خبرگزاری کار ایران

در مراسم تودیع و معارفه وزرای ارشاد مطرح شد:

صالحی: فرهنگ در تاریک‌خانه و گل‌خانه گسترش پیدا نمی‌کند

صالحی: فرهنگ در تاریک‌خانه و گل‌خانه گسترش پیدا نمی‌کند
کد خبر : ۱۱۱۴۸۰

فضای بسته فرهنگی، خلاقیت‌ها و مهارت‌های لازم را محقق نمی‌کند. فرهنگ نمی‌تواند در تاریک‌خانه‌ها و محیط‌های گلخانه‌ای گسترش پیدا کند؛ بلکه نیاز به فضای باز و نسیم با طراوت دارد.

ایلنا: مراسم تودیع و معارفه‌‌ی وزرای قدیم و جدید حقوقی و امور مجلس، امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی و امور فرهنگی، صبح امروز سه‌شنبه ۱۶ مهرماه، در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و حسین نوش‌آذری به جای سیدعلی‌اکبر مسعودپور، حسین انتظامی به جای محمدجعفر محمدزاده و سیدعباس صالحی به جای علی اسماعیلی زمام معاونت‌ را به دست گرفتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدعلی‌اکبر مسعودپور وزیر سابق حقوقی و امور مجلس؛ نخستین سخنران این مراسم گفت: فرصتی پیش آمد و با دعوت و رفاقت آقای حسینی(وزیر سابق ارشاد) به این منصب آمده و تلاش خود را کردم. از این حیثاز تمام کسانی که در این مسیر من را همراهی کردند، تشکر می‌کنم. همینطور از آقای جنتی که در این فرصت کوتاه خدمت‌شان بود.

وی ضمن آرزوی موفقیت برای وزیر ارشاد جدید و تشکر از نمایندگان مجلس، خصوصا اعضا کمیسیون فرهنگی، به شوخی اظهار داشت: بعد از اینکه به سمتی منصوب می‌شویم، تنها در دو حالت از منصب‌مان جدا می‌شویم؛ یکی مرگ و دیگری کنار گذاشتن یا کناره‌گیری. بنابراین چون جدا شدن به وسیله‌ی مرگ، چیز خوبی نیست، کنار گذاشته شدن چیز خوبی است.

حسین نوش‌آبادی، معاون منتخب جنتی در سمت معاونت حقوقی و امور مجلسی نیز گفت: امیدوارم بتوانم در انجام وظایف محوله، پاسخ حسن‌ظن آقای جنتی را بدهم. همچنین از زحمات مدیران قبلی، خصوصا آقای مسعودپور که سه سال مسوولیت این معاونت را عهده‌دار بودند، تشکر می‌کنم.

وی افزود: هر دستگاه و نهادی براساس وظایف ذاتی خود باید مجموعه‌ای را طراحی و افراد همراه و هم‌دلی را انتخاب کند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به جهت مسوولیت‌های متنوع و تولی‌گری‌های فرهنگی‌اش از وظایف خطیری برخوردار است که باید با اعضا و مسوولان در مقام یک تیم، به اهداف خود برسد.

نوش‌آبادی همچنین به ضرورت مدیریت‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: در ضرورت مسائل فرهنگی همین بس که سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ با تاکید بر هویت ایرانی و اسلامی تاکید کرده که وزارت فرهنگ و ارشاد در آن نقش بسزایی دارد. همچنین در تمام بخش‌های این سند بالادستی، دولت موظف به تولید سند فرهنگی است.

در ادامه این مراسم، محمدجعفر محمدزاده(معاون سابق امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی) ترجیح داد به جای سخنرانی، کلیپی از اقدامات معاونت متبوعه‌اش پخش شود که در آن به مواردی همچون توسعه‌ی کیفی و تذیب رسانه‌ها، صدور مجوزهای نشریات و روزنامه‌ها به روز، صدور مجوز برای ۲۲۰۰ نشریه و ۱۰ خبرگزاری، تغییر الگوی اختار و توقف با گفتگو و مصالحه، سه برابر شدن نرخ آگهی‌های دولتی، صدور ۴۲۱ پروانه خبرنگاری برای خبرنگاران اعزامی به خارج از کشور، اعطا ۵۱۰ وام خبرنگاری ۵ میلیون‌تومانی، اعطای بورسیه‌ به برگزیدگان مطبوعات کشور و… اشاره شد.

حسین انتظامی(معاون منتخب جنتی در معاونت امور مطبوعاتی و رسانه‌ای) ارشاد نیز، ضمن صحه‌گذاشتن بر تلاش‌های معاون قبلی، گفت: متاسفانه ادبیات برنامه و استراتژی کار در کشور ما معمولا دچار آسیب است. به گونه‌ای که برنامه‌هایی که وزرا برای اخذ رای اعتماد به مجلس ارائه می‌کنند، رییس جمهور در دوره‌ی انتخابات شعارش را می‌دهد و… رفته رفته فراموش می‌شود و در عمل، چیز دیگری از آب درمی‌آید.

وی ادامه داد: اما من برنامه‌های خود را برای معاونت امور مطبوعاتی و رسانه‌ای، در راستای برنامه‌های آقای روحانی و برنامه‌هایی که آقای جنتی هنگام اخذ رای اعتماد از مجلس ارائه داده، تنظیم و ارائه کرده‌ام.

سپس علی اسماعیلی، معاون سابق امور فرهنگی ارشاد پشت تریبون رفت و گقت: حضور در سمت معاونت فرهنگی تجربه‌ی ارزشمندی برای من در حوزه‌ی فرهنگ مکتوب بود. در این مدت کوشیدیم بر مدار توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی حرکت کرده و اقدامات بی‌دریغی داشته باشیم. باید بگویم این تکلیف، بسیار دشوارتر از چیزی‌است که به نظر می‌آید.

وی با اشاره به اهمیت حوزه‌ی نشر، ادامه داد: کتاب ظرف انتقال فرهنگ است و ادامه‌ی حیات فرهنگی و روح یک جامعه را تضمین می‌کند. لذا ما در معاونت فرهنگی کوشیدیم از این میراثصیانت کنیم و عطر کتاب را در سراسر کشور بیافشانیم. سرانه دسترسی به کتاب، تشویق اهل قلم، کمک به اقتصاد چاپ و نشر، حمایت از پژوهش‌ها بر پایه جشنواره‌ها و جلسات، تصویب استانداردها، حمایت ویژه از ادبیات داستانی و ادبیات دفاع مقدس، ترجمه آثار ایرانی به زبان‌های مختلف و بازکردن چتر حمایتی ارشاد بر حرکت‌ای همسو از سوی فعالان حوزه‌ی نشر ازجمله فعالیت‌های ما در این حوزه بوده است.

سیدعلی صالحی؛ آخرین معاون انتخاب شده از سوی علی جنتی برای انتصاب در معاونت امور فرهنگی ارشاد، سخنران بعدی این مراسم بود. وی در جایگاه حاضر شد و گفت: فرهنگ می‌تواند تفسیرهای مختلفی داشته باشد. مثلا برخی فرهنگ را تنها در کالاهای فرهنگی محدود می‌کنند، درحالی‌که دایره‌ی فرهنگ بسیار گسترده است.

وی ضمن بیان این مطلب که حوزه‌ی نشر کتاب، در میان دیگر مباحثمربوط به این معاونت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، اظهار داشت: کتاب هسته‌ی سخت تمدن سازی است و تاملی که پیرامون کتاب شکل می‌گیرد می‌تواند مورد استفاده سایر رسانه‌ها قرار گیرد.

صالحی در ادامه‌ی سخنانش به لزوم ایجاد فضاها و بسترهای لازم برای ارتقاء فرهنگ سالم و با نقشه و برنامه اشاره کرد و افزود: امکان حضور آزادانه فکرها و خلاقیت‌های متنوع باید در جامعه وجود داشته باشد. عرصه فرهنگ نمی‌تواند و نباید در انحصار گروه یا سلیقه‌های خاص قرار بگیرد.

وی ادامه داد: فضای بسته فرهنگی، خلاقیت‌ها و مهارت‌های لازم را محقق نمی‌کند. فرهنگ نمی‌تواند در تاریک‌خانه‌ها و محیط‌های گلخانه‌ای گسترش پیدا کند؛ بلکه نیاز به فضای باز و نسیم با طراوت دارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز