با حضور وزیر صنایع و کالاهای گیاهی مالزی؛
سمینار "نقش روغن پالم مالزی در تامین روغن های مورد نیاز ایران" در تهران برگزار شد
وزیر صنایع و کالاهای گیاهی کشور مالزی با عنوان اینکه می توانیم با وجود تحریمِ ایران، صنعت و تجارت دو کشور را در مسیر مناسب ایجاد کنیم، گفت: ایران بازار خوب واردات پالم مالزی است اما امیدواریم با تصمیم ایران و افزایش محدودیت ۳۰درصدی و کاهش تعرفه های ۴۰درصدی، صنعت تجارت دو کشور را ارتقاء دهیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، داتوک زریدا کمارالدین امروز سه شنبه ۱۹ بهمن در سمینار یک روزه با عنوان "نقش روغن پالم مالزی در تامین روغن های مورد نیاز ایران" که در تهران برگزار شد، اظهار داشت: این رویداد، توسط وزارت صنایع و کالاهای گیاهی و از طریق شورای روغن پالم مالزی برگزار شد که به موجب آن راهی برای به اشتراک گذاشتن ایده ها و تقویت روابط بهتر بین خریداران، فروشندگان، تولیدکنندگان و استفاده کنندگان در صنایع روغن و چربی ایران، ایجاد می کنیم.
وزیر صادرات و واردات محصولات گیاهی و غیرغذایی مالزی افزود: موضوع "تکمیل تقاضای روغن و چربی ایران با روغن پالم مالزی" منعکس کننده تعهد مالزی برای ارائه آخرین نوآوری های بازار روغن پالم مالزی و صنایع مرتبط با آن به همتایان خود در ایران است.
وی گفت: من قاطعانه معتقدم که این رویداد تجارت روغن پالم و محصولات آن را بیشتر ترویج می کند و همچنین فرصت ها و مشارکت های جدید بین این دو کشور را تسهیل خواهد کرد.
کمارالدین با اشاره به ملاقات خود با وزیر کشاورزی ایران، دیپلمات های وزیر امور خارجه و رئیس سازمان غذا و دارو در ایران از گفت و گوهای انجام شده ابراز رضایت کرد و گفت: بعد از این سمینار به جمع بندی بیشتر خواهیم رسید.
وی با عنوان اینکه هدف این سمینار، گسترش صنعت تجارت است و انتظار داریم ارتباطات دو کشور بیشتر از گذشته شود، تصریح کرد: بندر چابهار می تواند مکان مناسبی برای تجارت مالزی باشد و دسترسی ما به آبهای آزاد برای مالزی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود چراکه می تواند مرکز توزیع پالم از ایران به کشورهایی مثل افغانستان، تاجیکستان و قزاقستان از مسیر ایران انجام شود.
وزیر کشاورزی مالزی با عنوان اینکه می توانیم با وجود تحریمِ ایران، صنعت و تجارت دو کشور را در مسیر مناسب ایجاد کنیم، گفت: ایران می تواند بازار خوبی برای مالزی باشد و این کشور علارغم اینکه همچنان بازار واردات پالم مالزی است اما درصدد هستیم این تجارت را گسترش دهیم و امیدواریم دولت ایران با افزایش محدودیت ۳۰درصدی و کاهش تعرفه های ۴۰درصدی، صنعت تجارت دو کشور ارتقاء پیدا کند.
کمارالدین به محصولات دیگر مالزی همچون الوار، کاغذ و فلفل اشاره کرد که می تواند بازار خوبی در ایران داشته باشد و در مقابل، محصولات ایرانی همچون سیب و کیوی است که به مالزی صادر می شود.
وی با عنوان اینکه باید نحوه تعاملات غیر ارزی و نقل و انتقال مالی حل و فصل شود و همچنین لیست تعاملات و کالاها افزایش یابد، ابراز امیدواری کرد که تجارت روغن پالم با ابتکار در برگزاری سمینار در تهران باعث رونق تجارت ایران و مالزی شود.
وزیر کشاورزی مالزی تاکید کرد: مالزی، کشور پیشرفته ای است که با توجه به سیاست های تولید غذا به محصولات خود توجه می کند و تولیدات ما کاملا با استانداردهای غذایی امریکا مطابقت دارد.
کمارالدین همچنین در نشست خبری و در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: هدف از این سمینار، استراتژیک مارکتینگ و گسترش بازار جهانی روغن پالم است و ایران هم بخش مهمی از آن خواهد بود.
وی ادامه داد: در سفر به ایران تا کنون با مسئولین سه وزارت خانه کشاورزی و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و وزارت خارجه دیدار و گفت و گو انجام شد و خروجی این دیدارها، علاقه مندی مسئولین ایرانی به واردات پالم از طرف وزارت خانه ها عنوان شده است.
کمارالدین با عنوان اینکه سمینار تهران در رابطه با مزایای روغن پالم بود و تحقیقات محققین مالزیایی ارائه شد، افزود: روغن پالم جزو روغن های گیاهی سالم است و درصدد هستیم علاوه بر مصرف غذایی، علاقه ایران را در زمینه محصولات خانگی و آرایشی زیاد کنیم.