خبرگزاری کار ایران

برای توسعه گردشگری در دوران کرونا و پساکرونا؛

برگزاری وبینار گردشگری و اقتصاد در اتاق ایران-ایتالیا

برگزاری وبینار گردشگری و اقتصاد در اتاق ایران-ایتالیا
کد خبر : ۱۰۰۲۶۴۵

وبینار گردشگری و اقتصاد در اتاق ایران-ایتالیا برای توسعه گردشگری در دوران کرونا و پساکرونا برگزار شد

شاید هیچ صنعتی به اندازه گردشگری، از کرونا آسیب ندیده است. سازمان گردشگری جهانی تخمین زده است که گردش مالی این صنعت حدود 85 درصد کاهش یافته و اگر در همین ایران، به صفحات آگهی های روزنامه ها و صفحات مجازی نگاهی بیاندازید می شود دید که تعداد زیادی هتل و آژانس گردشگری برای فروش عرضه شده است. کرونا فقط جان مردم را نگرفت، گردشگری هم نیمه جان است. اما حالا بسیاری می پرسند آیا می شود از این بحران یک فرصت ساخت؟ صنعت گردشگری ایران سال ها از کشورهای پیشرو در این زمینه، حتی کشور همسایه خودمان ترکیه، عقب است. حالا اتاق بازرگانی ایران-ایتالیا که اولین اتاق در بین اتاق همه کشورها بوده که کمیسیون گردشگری را راه اندازی نموده، با ابتکاری می خواهد دانش و تجربیات کشور ایتالیا را به عنوان یکی از 3 کشور برتر در زمینه گردشگری به ایران بیاورد. در همین راستا وبیناری روز جمعه برگزار شد که سفیر ایران در ایتالیا، مدیران حوزه های گردشگری فرهنگی نوآوری از اتحادیه اروپا، مدیران ارشد صنعت گردشگری کشور ایتالیا و همچنین روسالی شاخه های مختلف صنعت گردشگری ایران در این فضای مجازی حاضر شدند.

مهندس پور فلاح ، رییس اتاق مشترک ایران- ایتالیا گفت که امیدوار است با این هم اندیشی و تبادل اطلاعات بشود فرصت های از دست رفته در حوزه گردشگری را زنده کرد و حتی در شرایط تحریم و کرونا، و سپس بعد از عادی شدن شرایط، بتوان زیرساخت های لازم را برای بهره برداری مطلوب کشورها ایجاد کرد.

دکتر بیات هم سفیر ایران در ایتالیا، از صنعت گردشگری به عنوان یکی از صنایع مهم و قابل توجه در توسعه فرهنگی اجتماعی و اقتصادی کشورها نام برد و آن را عامل مهمی در تعاملات فرهنگی و اجتماعی کشورها دانست. او گفت که ایران با 33000 سایت ثبت ملی، 24 سایت جهانی و بیش از یک میلیون سایت تاریخی، به عنوان یکی از 10 کشور برتر جهان در حوزه مقاصد گردشگری است.  او ایتالیا را اولین شریک تجاری ایران در سال های 2017 و 2018 در اتحادیه اروپا خواند و همین را نشان علاقه و وجود زمینه های بالقوه برای توسعه روابط تجاری دو جانبه دانست. او ولی تحریم معاملات بانکی و شرکت های هواپیمایی و حتی توقف سوخت رسانی به هواپیماهای ایران در فرودگاه ها را از جمله موانعی دانست که به گردشگری بین دو کشور آسیب می زند و عنوان کرد که باید برطرف شود.

اما سخنران بعدی برنامه، دکتر دی جاچینتو بود که مدیر بخش توسعه اقتصادی و تجاری سفارت ایتالیا در ایران (ایچه) است و به عنوان نماینده سفیر ایتالیا در این وبینار شرکت کرد. او ارتقا اطلاعات و کمک و تسهیل روابط بین شرکت های ایتالیایی و ایرانی را بخشی از وظایف این نهاد خواند و از استراتژی جدیدی حرف زد که هدفش توسعه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی بین دو کشور است و پشتیبانی کامل وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ایران را دارد. او گفت قرار است هیاتی از نهادهای کارآفرینی و مسئولان ایرانی در بخش میراث فرهنگی به ایتالیا سفر کنند و اظهار امیدواری کرد که این اتفاقات روابط فرهنگی دو کشور را بیش از پیش گسترش بخشد.

داگاتا، دبیرکل اتاق ایتالیا-ایران هم جهانگردی، به ویژه در دوره بعد از کووید 19، را موضوعی دانست که باید بر روی آن تمرکز کرد و گفت باید پایداری، دیجیتال سازی و انعطاف پذیری بیشتری در این صنعت وجود داشته باشد تا اتفاقاتی مانند کرونا باعث زمینگیری کامل این حرفه نشود. او گفت که گردشگران و بازدیدکنندگان ایرانی بسیاری به بازدید و سفر به کشور ایتالیا علاقمند هستند و ارقام، آمار رو به رشدی را نشان می دهند. اما پاندمی کووید-19  فشار بسیار زیادی بر روی صنعت گردشگری وارد آورده و هنوز این صنعت مشکلات زیادی پیش رو دارد. او گردشگری را محرک رشد اقتصادی دانست و گفت کشورهای ایران و ایتالیا که هردو از فرهنگ غنی، باستانی و هزاره برخوردار هستند می‌توانند از این مهم بهره‌برداری کنند چراکه اگر فرهنگ و سنت یک کشور شناخته نشود، کار در آن کشور را نمی‌توان آغاز کرد. با این‌حال گردشگری را باید پس از کرونا نیز تقویت کرد و دو کشور دوست ایران و ایتالیا می‌توانند در زمینه‌های  زیرساخت مانند صنعت هتلداری، پذیرایی و صنایع وابسته مرتبط با آن با یکدیگر همکاری داشته باشند.

در آخر بخش اول این وبینار، خانم مهندس شهابی دبیرکل اتاق ایران-ایتالیا بیان کرد طبق پیش‌بینی کارشناسان UNWTO در شرایط پساکرونا گردشگری داخلی سریعتر از گردشگری خارجی به راه خواهد افتاد و مقررات سختگیرانه و پیچیده که در گذشته در فرودگاه‌ها و مرزها اعمال می‌شدند در شرایط پساکرونا کمتر اجرا خواهد شد. مردم به سفرهای ارزان‌تر، موسسات متخصص‌تر و اقامتگاه‌های خصوصی و به دور از جمعیت علاقه بیشتر نشان می دهند و با توجه به تغییرات پساکرونا بر نقش کلیدی اتاق‌های مشترک به‌ویژه اتاق ایران- ایتالیا اشاره کرد که آمادگی کامل دارد کلیه اطلاعات مرتبط با گردشگری ایران و ایتالیا را در اختیار علاقمندان قرار دهد. خانم شهابی از آمادگی این اتاق به‌منظور ارتباط کلیه شرکت‌ها، دست‌اندرکاران و مسئولین گردشگری دو کشور به یکدیگر خبر داد و بر حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان که در زمینه گردشگری خلاق فعالیت می کنند تاکید نمود.

در پایان وبینار، آقای مهندس پورفلاح ریاست اتاق مشترک ایران-ایتالیا ضمن تشکر مجدد ازاعضای محترم کمیسیون گردشگری به ریاست آقای محمد شیرکوند و کلیه سخنرانان، مهمانان و همکاران اتاق مشترک ایران و ایتالیا، از همه افرادی که در فضای اینترنتی پیگیر این برنامه بودند و آن را مشاهده کردند، قدردانی نموده و ابراز امیدواری کردند که با کمک کشور بزرگ ایتالیا از گنج مغفول گردشگری و شاخه های مختلف آن اعم از تاریخی، فرهنگی، طبیعت، سلامت و ورزشی به درستی استفاده نماییم و مقوله گردشگری حتی در شرایط تحریم و کرونا نیز جدی گرفته شود و به سودمندی آن بیشتر از پیش باور داشته باشیم.

وبینار گردشگری ایران و ایتالیا که روز 30 آبان برگزار شد، فرصتی فراهم آورد تا شرایط گردشگری در دوران کرونا و پس از کرونا به تصویر کشیده شود و امید است مسئولان هم به کمک بخش خصوصی بیایند تا بتوان این تهدید را به فرصتی برای جبران عقب ماندگی ها تبدیل کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز