اعمال محدودیتهای شدید برق برای فولاد مبارکه علیرغم تلاش مدیریت شرکت برای پیشگیری از التهاب بازار
با شروع روزهای گرم سال و فرارسیدن تابستان، نگرانی مسئولان فولاد مبارکه بابت دو موضوع مهمِ اعمال محدودیتهای شدید برق و تأخیر در تحویل محصولات به مشتریان افزایش یافته است؛ موضوعاتی که علیرغم تلاش همهجانبه مدیریت شرکت، میتواند از یک سو صنایع پاییندست فولاد مبارکه را با مشکلات جدی مواجه کند و از سوی دیگر، به بروز التهاب در بازار بینجامد.
مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصول فولاد مبارکه با بیان مطلب فوق تصریح کرد: در شرایطی که شرکت فولاد مبارکه تلاش فراوانی جهت تأمین نیاز ورق گرم کشور میکند، اما اعمال محدودیتهای شدید در تخصیص برق به فولادسازان در روزهای اخیر، نگرانیهای زیادی در تولید و تخصیص محصولات فولادی به صنایع پاییندست ایجاد کرده است. درعینحال، در مجموعه فولاد مبارکه برای مدیریت تأخیرات ایجادشده در اثر این محدودیتها، برنامهریزی لازم صورت گرفته است.
فولاد مبارکه بهعنوان صنعت مادر، تأمینکننده نیاز طیف گستردهای از صنایع بزرگ و کوچک کشور به محصولات فولادی است. این شرکت همواره تلاش کرده تا با بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای تولید و تحویل بهموقع محصولات، ضمن پاسخگویی حداکثری به نیاز تولیدکنندگان داخلی، از بروز هرگونه کمبود و التهاب در بازار محصولات فولادی کشور ممانعت کند.
تأمین 70 درصد محصولات نهایی فولادی تخت موردنیاز صنایع کشور
به گفته مجید فخاری، در سال گذشته فولاد مبارکه با عرضه حدود 85 درصد محصولات تولیدی خود در بازار داخل و ثبت رکورد 7.4 میلیون تنی تحویل محصولات به مشتریان، توانست حدود 70 درصد مصرف محصولات نهایی فولادی تخت کشور را تأمین و به صنایع مختلف، از قبیل تولیدکنندگان لولههای قطور بهمنظور پیش بردن پروژههای ملی انتقال آب و نفت و گاز، صنعت لوله و پروفیل و ساختمان، خودروسازی، لوازمخانگی، بستهبندی و دیگر صنایع تحویل نماید.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه محصولات نیمهنهایی نیز نوردکاران کشور توانستند با تحویل گرفتن تختال تولیدی فولاد مبارکه، محصولات گرم و پلیت تولیدی خود را به بازار عرضه کنند. این دستاوردها که قطعاً بهواسطه رکوردهای حاصله در خطوط تولید فولاد مبارکه و تحویل محصولات به صنایع مختلف شکل گرفته، بیشک نقش تأثیرگذاری در رشد تولید و بهتبع آن رشد اقتصادی سال گذشته کشور داشته است.
اعمال محدودیتهای شدید و دور از انتظار در برق موردنیاز فولاد مبارکه از اوایل خردادماه
مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصول فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: در دوماهه ابتدایی سال جاری نیز با توجه به هدفگذاری سالانه شرکت برای تأمین نیاز زنجیره تولید در کشور، بهواسطه رکوردهای بهدستآمده در تولید و تحویل کالا، بیش از 1.5 میلیون تن انواع محصولات به صنایع مختلف کشور تحویل گردید. این در حالی است که متأسفانه از اوایل خردادماه به دنبال اعمال محدودیتهای شدید و دور از انتظار برق که بسیار زودتر و شدیدتر از سالهای گذشته صورت پذیرفت، تولید و تحویل محصولات به میزان قابلملاحظهای تحت تأثیر قرار گرفت و این نگرانی وجود دارد که تداوم این روند، پاسخگویی بهموقع به تعهدات و تحویل بهموقع محصولات به مشتریان را با چالش جدی مواجه کند و تبعات بسیاری را به زنجیره تولید در کشور تحمیل نماید.
فخاری تصریح کرد: باتوجهبه اهمیت و حساسیت موضوع و لزوم تحویل بهموقع محصولات فولاد مبارکه به صنایع مختلف جهت پایداری چرخه تولید در کشور، ضروری است مسئولین امر این موضوع را مورد توجه قرار دهند و در خصوص اعمال محدودیتها بهگونهای تصمیمگیری و اقدام کنند که آسیبهای کمتری متوجه تولید شود.