خبرگزاری کار ایران

کاشت میلگرد در فونداسیون و آموزش کامل مراحل اجرا

کاشت میلگرد در فونداسیون و آموزش کامل مراحل اجرا
کد خبر : ۱۴۳۵۱۶۱

ساخت و ساز همواره با پیچیدگی‌های فراوانی همراه است. به دفعات در پروژه‌های ساختمانی، مهندسان و طراحان به این نتیجه رسیده‌اند که باید برای استحکام بیشتر ساختمان در فونداسیون، میلگرد کار شود. این اقدام دارای مزیت‌هایی از جمله امکان اصلاح و تغییر نقشه و همچنین تقویت سازه می‌باشد.

 

 بتن هر چند در نگاه نخست ماده‌ای مستحکم به نظر می‌رسد، ولی واقعیت این است که آنها اعتبار خود را از آرماتور دریافت می‌کنند و این موضوع به افزایش استحکام آنها کمک شایانی می‌کند. کاشت میلگرد در فونداسیون امروزه یکی از روش‌های نوین و مقرون به صرفه در استحکام ساختمان‌ها به شمار می‌رود، به این معنا که چنین اقداماتی باعث افزایش استحکام و مقاومت سازه می‌شود. در این مطلب توضیحاتی کاربردی پیرامون کاشت میلگرد در این بخش سازه ارائه می‌کنیم.

دلایل کاشت میلگرد در فونداسیون

کاشت میلگرد در فونداسیون پروژه‌های ساختمانی، امروزه به دلیل مزایای فراوان از روش‌های متداول، کاربردی و مرسوم به حساب می‌آید. از مهم‌ترین دلایل انتخاب این روش می‌توان به اتصال المان‌های تازه به ستون‌ها، اجرای شمشیری راه پله، اتصال تیر بتنی به ستون، افزودن کنسول و اصلاح موقعیت ستون اشاره کرد.

انواع روش کاشت میلگرد

برای افزایش ایمنی و استحکام سازه، مقاوم سازی از مراحل کلیدی و حیاتی به شمار می‌رود که کارشناسان در این مورد معمولا از دو روش استفاده می‌کنند که هر کدام ویژگی‌های مختص به خود را دارد. در این بخش ضمن معرفی هر دو فرآیند، ویژگی‌ها و مزایای هر یک را به صورت جداگانه توضیح می‌دهیم.

●تخریب و کاشت میلگرد

بسیاری از کارشناسان ساخت و ساز، روش تخریب و کاشت میلگرد را نمی‌پسندند، چرا که باعث لرزش و ضربه به بتن می‌شود و همچنین با توجه به قیمت میلگرد روش مقرون به صرفه ای محسوب نمی شود. نحوه کار به این شکل است که در مرحله اول قسمتی از سازه بتنی مورد تخریب قرار می‌گیرد و در ادامه میلگردهای جدید برای اتصال به آرماتورهای تازه به کار گرفته می‌شوند. هر چند به ظاهر مسیری مطمئن و قابل اجرا به نظر می‌رسد، ولی در فضای شهری چنین عملکردهایی دیگر قابل قبول نیست.

●استفاده از چسب بتن

هر چند استفاده از چسب بتن با دشواری‌هایی همراه است، ولی تا حدود زیادی مورد قبول و تایید کارشناسان می‌باشد. در چنین روشی ابتدا در بتن سازه سوراخ‌های کوچکی ایجاد می‌شود و بعد با دقت بالایی میلگردها با استفاده از چسب مخصوص بتن در آنها جای می‌گیرند. نکته قابل توجه اینکه چسب بتن مورد نظر از مقاومت و استحکام قابل قبولی برخوردار است، لذا می‌توان با اطمینان از این روش برای تقویت سازه‌ها استفاده کرد.

گفتنی است، هر دو روش یاد شده دارای ویژگی‌های مختص به خود هستند که معمولا انتخاب هر کدام بر عهده مهندسان و کارشناسان می‌باشد. این موضوع در بهره‌وری و عمر مفید سازه می‌تواند نقش مهمی داشته باشد.

کاشت میلگرد در فونداسیون و آموزش کامل مراحل اجرا

مزیت کاشت میلگرد در فونداسیون

کاشت میلگرد در فونداسیون برای مهندسان اقدامی جذاب محسوب می‌شود. این عمل دارای مزایای زیادی است که متناسب با نوع سازه بکار برده می‌شود. اگر بخواهیم به یکی از مهم‌ترین مزایای آن اشاره کنیم، تغییر ابعاد آن می‌باشد، به نحوی که با کاشت میلگرد امکان تبدیل جداره‌های داخلی و خارجی از منفرد به نواری بوجود می‌آید.

 لازم به ذکر است که علم ساخت و ساز در دنیا و مخصوصا کشورهای صنعتی رشد مضاعفی پیدا کرده است، برای همین باید به دقت عملکرد آنها را دنبال و مشاهده نمود تا با اقدامات مشابه ضمن ایجاد ساختمان‌های مقاوم با طول عمر مفید زیاد در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی شود. گسترش سازه در کنار استحکام سازی تاسیسات مکانیکی مجتمع‌های بزرگ تجاری نیز از دیگر امتیازات کلیدی این روش محسوب می‌شود. از دیگر برتری‌های کاشت میلگرد توسعه تیرهای کنسولی در کنار احداث دستک‌ها است.

ابزار مورد نیاز کاشت میلگرد در فونداسیون

  • دریل یا کرگیری
  • شیلنگ تزریق چسب
  • تفنگ تزریق چسب
  • برس‌های مویی

نکته قابل توجه اینکه تجهیزات دمنده یا مکنده هوا، ، ابزار تست کنترل کیفیت چسب، کلاهک حفظ چسب نازل پلاستیکی و تجهیزات ایمنی(دستکش و عینک) نیز برای انجام کارهای ایمن و کارآمد در کاشت میلگرد کاربرد دارند.

کاشت میلگرد در فونداسیون و آموزش کامل مراحل اجرا

استانداردهای کاشت میلگرد در فونداسیون

  1. مطابقت مقاومت سازه با محاسبات انجام شده
  2. بررسی روش‌های حفاری مورد نیاز
  3. اتصال سازه
  4. تعیین دمای محیط و بتن هنگام کاشت
  5. نوع و شرایط بتن ( ترک‌خورده یا کربنیزه)
  6. بررسی محدودیت‌های هندسی و دسترسی

محاسبات کاشت آرماتور در بتن

  • عمق سوراخ
  • مواد اولیه در دسترس (چسب و بتن)
  • مقدار چسب تزریقی
  • تعداد میلگردها
  • قطر میلگردها
  • تعداد ستون‌ها

در پایان

در این مطلب پیرامون کاشت میلگرد در فونداسیون ساختمان توضیحاتی را ارائه کردیم، اما بدون تردید برای اجرا نیازمند آگاهی بیشتری هستید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که قبل از آغاز ساخت و ساز حتما با کارشناسان پیوان مشورت کنید تا در نهایت سازه‌ای مستحکم با عمر مفید بالا داشته باشید. در کنار این موضوع متخصصان این شرکت با رصد دقیق بازار این قابلیت را دارند که قیمت آهنآلات و سایر مقاطع فولادی را به صورت روزانه در اختیار مشتریان وفادار قرار دهند تا از این طریق سازه خود را با قیمتی مناسب به پایان برسانند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز