تفاوت دیتاسنتر و اتاق سرور چیست؟ + معرفی انواع و کاربرد آنها
صاحبان مشاغل در مراحل راه اندازی یک کسب و کار با چالش های زیادی روبرو هستند. انتخاب میان مرکز داده یا اتاق سرورنیز یکی از آن هاست. قبل از ظهور اینترنت، راه اندازی یک دیتا سنتر یا اتاق سرور کار آسانی نبود. راه اندازی اتاق سرور امن نیاز به صرف هزینه زیادی داشت مخصوصا اگر سرورها در محل کارقرار می گرفتند، احتمال از دست دادن اطلاعات افزایش می داد.
مایه خوشحالی است که فناوری های جدید راه کارهای زیادی برای اکثر مشاغل ایجاد کرده که علاوه بر صرف هزینه های کمتر، اتصالات ایمن تری را بوجود می آورد. اما قصد این مقاله این است که بینشی از تفاوت های اصلی دیتاسنترها و اتاق سرور را در اختیار شما قرار دهد تا به آسانی بهترین گزینه را انتخاب کنید.
اتاق سرور می تواند بخشی از یک دیتاسنتر باشد.
تفاوت اصلی بین دیتاسنترها و اتاق سرور چیست؟
قبل از اینکه به مزایا و معایب مرکزداده یا سرورروم بپردازیم با یک مثال ساده تفاوت اصلی دیتاسنتر را با اتاق سرور را توضیح می دهیم. تصور کنید که یک ساختمان دارید که می خواهید در داخل آن تعداد زیادی سخت افزاررا مستقر کرده از آن ها نگه داری وتجهیزاتش را ذخیره و به طور مستمر پشتیبانی کنید به این ساختمان دیتاسنتر یا مرکز داده می گویند.
حال اتاق سرور یک اتاق و فضای مخصوص برای نگه داری تجهیزات شبکه در محل کار است. اتاق سرور و مرکزداده هردو باهم امکان کنترل و نظارت بر زیر ساخت های کسب و کار را در اختیار صاحبان مشاغل قرار می دهد.
گزینش دیتاسنترها یا مراکز داده نسبت به اتاق سرور بیشتر است زیرا چندین دستگاه همزمان با هم کارمی کنند و به شبکه متصل هستند و می توانند داده های خارجی را نیز ذخیره کنند.
مزایا و معایب اتاق سروری که در محل کار دایر می شود چیست؟
مزایا:
-
شما مالک 100% اتاق سرور خود هستید. این بهترین و مهمترین مزیت اتاق سرور مستقر در محل کار است. اما این مالکیت هزینه سنگینی را بر دوش شما قرار می دهد.زیرا هر اتفاقی برای اتاق سرور بیفتد شما مسئول آن هستید.
-
به راحتی به اتاق سرور خود دسترسی دارید.
-
امنیت در اتاق سرور بسیار مهم است. شما با داشتن اتاق سرور خود در محل کار کنترل و نظارت بیشتری بر سیستم خود دارید.
معایب:
-
وقتی اتاق سرور در محل کار شما قرار گیرد تیم تجاری وظیفه کنترل و نظارت بر تمام زیر ساخت های فیزیکی را دارد.این نظارت بر حجم کار شما اضافه می کند. درنتیجه بر راندمان کارتجاری شما تاثیر منفی می گذارد. برای مثال اگر دراختلالی در کار تجهیزات اتاق سرور رخ دهد تیم کاری موظف است که آن را برطرف کند که این زمان بازده کار تجارت را کاهش می دهد.
-
از معایب دیگر سرور روم این است که پشتیبان گیری از داده ها موثر نیست. داده شما در معرض خطرات غیر مترقبه مانند سیل، آتش سوزی و سرقت قرار دارد.
-
اگر قصد دارید که کسب و کار خود را گسترش دهید با داشتن یک سرور در محل کار به دردسر می افتید! می گویید چرا؟ زیرا مجبورید امکان دسترسی آسان تمام داده هایی که در اتاق سرور خود ذخیره کرده اید را در اختیار سایر کارکنان خود در شعبه های دیگر قرار دهید. این کار نیاز به صرف زمان و هزینه و امنیت بالاتری دارد.
سوالی که ذهن بیشتر صاحبان مشاغل را درگیر کرده است تخمین هزینه های سرورها و تجهیزات اولیه است. البته اگر نوع سروری که نیاز دارید را مشخص کنید هزینه های اولیه قابل پیش بینی هستند. هرچند که بیشتر سرورها قیمت گرانی دارند.
