خبرگزاری کار ایران

افزایش سرمایه بانک سینا به 40 هزار میلیارد ریال

افزایش سرمایه بانک سینا به 40 هزار میلیارد ریال
کد خبر : ۱۴۵۳۷۵۵

بانک سینا با نماد "وسینا" از بانک های فعال در بازار سرمایه کشور محسوب می شود، مجمع عمومی فوق‌العاده این بانک با حضور دارندگان بیش از 77.18 درصد سهام در روز سه‌شنبه 8 اسفند ماه با دستور کار افزایش سرمایه و اصلاح بند مربوطه در اساسنامه با حضور مدیرعامل، اعضای هیئت‌مدیره، مدیران بانک و نیز نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان حسابرسی، سازمان بورس و اوراق بهادار و... برگزار شد و با رأی اکثریت دارندگان سهام، سرمایه این بانک از حدود 25 هزار و 384 میلیارد ریال به 40 هزار میلیارد ریال افزایش یافت. براساس این گزارش، 90 درصد این افزایش سرمایه به مبلغ 13 هزار و 187 میلیارد ریال از محل «سود انباشته» و 10 درصد آن، معادل یک هزار و 429 میلیارد ریال از محل «سود تسعیر ارز» در قالب سایر اندوخته‌ها صورت گرفت و مجموعاً 14 هزار و 616 میلیارد ریال به سرمایه بانک سینا اضافه شد.

غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل بانک سینا در جریان برگزاری مجمع عمومی‌فوق‌العاده این بانک با اشاره به الزامات افزایش سرمایه از منظر بانک مرکزی، گفت: در راستای برنامه اصلاح نظام بانکی و تعامل با نظام بانکی بین‌المللی و همچنین با توجه به بانک‌محور بودن نظام تأمین مالی مالی کشور، نیاز به تقویت منابع سرمایه‌ای شبکه بانکی بسیار محسوس بوده و طبق ضوابط و بخشنامه‌های بانک مرکزی حداقل نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها می‌بایست هشت درصد و نسبت سرمایه لایه یک به دارایی‌های موزون به ریسک، 4.5 درصد شود.

 وی بهبود نسبت کفایت سرمایه، بهبود نسبت خالص دارایی‌های ثابت به حقوق مالکانه، رعایت مقررات مربوط به اعطای تسهیلات، وضعیت باز ارزی، سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار و... و استفاده از معافیت مالیاتی بند(ه) تبصره 2 قانون بودجه سال 1402 را از مهم‌ترین دلایل افزایش سرمایه بانک سینا برشمرد.

 به گفته فتحعلی، افزایش سرمایه بانک سینا تأثیرات مطلوبی در تداوم روند مثبت اقدامات این بانک خواهد داشت.

بر اساس این گزارش بانک سینا در پایان سال مالی ۱۴۰۱ نیز مبلغ ۴۴۱ ریال سود خالص به‌ازای هر سهم داشته است که طبق تصمیمات مجمع وسینا، از این میزان سود، ۴۵ ریال را به‌عنوان سود تقسیمی به‌ازای هر سهم تصویب کرد.

به‌عبارت‌دیگر بانک سینا، ۱۰ درصد سود به‌دست‌آمده خود در سال ۱۴۰۱ را میان سهامداران تقسیم

کرده است.  آنگونه که در گزارش 6 ماهه بانک سینا در سایت کدال منتشر شده است؛ جمع درآمدهای عملیاتی بانک سینا در دوره 6 ماهه منتهی به شهریور ماه 1402 مبلغ 2٬598 میلیارد تومان بوده است که این مبلغ در

مقایسه با دوره مشابه سال مالی 1401 بیش از 63 درصد درآمد افزایش یافته است. با کسر هزینه‌های موجود از قبیل هزینه‌های اداری عمومی، هزینه مطالبات مشکوک‌الوصول و… سود خالص وسینا در پایان دوره 6 ماهه نخست سال 1402 بیش از 922 میلیارد تومان محقق شده است. با توجه به سرمایه فعلی شرکت، سود خالص هر سهم EPS در دوره جاری 363 ریال است. همچنین درآمد مربوط به سپرده‌گذاری در سایر بانک‌ها، سود اوراق مشارکت و جایزه سپرده قانونی در پایان شهریورماه سال 1402 مبلغ ۱۲٬۱۹۸ میلیارد ریال بوده که مبلغ ۳۳۵ میلیارد ریال بابت جایزه سپرده قانونی تودیع شده در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مبلغ ۴٬۶۴۷ میلیارد ریال بابت سود گواهی سپرده اوراق مشارکت و سایر اوراق بدهی و مابقی مربوط به سود سپرده‌‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار نزد سایر

بانک‌ها و موسسات اعتباری است. سود خالص از سرمایه‌گذاری‌ها در پایان شهریورماه ۱۴۰۲ به میزان ۴۰ درصد کمتر از بودجه پیش‌بینی‌شده سال ۱۴۰۲ است، لیکن؛ با توجه به عملکرد شرکت‌های فرعی سود حاصل از

سرمایه‌گذاری‌ها در پایان سال مالی ۱۴۰۲ طبق بودجه پیش‌بینی شده پس از برگزاری مجامع شرکت‌ها به طور کامل محقق خواهد شد P/E در تحلیل وسینا برای دوره 12 ماهه منتهی به اسفندماه 1401 معادل 8.8 واحد بوده است. P/E وسینا در دوره مالی مورد گزارش نیمه اول سال مالی 1402به 5٫4 واحد رسید. همچنین حاشیه سود خالص بانک سینا در این دوره 18 درصد شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز