کتاب آفرینش گیتی توسط نشر جهان کتاب منتشر شد
کتاب آفرینش گیتی به معنادار بودن جهان هستی علاوه بر توصیف چگونگیها و علّتهای غایی و چراییها توجه دارد و میکوشد به این پرسشها پاسخ گوید.
ایلنا: نهمین کتاب از «مجموعة دانش و فن برای همه» نوشته فرد هیرِن با ترجمه محمدرضا غفاری منتشر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عمر جهان هستی حدود ۱۴ میلیارد سال تخمین زده شده است. همچنین صحبت از چند صد میلیارد کهکشان شبیه به کهکشان ما(راه شیری) در میان است. قطر صفحه ستارهای کهکشان راه شیری حدود ۱۰۰ هزار سال نوری و ضخامت آن حدود ۱۰۰۰ سال نوری است و… جهانی با این ابعاد عظیم و به سختی قابل تصور، چگونه به وجود آمده است؟ آیا پیدایش جهان ناشی از تصادف صرف است؟ یا اینکه در آن بر پایه علم معنایی میتوان یافت؟
برای دستیابی به شناخت علمی از آفرینش و معنادار بودن جهان هستی، پرداختن به مباحثاخترشناسی گریزناپذیر است. مباحثاخترشناسی هم طبیعاً با دانش فیزیک و اخترفیزیک پیوندی بنیادی دارد. در نتیجه، کتاب کوچک آفرینش گیتی: معنادار بودن جهان هستی نیز از چنین مباحثی بیبهره نیست. این کتاب میکوشد با بیانی روشن و به دور از پیچیدگی، از علوم تجربی جدید برای اثبات معنادار بودن جهان هستی بهره بگیرد. کاری که با بحثهای چند هزار سالة فلسفی تفاوت بسیار دارد.
در فلسفه معمولاً برای شناخت پدیدهها، از چهار علّت اصلی(علل اربعه) سخن به میان میآید: علّت مادّی، علّت فاعلی، علّت صوری، و علّت غایی. در چهارمین علّت، بحثبر سر این است که هر پدیده چرا و به چه منظور به وجود آمده است. متأسفانه دانش تجربی امروز، در اکثر موارد، از توجه به علّت غایی غفلت میورزد؛ بیشتر به چیستی و چگونگی پدیدهها و اشیاء میپردازد و چرایی آنها را کمتر مورد بحثقرار میدهد. اما ذهن بشر در طول تاریخ همواره به دنبال پی بردن به چراییها بوده است.
کتاب آفرینش گیتی: معنادار بودن جهان هستی علاوه بر توصیف چگونگیها، به علّتهای غایی و چراییها نیز توجه دارد و میکوشد به این پرسشها پاسخ گوید.