نقش مهم بیمههای اختیاری در ایجاد آرامش روانی جوامع
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر گفت: بیمههای روستایی به شدت در ایجاد نشاط در روستاها و امنیت روستایی تاثیرگذار است و ماندگاری، ثبات اقتصادی و امنیت را به همراه دارد.
مصدق کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به بیمههای رایج در کشور گفت: بیمههای اختیاری درکنار بیمههای اجباری میتوانند نقش بسیار مهمی در ایجاد رفاه و آسایش خاطر جوامع داشته باشند.
وی با اشاره به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: روستاییان و عشایر باید از این مزایایی که دولت برای آنها ایجاد کرده است استفاده کنند، دولت در این بیمه با پرداخت دوسوم حق بیمه بارهزینه آن را خود تقبل کرده و شخص بیمه شده فقط یک سوم حق بیمه خود را پرداخت میکند که این مبلغ نسبت به سایر بیمهها بسیار کم است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر تسهیل در انتقال سوابق بیمهای را دلیل دیگر استقبال از بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر دانست و گفت: باتوجه به آنکه اخیرا وزیر تعاون ابلاغ نمودند که انتقال سوابق بیمهای بین صندوقها امکان پذیر است این موضوع به نوعی خود کمک کننده است و رغبتی در افراد ایجاد میکند تا بتوانند از این فرصت بیمهای استفاده کنند.
کشاورزی ادامه داد: ارائه امکانات و خدماتی مانند بیمه در روستاها موجب کندتر شدن مهاجرت روستاییان به شهرها، امنیت روانی و اجتماعی در روستاها میشود، امروزه نقش صندوق بیمه اجتماعی در تثبیت جمعیت روستاها و ادامه فعالیت کشاورزی و عشایری برکسی پوشیده نیست.
وی با بیان اینکه همواره دغدغه اغلب مردم برای دولتها مهم بوده است، گفت: بیشترین دغدغه مردم مسائل اقتصادی است و یکی از کارکردهای مهم دولتها و جوامع امر ساماندهی اوضاع اقتصادی است. اگر دولتی میخواهد سطح رضایتمندی از خود را بسنجد باید توده مردم را مورد توجه قرار دهد. جمعیتی که سریعتر تحت تاثیر فشارهای اقتصادی قرار میگیرند و امنیت شغلی خاصی را ندارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر افزود: تعریف از امنیت مواد غذایی بیشتر به شیوه زندگی مردم باز میگردد زمانی که شیوه زندگی مردم شیوه زندگی سالمی باشد قطعا در حوزه اقتصادی نیز میتواند دارای ثبات و اثرگذار باشد، جامعه روستایی، کشاورز و عشایر ما یکی از موثرترین حقلههای امنیت غذایی کشور هستند که کمتر تحت تاثیر اتفاقات سیاسی و اجتماعی قرار میگیرد، لذا در کشور روستاها جایگاه ویژهتری دارند و پایگاه اشتغال در آنها بیشتر است.
وی گفت: بیمههای روستایی در ایجاد نشاط در روستاها و امنیت روستایی به شدت تاثیرگذار است که ماندگاری، ثبات اقتصادی و امنیت را به همراه دارد.
کشاورزی با بیان اینکه تمام فعالان مشاغل خانگی که تسهیلات دریافت کردهاند ملزم به بیمه نمودن خود و کارکنان خود در صندوق بیمه اجتماعی هستند، گفت: دولت در سال گذشته از محل پایداری اشتغال روستایی و عشایری بالغ بر 400 میلیارد تومان اعتبار به روستاهای بوشهر تخصیص داده است و از این طریق 4 هزار و 500 نفر شغل ایجاد کردیم. که همین تعداد نیز باید در صندوق بیمه اجتماعی عضو شوند.
وی چالش اصلی در کم توجهی به بیمه را عدم شناخت جوامع نسبت به بیمهها بیان کرد و گفت: به دلیل اینکه ما انسانها تا زمانی که به خطر نیفتیم به فکر بیمه نیستیم، کمتر به بیمه توجه میکنیم. دلیل اصلی کم توجهی به بیمه، عدم شناخت نسبت به مزایای بیمه، نداشتن دوراندیشی و افق کار و آینده است. قطعا در روستاها با این مسئله بیشتر گریبان گیر هستیم و نیاز داریم که بیشتر کار و ترویج کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر با بیان اینکه باید شکاف طبقاتی در بین بیمهها کمتر شود، گفت: برطبق آمارها تا پایان آبان ماه سال جاری حدود 8 هزار 327 نفر از افراد استان بوشهر تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار دارند، حدود حدود 400 نفر از مزایای مستمری بیمه صندوق اجتماعی استفاده میکنند.