مزایای و معایب راه اندازی دیتاسنتر (مراکز داده)
مزایا:
-
برای استقرار یک اتاق سرور پول زیادی باید هزینه شود. پس اگربه تازگی شروع به کاری کرده اید حتی اگر پول زیادی دارید عاقلانه ترین و بهترین گزینه برای شما انتخاب دیتاسنترهاست. زیرا دغدغه خرید و تعمیر یا نگهداری را نداشته و نگران زیر ساخت ها نیستید.
-
زمان خود را به بهبود کسب وکارتان صرف می کنید.
-
مراکز داده دارای سیستم های پشتیبان اضافی برای دسترسی به شبکه، برق و کنترل آب وهوا هستند.
-
بسیاری از مراکز داده دارای مولد برق پشتیبان هستند. بنابراین لازم نیست نگران قطعی برق محلی باشید.
معایب:
-
در مورد هزینه های اولیه، انتخاب یک مرکز داده می تواند گران باشد، مخصوصا اگر دیتاسنتری را انتخاب کنید که نزدیک محل کسب و کار شما باشد.
-
هزینه های نصب وراه اندازی سخت افزارها و نرم افزار بسیار بالاست.
-
برای نگهداری، امنیت و زمان کار تجهیزات خود باید با مرکز داده هماهنگ باشید.
چه چیزهایی درداخل یک اتاق سرور قراردارد؟
زیر بنایی ترین تجهیزات اتاق سرور عبارتند از:
-
رک ها
-
روترها و سوئیچ ها
-
کابل های شبکه
-
تجهیزات مدیریت کابل
برای داشتن یک اتاق سرور امن به چه چیزهایی نیاز داریم؟
حال که با تفاوت های مرکز داده و اتاق سرور آشنا شدیم وقت آن رسیده که الزامات اصلی آن را مورد بحث وبررسی قرار دهیم. قبل از اینکه به سراغ سرور روم برویم موارد مهم زیر را کنترل کنید.
مکان اتاق سرور
بهترین گزینه برای یک اتاق سرور یک ساختمان جداگانه است ولی گر این امکان وجود ندارد از امنیت اتاق سرور خود و مکان آن مطمئن شوید.
منبع تغذیه
در صورت قطع برق اتاق سرور داده ها ازبین می روند. پس بهتر است که برای اتاق سرور یک منبع برق بدون وقفه ( UPS ) یا یک ژنراتور برق که در مواقع اضطراری از سیستم های داخل اتاق سرور پشتیبانی کند.
سقف کاذب
برای حفاظت از سیستم های اتاق سرور یک سقف کاذب ایجاد می شود که کابل های برق، کابل های اترنت، کابل های مخابراتی ، کابل های دوربین های مداربسته و اجزای سیستم تهویه را در سقف مستقر شود.
کف کاذب
در کف اتاق سرور بهتر است از صفحاتی سوراخ دار استفاده شود تا گرمای تولید شده از دستگاه ها و سیستم های داخل اتاق سرور کاسته شده و از دستگاه ها حفاظت شود.
ثبات و قابلیت اطمینان خدمات
بهترین کار این است که از مرکز داده ای استفاده کنید که کسب و کار شما را به هر شکل ممکن تقویت کند و برای این موضوع، باید به SLA های خود توجه زیادی داشته باشید.
SLA (توافقنامههای سطح سرویس) خود را به دقت بخوانید و زمان کارکرد شبکه، سرویس برق و پایداری دما را دوباره بررسی کنید.
سیستم های رتبه بندی مرکز داده 1 تا 4 می توانند به شما در انتخاب بهترین گزینه برای کسب و کارتان کمک کنند:
سیستم های رتبه بندی مرکز داده عبارتند از:
-
Tier I
-
Tier II
-
Tier III
-
Tier IV
نتیجه گیری پایانی
با مطالعه این مقاله می توانید تمام نکات را با هم مقایسه کرده و بهترین تصیمیم را با توجه به کسب و کارتان انتخاب کنید. گروه شبکه ارغوان آماده است تا با 10 سال سابقه در زمینه انواع خدمات شبکه شمارا در زمینه طراحی و راه اندازی انواع اتاق سرور و دیتاسنتر بصورت رایگان توسط بهترین کارشناسان شبکه مشاوره دهد. با ما در تماس باشید.
- آدرس مستقیم پیج مشاوره خدمات شبکه : https://arghavannet.com/network-services
- آدرس دفتر مرکزی : تهران، خیابان ولیعصر، روبروی پاساژ ایران،کوچه گیلان، پ 8، واحد 5
- آدرس فروشگاه : تهران، چهار راه طالقانی، مجتمع نور، طبقه همکف، واحد 7085
- تلفن های تماس: 41902 –021 | 91002204-021
- ساعات پاسخگویی: 9 صبح الی 5 بعدازظهر