بایدها و نبایدهای افراد مبتلا به چاقی در برابر کووید ۱۹
هرچند تاکنون ارتباط مستقیمی میان اضافه وزن و خطر ابتلا به کرونا اثبات نشدهاست، اما از آنجایی که در افراد چاق و دارای اضافه وزن کاهش عملکرد ریه بیشتر است لازم است مراقبتهای بیشتری از خود داشته باشند و توصیههای مراجع درمانی را در راستای حفظ سلامت خود بیش از پیش به کارگیرند.
به گزارش ایلنا، خطر مخدوش بودن عملکرد ریه در افرادچاق و دارای اضافه وزن بیشتر است که برخی از علل آن شامل شیوع بالای وقفههای تنفسی در خواب، سندروم هیپوونتیلاسیون چاقی، ریسک بالاتر آسم و فشار بیشتر به ریهها به دلیل اضافه وزن بیش از حد است که باعث کاهش حجم ریهها میشود.
از طرفی چاقی با ریسک بالاتر بیماری های قلبی – عروقی و نارسایی احتقانی قلب ممکن است باعث اختلال در تبادل اکسیژن نیز شود و همچنین بسیاری از افراد مبتلا به چاقی دارای یک یا چندین ریسک فاکتور خطرناک برای بیماری کووید ۱۹ مانند دیابت یا فشار خون بالا هستند. التهاب مزمن خفیف در افراد مبتلا به چاقی این فرضیه را نشان میدهد که این حالت التهابی ممکن است در زمان مواجهه با عفونت باعث افزایش ریسک بروز یک واکنش التهابی شدیدتر در ریهها شود.
بنابر این گزارش، کمتحرکی از عواملی است که بسترساز اضافهوزن و چاقی است و افراد مبتلا به چاقی باید فعالیت بدنی خود را مطابق با راهنمایی های مراجع بهداشت و سلامت ادامه دهند و البته فاصلهگذاریهای اجتماعی را حتماً رعایت کنند و توصیههای کلی برای انجام فعالیت بدنی و تغذیه سالم در طول بحران کووید ۱۹ این است که افراد مبتلا به چاقی از راهنمایی متخصصان بهداشت و سلامت واجد شرایط و سازمانهای حرفهای استفاده کنند.
گزارش هایی درباره اختلالات ناشی از مصرف دارو در افراد مبتلا به چاقی درگیر کووید ۱۹ وجود دارد اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که افراد بدون مشورت با پزشک خود نباید هیچکدام از درمانهای دریافتی خود شامل مصرف داروهای ضدچاقی را قطع کنند.
شایان ذکر است در گزارشی از چین که مربوط به ۱۱۲ بیمار مبتلا به عوارض قلبی و عروقی بوده و به دلیل عفونت کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند شاخص توده بدنی افراد فوتشده و افرادی که زنده ماندند مورد بررسی قرار گرفت و از ۱۷ نفری که فوت کرده بودند ۱۵ نفر معادل ۸۸ درصد دارای شاخص توده بدنی بالای ۲۵ بودند. هرچند نمیتوان به این نتیجه رسید که همه افراد چاق ویا دارای اضافه وزن بیش از سایرین گرفتار کرونا میشوند اما به گفته دکتر سوپدرسن متخصص غدد از کانادا، دادهها و اطلاعات جدید نشان میدهد در افراد چاق ریسک ابتلا به بیماریهای شدید است که کووید 19 نیز میتواند شامل این مورد باشد. همچنین از ۹۵ بیمار بهبود یافته تنها ۱۸ نفر معادل ۱۹ درصد دارای شاخص توده بدنی بالای ۲۲۵ بودند به عبارت دیگر ۴۵ درصد از افراد با شاخص توده بدنی بالای ۲۵ فوت کردند در حالی که تنها ۳ درصد از افراد با شاخص توده بدنی کمتر از ۲۵ فوت کردند. همچنین در دوره پاندمی آنفلوآنزا H1N1 در سال ۲۰۰۹ مشخص شد که چاقی یکی از ریسک فاکتورهای بستری بیماران در بیمارستان و افزایش مرگ و میر آنها بوده است.
شرکت نوو نوردیسک در راستای مسئولیت اجتماعی خود در کنار سایر فعالیتهای و همکاریها با حوزه بهداشت و درمان نقاط درگیر با بیماری همه گیر کرونا، اقدام به تهیه بروشورهای آموزشی کرده است تا همه افراد و بهویژه مبتلایان به بیماری های زمینهای آگاهی بیشتری برای مراقبت از خود در برابر کووید 19 پیدا کنند. بر اساس این بستههای حاوی اطلاعات آگاهیبخش اقشار مختلف جامعه، در صورت ابتلای افراد مبتلا به چاقی به ویروس کووید ۱۹ توصیه میشود راهنماییهای ارائهشده از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مراجع درمانی مربوطه در کشور را رعایت کنند.