خبرگزاری کار ایران

نویسندگانی که از سال‌های سگی و گرگی می‌نویسند!

نویسندگانی که از سال‌های سگی و گرگی می‌نویسند!
کد خبر : ۱۴۶۰۱۴

" سال گرگ ": جواد افهمی؛ " گرگ سالی ": امیرحسین فردی؛ " سگ سالی ": بلقیس سلیمانی… / آیا روند این نامگذاری‌هابرای رمان‌هایی که مضامین‌ و رویکرد‌های سیاسی - تاریخی دارند، ادامه خواهد داشت؟

ایلنا: تشبیه سال‌های قبل و بعداز انقلاب که توام بود با فعالیت گروه‌های سیاسی مختلف به سال‌های سگی و گرگی در رمان‌هاشان، اتفاق قابل توجه و جالبی‌ است.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ اولین اتفاق در این راستا برمی‌گردد به سال ۱۳۹۱ که جواد افهمی رمان خود را با نام " سال گرگ " منتشر کرد.

جواد افهمی می‌گوید: رسیدی که در اختیار ناشر؛ یعنی موسسه‌ی شهرستان ادب است، نشان می‌دهد این رمان آبان‌ماه سال ۹۱ به اداره کتاب تحویل شده اما تاکنون نتیجه‌ی مثبتی که به انتشار آن منجر شود، حاصل نشده است. «گرگ سالی» ارجاعی‌ست به گذشته پیش از انقلاب و فعالیت گروهی سیاسی موسوم به سازمان مجاهدان.(لازم به ذکر است که این رمان همچنان مجوز نشر نگرفته و این مساله موجبات دل‌زدگی نویسنده اش را فراهم آورده.)

جالب است که جواد افهمی برای " سال گرگ "، پیش از انتشار آن در جشنواره‌ی ادبیات انقلاب، در بخش داستان‌های منتشر نشده برگزیده شد و جواد افهمی جایزه خود را از دست مرحوم امیرحسین فردی دریافت کرده است؛ نویسنده‌ای که بلافاصله رمان خود را با نام " گرگ سالی " به دست ناشر می‌سپارد.

گرگ سالی، رمانی درباره جوانی مبارز است که پس از فرار از دست نیروهای ساواک به منطقه سبلان پناه می‌برد و در آنجا با گرگ‌های آدمخواری که آمریکایی‌ها برای اصلاح نژاد گرگ‌های ایرانی به آن منطقه فرستاده‌اند، درگیر می‌شود.

این رویه چندی قبل با نگارش رمانی توسط بلقیس سلیمانی ادامه پیدا کرده؛ رمانی که " سگ سالی " نام گرفته و قرار است. داستان این رمان؛ در سال‌های دهه ۶۰ می‌گذرد؛ یک اتفاقی که قرار است رخ دهد، توسط نیروهای اطلاعات کشف می‌‌شود. قرار می‌شود این ماجرا توسط یک تهیه کننده و کارگردان پایه تولید یک فیلم سینمایی باشد، اما به دلایلی این اتفاق نمی‌افتد و فیلمی از روی این داستان ساخته نمی‌شود. سلیمانی داستان اتفاقات روی داده را از تهیه کننده و کارگردان مذکور می‌شنود و آن را پایه رمان " سگ سالی " قرار می‌دهد.

با بررسی عناوین این رمان، مضامین‌شان و رویکرد‌های سیاسی که دربردارند، هیچ بعید نیست که در آینده نیز شاهد چنین تشبیهاتی که بیشتر همچون موجی در میان نویسندگان و رمان‌های تاریخی معاصر رخ داده، باشیم که در نوع خود جالب توجه است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز