خبرگزاری کار ایران

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور:

سرانه مطالعه کتاب کشور مناسب نیست

سرانه مطالعه کتاب کشور مناسب نیست
کد خبر : ۱۶۳۷۲۵

توسعه کتابخوانی نیاز به یک حرکت جمعی ازسوی تمامی دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت علوم، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات، حوزه‌های علمیه دارد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: سرانه قابل قبولی از مطالعه کتاب در کشور نیست و باید براساس روش‌های آماری و مطالعه‌ای؛ این سرانه تعریف شود.

به گزارش ایلنا در کرج، محمدحسین ملک احمدی با بیان این مطلب در حاشیه جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی و جلسه کمیته نهضت مطالعه مفید البرز اظهار داشت: براساس آخرین گزارش‌ها این سرانه از چهار تا ۷۰ دقیقه تعریف شده است.

وی افزود: بر این اساس درسال جاری یکی از فعالیت‌های مهمی که در بخش فرهنگ انجام می‌شود دراین زمینه خواهد بود و امیدواریم به شاخص‌های مطالعه با یک نظام هدفمند برسیم.

ملک احمدی گفت: در زمینه توسعه فضاهای مجازی کتابخانه‌های عمومی طرح پایلوتی دراین زمینه ایجاد نشده و با هماهنگی شورای عالی فضای مجازی درصدد انجام این کار هستیم.

وی اضافه کرد: دراین راستا مهم‌ترین گام تعامل با ناشران است که هماهنگی‌هایی نیز با مخابرات برای تامین زیرساخت‌های لازم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تقریبا نرم افزارهای لازم برای این امر در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور فراهم شده که براساس اولویت انجام خواهد شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ادامه تصریح کرد: باید زیرساختهای لازم را دربخش فرهنگ در حوزه‌های سخت افزاری و نرم افزاری ایجاد کرد.

وی افزود: امسال با نام «سال اقتصاد فرهنگ عزم ملی و مدیریت جهادی» مزین شده و باید حداکثر استفاده را از این فضای مطلوب ببریم.

وی ادامه داد: با توجه به بخش فرهنگ و تامین زیرساخت‌های لازم علاوه بر مشکلات بخش اقتصادی می‌توان سایر مشکلات را نیز مرتفع کرد.

ملک احمدی گفت: رفع نگرانی مقام معظم رهبری ظرف یکسال امکان پذیرنیست و باید گامهایی را برداریم که دراین سال زیر ساخت‌ها فراهم شود.

وی اضافه کرد: ممکن است رسیدن به نقاط مطلوب سال‌ها طول بکشد اما مهم این است بتوانیم زیرساختهای لازم را فراهم کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: دیدگاهی که در حال حاضر در کتابخانه‌ها داریم توجه به استان‌ها و تشکل‌های مختلف است و تا زمانی که نگاه متمرکزگرانه به فرهنگ داشته باشیم به نتیجه مطلوب نمی‌رسیم.

وی تاکید کرد: باید نگاه توسعه محور به ظرفیت‌های موجود در استان‌ها و تشکل‌های مختلف با جلب مشارکت‌ها درسطح مختلف داشت تا بتوان گامهای بلندی برداشت.

ملک احمدی گفت: خرید متمرکز نشریات را در کتابخانه‌های عمومی قطع می‌کنیم و اختیار انتخاب نشریات با نگاه مخاطب محوری داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بهره گیری از درآمدهای کتابخانه‌ها جدا از درآمد مجلس شورای اسلامی، لوایح بودجه و درآمدهای استانی نیز مد نظر است.

این مسوول اضافه کرد: توسعه کتابخوانی نیاز به یک حرکت جمعی ازسوی تمامی دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت علوم، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات، حوزه‌های علمیه دارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز