محمود آموزگار:
معافیت مالیاتی کتابفروشان نیازی به قانون جدید ندارد
براساس قوانین موجود ما نیازی به تغییر قانون نداریم و باید فورا معافیت مالیاتی کتابفروشان را اعمال کنیم و چون اخذ مالیات در سالهای گذشته براساس تفسیر غلط از قانون بوده، این موضوع باید در مورد کسانی که پروندهشان هنوز باز است در نظر گرفته شود.
محمود آموزگار(دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران) در نشستی که عصر امروز(۱۶ اردیبهشت) با اهالی رسانه داشت؛ توضیحاتی درباره ی معافیت مالیاتی کتابفروشان داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود آموزگار در این نشست ضمن اشاره به گفتههای نقل شده از قول وزیر ارشاد دربارهی معافیت مالیاتی گفت: اصحاب رسانه در روزهای اخیر به نقل از وزیر ارشاد خبری دربارهی معافیت مالیاتی کتابفروشان منتشر کردند. ایشان اشاره کرده بودند که مقامات مسئول وزارت اقتصاد و دارایی معتقدند که طبق قانون معافیت مالیاتی شامل کتابفروشیها نمیشود چراکه کتابفروشیها صنف هستند نه موسسه فرهنگی.
وی در ادامه افزود: پس از انتشار این خبر همان شب من با آقای جنتی تماس گرفتم و درباره این مسئله با ایشان صحبت کردم. ایشان گفتند این موضوع نظر خودم نبوده است بلکه من صحبتهای وزارت اقتصاد و دارایی را نقل کردم.
آموزگار در ادامه گفت: براساس قوانین موجود ما نیازی به تغییر قانون نداریم و باید فورا معافیت مالیاتی کتابفروشان را اعمال کنیم و چون اخذ مالیات در سالهای گذشته براساس تفسیر غلط از قانون بوده، این موضوع باید در مورد کسانی که پروندهشان هنوز باز است درنظر گرفته شود.
وی سپس افزود: این بحثها هرگز به این معنا نیست که ما با مالیات مخالفیم. ما هرقدر بتوانیم دقیقتر به این مسائل بپردازیم به جامعه مدنی نزدیکتر میشویم. وظیفه سازمان امور مالیاتی تنها اخذ مالیات نیست بلکه فرهنگسازی و روشنگری در این زمینه نیز وظیفه این سازمان است و این ممکن نیست مگر با اجرای درست قوانین و مقررات.
وی توضیح داد: به نظر میرسد این موضوع دارد از مدار منطقی و قانونی خود خارج میشود. اصرار بیدلیل در یک امر و پریشانگوییهای این چند مدت نشان میدهد که استدلال درستی در این زمینه وجود ندارد. چنانچه آییننامه مصوب هیات وزیران تغییر کند و این تغییرات به تصویب هیات وزیران برسد این مسائل یک بار برای همیشه حل میشود. همه این بحثها بر سر هزار میلیارد تومان گردش مالی در اقتصاد نشر است و باید توجه کرد در دل این هزار میلیارد تومان نویسنده، ناشر، کتابفروش، صحاف، لیتوگراف و… همه فعالیت دارند.
او افزود: اینکه گفته میشود چون اتحادیههای صنفی پروانه کسب ناشران را میدهند، معافیت مالیاتی در موردشان اعمال نمیشود، به نظر من یک بهانه است. اگر از این به بعد در پروانههای کسب ناشران یک مهر وزارت ارشاد هم بخورد. سازمان امور مالیاتی چه میکند؟
آموزگار در ادامه تاکید کرد: نیازی به تغییر قانون نیست. با این حال اصلاح قوانین مربوطه که بر عهده هیات وزیران است، میتواند باعثحل این قضیه شود. ما سال گذشته با رییسجمهور وقت آقای احمدینژاد صحبت و ماجرا را حل کردیم اما امسال دوباره سر جای اولمان برگشتهایم. اگر آقای جنتی سریعتر این موضوع را در هیات وزیران پیگیری کند، مساله کلا حل میشود. به جای سازمان امور مالیاتی خود ارشاد تشخیص میدهد که مصداق شغل فرهنگی چیست.
وی افزود: خود من کتابفروشی دارم. در محلی که ما زندگی میکنیم همه مرا به عنوان یک آدم دیوانه میشناسند و میگویند خل است. این همه جا را صرف چه چیز کرده است! تا من هستم و جنونم ادامه دارد این کار را میکنم. اما ممکن است نسل بعدی ما جنون نداشته باشد و نخواهد این شغل را ادامه بدهد.