاد اروند بیش از ۱۸۹۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی را در شهرهای خرمشهر و آبادان برنامه‌ریزی کرده است.

رشد ۱۰۰ درصدی صادرات از مرزهای شلمچه و بندر آبادان 

زارعی اظهار کرد: در حوزه اقتصادی، اهداف سازمان شامل توسعه صادرات، سهولت کسب و کار، افزایش سرمایه‌گذاری، تولید، و اشتغال است و به همین منظور در سال ۱۴۰۲، صادرات از مرزهای شلمچه و بندر آبادان به بیش از ۶۲۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد رشد داشته است. همچنین در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، این رقم به بیش از دو میلیارد دلار افزایش یافته که رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

این مقام مسئول عنوان کرد: سازمان منطقه آزاد اروند همچنین در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۲۰ میلیون دلار صادرات داشته و در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، این رقم به حدود ۱۸۰ میلیون دلار رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: در راستای تسهیل صادرات، پنجمین "کارانه تیر" کشور در خرمشهر راه‌اندازی شد و قرارداد پنجره واحد صادرات نیز به منظور حذف پرداخت‌های اضافی ابلاغ شده است.

 ارائه ۱۳۶ بسته سرمایه‌گذاری

وی تصریح کرد: مرز شلمچه اکنون به یکی از مرزهای مهم اقتصادی کشور تبدیل شده است و در پروژه های عمرانی، زیرساختی در ۲ سال گذشته دستاوردهای خوبی کسب کرده است.

 زارعی در مورد جذب سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اروند نیز گفت: در سال ۱۴۰۲، ۱۳۶ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از ۲۸ همت (هزار میلیارد تومان) تهیه و به پنج زبان ترجمه شده است.

وی ادامه داد: در این سال، حدود ۵ همت سرمایه‌گذار داخلی جذب شده است که نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. همچنین در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، ۲.۵ همت سرمایه‌گذار داخلی جذب شده است.

سامانه جدیدی برای ثبت آمار تولید و اخذ ارز راه‌اندازی شده است

زارعی اظهار کرد: در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی، نیز در سال ۱۴۰۲، ۱۳.۷ میلیون دلار جذب شده است و در شش ماهه ۱۴۰۳ این رقم به بیش از ۲۰ میلیون دلار رسیده است که ۱۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. برای افزایش تولید، جلسات متعددی با تولیدکنندگان برگزار شده است و سامانه جدیدی برای ثبت آمار تولید و اخذ ارز راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۷۲ واحد صنعتی جدید با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۵۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید و در شش ماهه ۱۴۰۳، ۱۶ واحد صنعتی جدید با طرح توسعه به ارزش ۲۶۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد: در حوزه زیرساخت‌ها، پروژه‌های زیرساختی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش یافته و به رقم ۶۸ میلیارد تومان رسیده است.

احداث تصفیه‌خانه صنعتی با ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب

وی ادامه داد: همچنین، پروژه‌های عمرانی و زیربنایی جدید به ارزش ۱۳۶ میلیارد تومان در شهرک‌های صنعتی آبادان آغاز شده است. احداث تصفیه‌خانه صنعتی با ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب و بودجه ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز در حال انجام است.

زارعی اظهار داشت: در زمینه گمرک و امور خودرویی، برای اولین بار بعد از هفت سال، واردات خودروهای ون، کشنده، مینی‌بوس، کامیون و وانت در منطقه آزاد اروند انجام شده است.

وی تصریح کرد: همچنین، واردات خودروهای سواری هیبرید و ساماندهی ماشین‌آلات راهسازی نیز در حال اجراست و این اقدامات به منظور تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری و تولید در منطقه آزاد اروند انجام شده است.

مدیرعامل منطقه آزاد اورند در پایان این نشست خبری در خصوص اقدامات آینده این منطقه، اظهار کرد: منطقه آزاد اروند در مسیر تحقق اهداف کلان توسعه خود قرار دارد و برنامه‌های آینده این سازمان بر تقویت زیرساخت‌ها، جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و ایجاد اشتغال پایدار متمرکز خواهد بود.

وی افزود: هدف اصلی این است که منطقه آزاد اروند به یک نقطه عطف برای فعالان اقتصادی و تعاملات بین‌المللی تبدیل شود. همچنین، سازمان منطقه آزاد اروند به تعامل سازنده با رسانه‌ها و پاسخگویی شفاف به مطالبات مردم متعهد است.در این راستا، سامانه شفاف‌سازی در وب‌سایت سازمان راه‌اندازی شده که شامل تمامی مصوبات هیئت مدیره، قراردادها و مسائل مالی و جزئیات پروژه‌ها است.

گردشگری سلامت، ظرفیتی مغفول مانده

زارعی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در زمینه اقدمات این سازمان در زمینه توریست درمانی نیز گفت: منطقه آزاد اروند دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه گردشگری است که در سال‌های گذشته به آن توجه کافی نشده است.

وی ادامه داد: در طول دو سال اخیر، این سازمان تلاش کرده است تا با شرکت در نمایشگاه‌ها و رویدادهای مختلف گردشگری، همگرایی بین تورگردان‌ها و مؤسسات گردشگری را افزایش دهد و اطلاعات مربوط به جاذبه‌های گردشگری منطقه را به دیگر نقاط کشور معرفی کند. همچنین، تفاهم‌نامه‌هایی با استان‌های دیگر و کشورهای همجوار در زمینه گردشگری امضاء شده است.

زارعی، توریسم سلامت را یکی از موضوعات کلیدی مطرح کرد و گفت: راه‌اندازی کلینیک تخصصی جراحی مادر در منطقه آزاد اروند پس از شش سال توقف، اکنون فعال است و خدمات مربوط به توریسم سلامت را ارائه می‌دهد. به طور میانگین، روزانه بیش از ۳۰۰۰ نفر از اتباع عراقی به این منطقه وارد می‌شوند که یکی از دلایل اصلی آن، خدمات گردشگری سلامت است.

وی افزود: در حال حاضر، دو کلینیک تخصصی در خرمشهر و آبادان فعالیت می‌کنند که به ارائه خدمات پزشکی در زمینه توریسم سلامت می‌پردازند. این اقدامات با همکاری سازمان گردشگری و مدیریت‌های مربوطه در حال انجام است و نشان‌دهنده تلاش‌های منطقه آزاد اروند برای جذب گردشگران سلامت و توسعه صنعت گردشگری در این منطقه است.

همچنین امیرهوشنگ بابا مرادی، مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند، در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، گفت: در حال حاضر، ۵۴ تخت، تنها در منطقه آزاد اروند مستقر هستند. همچنین تا دهه فجر، ۱۰ تخت آی پی به امکانات خرمشهر اضافه خواهد شد. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز