خبرگزاری کار ایران

«از جامعه ایرانی تا میهن ترکی» در پژوهشکده تاریخ اسلام نقد می‌شود

«از جامعه ایرانی تا میهن ترکی» در پژوهشکده تاریخ اسلام نقد می‌شود
کد خبر : ۱۷۸۶۱۶

کتاب «از جامعه ایرانی تا میهن ترکی» تألیف علی کالیراد با حضور رحیم رئیس نیا، نصرالله صالحی و نویسنده کتاب در محل پژوهشکده تاریخ اسلام نقد می‌شود.

کتاب «از جامعه ایرانی تا میهن ترکی» تألیف علی کالیراد، در پژوهشکده تاریخ اسلام به بوته نقد گذاشته خواهد شد.

به گزارش ایلنا؛ این نشست، روز یکشنبه اول تیر ماه با حضور رحیم رئیس نیا، نصرالله صالحی و نویسنده کتاب در محل پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار خواهد شد.

«از جامعه ایرانی تا میهن ترکی» نخستین تک‌نگاری منتشر شده به زبان فارسی در مورد «احمد آقایف» است. از جامعه ایرانی تا میهن ترکی کوشیده است با دستمایه قرار دادن زندگی احمد آقایف / آقااوغلو(۱۸۶۹-۱۹۳۹) به بررسی برهه‌ای سرنوشت‌ساز در تاریخ معاصر جهان اسلام بپردازد؛ برهه‌ای که با ورود اندیشه‌های سیاسی مدرن به جهان اسلام، نخبگان مشرق‌زمین را به بر انداختن طرحی نو در جوامع‌شان واداشت. احمد آقایف از جمله پرتکاپوترینِ این روشنفکران بود که فعالیت‌های سیاسی و مطبوعاتی او نه تنها در زادگاهش قفقاز بلکه در ترکیه و ایران نیز اثرگذار بودند.

احمد آقایف که وی را می‌توان جزو نخستین منادیان و نظریه‌پردازان ملی‌گرایی ایرانی قلمداد نمود، بعدها به یکی از بنیانگذاران و فعالان سرشناس جنبش ترک‌گرایی بدل گشت. با وجود نقش‌آفرینی احمد آقایف در تحولات فکری و سیاسی جمهوری آذربایجان و ترکیه و همچنین پیوندهای او با ایران و روشنفکران ایرانی، زندگی و آثار او در قیاس با سایر روشنفکران هم‌عصر وی چندان مورد توجه پژوهشگران قرار نگرفته است. «از جامعه ایرانی تا میهن ترکی» به قلم علی کالیراد پژوهشگر تاریخ معاصر ترکیه، نخستین تک‌نگاری است که به زبان فارسی در مورد احمد آقایف(آقااوغلو) به رشته تحریر در آمده است. این اثر در قالب پنج فصل، دوره‌های مختلف زندگی احمد آقایف در روسیه تزاری، فرانسه، عثمانی و جمهوری ترکیه را مورد بررسی قرار می‌دهد و می‌کوشد ضمن ارائه روایتی خواندنی از دگرگونی‌های فکری او طی زندگی هفتادساله‌اش، به واکاوی گوشه‌ای از فرآیند نوگرایی و نوسازی در خاورمیانه بپردازد.

این نشست، به همت گروه جریان‌های فکری تاریخ اسلام برگزار می‌شود و حضور برای عموم آزاد است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز