خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن لوازم خانگی در گفتگو با ایلنا عنوان کرد:

مهندسی معکوس و نبرد میدانی با تحریم‌ها

مهندسی معکوس و نبرد میدانی با تحریم‌ها
کد خبر : ۱۵۷۵۲۵۷

دبیر انجمن لوازم خانگی گفت: تحریم‌ها باعث پیشرفت صنعت لوازم خانگی شده است و با کمک مهندسی معکوس و بالا بردن کیفیت تجهیزات و تولیدات داخلی، ارتقاء هم داشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ نسرین اوجاقی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در گفت‌وگو با "خبرنگار بازرگانی ایلنا" ضمن بررسی مشکلات موجود بر سر راه تولید لوازم خانگی در ایران، به بررسی افق این صنعت بسیار مهم پرداخت.

اوجاقی گفت: با توجه به سابقه ۴۳ ساله انجمن در حوزه صنعت پیشران لوازم خانگی، با وجود تعاملات این انجمن همچنان مشکلات و نیازهایی وجود دارد که نیازمند حمایت‌های دولت است. این صنعت با وجود تلاش‌های بسیاری که در سال‌های گذشته داشته است، همچنان با چالش‌هایی مواجه است که اگر به آنها توجه نشود، می‌تواند به کاهش تولید و افزایش هزینه‌ها منجر شود.

جولان کالاهای قاچاق در بازار لوازم‌خانگی

اوجاقی افزود: حال صنعت لوازم خانگی خوب نیست و مشکلات این صنعت نسبت به سایر صنایع بیشتر به بیان و مطرح شدن نیاز دارند. در حال حاضر انجمن لوازم خانگی ۳۴۸ عضو دارد و حدود ۸۰ درصد از تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران را در دو طیف اصلی محصول‌سازان و قطعه‌سازان تحت پوشش قرار داده‌ است.

او ادامه داد: سهم درآمد سالیانه ما از اقتصاد کشور حدود ۷ میلیارد دلار است که حدود ۲ میلیارد دلار آن صرف واردات کالاهای قاچاق می‌شود و متاسفانه علی‌رغم وجود انواع محصولات تولیدی لوازم خانگی با برندهای ایرانی که امروزه از کیفیت مناسبی هم برخوردارند، وجود انواع کالاهای قاچاق تمایل بخشی از مصرف کنندگان را به سمت این قبیل از کالاها کشانده است.

اوجاقی تصریح کرد: متاسفانه وجود قوانین کنونی باعث بروز این مشکلات درحوزه قاچاق لوازم خانگی شده است و با وجودی که این قوانین می‌توانست اجازه خروج کالا از مبداء اصلی و همچنین قوانین مالیاتی و دریافت ارزش افزوده را فراهم کند و فضای رقابتی میان برندهای ایرانی و خارجی را کنترل شده نگه دارد و فضای قاچاق کالا در صنعت لوازم خانگی را کاهش دهد و تعرفه گمرکی مناسبی را برای کالاهای خارجی فراهم سازد به صورت عکس عمل کرده است.

سایه شوم قاچاق بر سر صنعت لوازم خانگی

اوجاقی افزود: اخیرا دو جلسه بسیار مفید در رابطه با قاچاق کالا در سازمان بازرسی کل کشور و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد که آمار و اطلاعات این حوزه را بررسی کردیم و با توجه به مطالعات زمینه‌ای که از قبل صورت گرفته بود، به نتایج نسبی رسیدیم. البته مشکلات مشهود و قابل مشاهده است و قوانین نیاز به اصلاح و بررسی مجدد و برنامه‌ریزی دارند. ما و همکاران‌مان در تلاش هستیم که نقاط قابل اثر را بررسی کنیم و با دولت وارد مذاکره شویم.

وی ابراز داشت: دغدغه ما و مقام معظم رهبری کیفیت محصولات داخلی است و اینکه تولیدات باید با استانداردهای واقعی در کشور تولید شوند تا مردم بتوانند با خیال راحت از کالای ایرانی استفاده کنند. تولید محصولات با کیفیت و استانداردهای جهانی نه تنها به افزایش اعتماد مصرف‌کنندگان کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ای برای افزایش صادرات و ورود به بازارهای بین‌المللی را هم فراهم می‌کند.

اوجاقی افزود: با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالای کشور در زمینه‌های مختلف تولیدی، ایجاد و تقویت زیرساخت‌های لازم برای تولید محصولات با کیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی امری ضروری است. این امر نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در کاهش وابستگی به واردات و افزایش خودکفایی نیز دارد.

 تحریم‌ها با مهندسی معکوس ایرانی مات شد

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: به نوعی تحریم‌ها باعث پیشرفت صنعت لوازم خانگی شده است و با کمک مهندسی معکوس و بالا بردن کیفیت تجهیزات و تولیدات داخلی، ارتقاء هم داشته‌ایم و این تحریم‌ها به رشد و ارتقاء ما کمک کرده است.

او در ادامه ابراز داشت: عمده مشکلات ما در صنعت لوازم خانگی، ناترازی انرژی و موضوع ارز است. سهمیه و زمان تخصیص و تامین نقدینگی تهدیدی برای صنعت لوازم خانگی ایرانی است. به طور مثال، ۵ درصد افزایش قیمت ارز در کشور رشد دو واحدی لجستیک را به دنبال دارد و تاثیر چشم‌گیری بر شرایط خرید مردم دارد. تولیدکنندگان محصولات را وارد بازار می‌کنند و واسطه‌های متعددی سود بیشتری دریافت می‌کنند که این سود افزایش قیمت کالا را به دنبال دارد و در نهایت خریدار ترجیح می‌دهد از برندهای خارجی استفاده کند.

طلوع نویدبخش برای صنعت لوازم خانگی ایرانی

دبیر انجمن لوازم خانگی تصریح کرد: با حضور در جلسات متعدد و مذاکرات به نتایجی رسیدیم که قطعی برق و تامین انرژی برای صنعت‌گران نداشته باشیم و امیدواریم که مشکلات پیش رو هرچه سریع‌تر حل شود. این تلاش‌ها شامل همکاری با مسئولان مربوطه برای ایجاد زیرساخت‌های پایدار و اطمینان از تأمین مستمر انرژی برای واحدهای تولیدی بوده است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز