علی جنتی در پاسخ به ایلنا:
بیمه هنرمندان و خبرنگاران را از وزارت کار پیگیری میکنم
نامه مدیرعامل صندوق را در اختیار وزیر کار میگذاریم. / نمیتوانیم قانون را تا حدی شفاف کنیم که هیچ اعمال سلیقهای بر آن وجود نداشته باشد. / ترجیح میدهم در انتخاب معاون امور فرهنگی وسواس بیشتری به خرج دهم.
ایلنا؛ علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم بزرگداشت روز شعر، در جمع خبرنگاران قرار گرفت و در مورد وضعیت ممیزی، انتخاب معاون امور فرهنگی، مشکلات کاغذ و قطع شدن بیمه هنرمندان و خبرنگاران پاسخ داد.
وزیر ارشاد در پاسخ به خبرنگار ایلنا، درمورد خبر قطع شدن بیمه هنرمندان، روزنامهنگاران و نویسندگان به دلیل بدهی صندوق حمایتی ارشاد به سازمان تامین اجتماعی اتفاق افتاده، گفت: من نمیدانم این خبر واقعا صحت دارد یا خیر. همین امروز نامهی آقای شجاعی مدیرعامل این صندوق به دست من رسید که انشاءالله این نامه را در اختیار وزیر کار و رفاه اجتماعی قرار خواهیم داد تا رسیدگیهای لازم را صورت دهند.
جنتی همچنین درمورد تغییر موضعاش از تصمیم برداشتن ممیزی پیش از چاپ اظهار داشت: اولا من هرگز نگفتم که ممیزی کلا برداشته میشود. صحبت از برداشتن ممیزی پیش از نشر و سپردن آن به ناشران بود و انتقال ممیزی ارشاد به بعد از چاپ بود. این مساله باعثمیشد سرعت انتشار کتابها افزایش پیدا کند و ناشران برای اخذ مجوز قبل از چاپ، منتظر نمانند.
وی ادامه داد: تعبیر ما این بود که ناشران، خود ضوابط قانونی را لحاظ کنند که در این صورت چندان نیازی به کار مضاعف از سوی ممیزان ارشاد وجود نداشت. اما طی نظرسنجیها انجام شده و واکنش ناشران در مطبوعات و رسانهها، دریافتیم که آنها تمایلی به این مساله ندارند. بنابراین تصمیم گرفتیم ممیزی پیش از نشر به همان شکل سابق وجود داشته باشد.
جنتی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایلنا که «آیا بهتر نبود به جای برگرداندن ممیزی به سبک و سیاق قبلیاش، به دلیل نپذیرفتن ممیزی از سوی ناشران که همانا عدم شفافیت قوانین و ضوابط نشر بوده توجه کرده و در صدد تبیین و تدوین قانونی شفاف و روشن برمیآمدید؟» توضیح داد: به هیچ وجه نمیتوانیم قانون را تا حدی شفاف کنیم که هیچ اعمال سلیقهای بر آن وجود نداشته باشد. خود ما هم که قانون را در اختیار داریم، باید دائما مراقب باشیم که در اجرای آن، اعمال سلیقه شخصی صورت نگیرد. حتی گاهی ممکن است دو ممیز سلیقههای مختلفی داشته باشند و نتیجهی کارشان با هم متفاوت باشد.
وی ضمن رد این فرضیه که تغییر موضع او و تایید دوبارهی ممیزی قبل از چاپ به دلیل فشارهایی از بیرون ارشاد بوده است، ادامه داد: به همین دلیل باید از افرادی در امر ممیزی استفاده شود که واقعا اهل این کار بوده، سواد و توانایی لازم را برای ممیزی داشته باشند تا به طور نسبی از اعمال سلیقههای شخصی جلوگیری شود. اما با این وجود ممکن است هر کسی درک شخصی خود را از قانون داشته باشد.
وزیر ارشاد همچنین درمورد تعیین معاون امور فرهنگی ارشاد گفت: هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهام. این حوزهی معاونتی حساسیت فراوانی برای من دارد و مشکلات فراوان بخش نشر، گواهی بر این اهمیت و حساسیت است. به همین خاطر باید یک شخص فرهیخته و توانمند را برای این معاونت پیدا کنیم تا دیگر دغدغهای نداشته باشیم. بنابراین من ترجیح میدهم با وسواس بیشتری مساله را پیگیری کرده و دقت را قربانی سرعت نکنم.
جنتی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درمورد وضعیت کاغذ و تولید داخلی سوال کرده بود، اظهار داشت: تلاش میشود از تمام ظرفیت کارخانههای کاغذ استفاده شود زیرا بیشتر این کارخانهها کمتر از ظرفیتشان تولید دارند. هرچند تولید کاغذ در داخل کشور عمدتا به شیوهی کاغذ رول است که مورد مصرف روزنامهها قرار میگیرد. بنابراین برای کاغذ مصرفی حوزهی نشر کتاب، نیازمند کاغذ وارداتی هستیم که از آن ناگزیر هستیم.
وی ادامه داد: باید تلا ش کرد برای راه اندازی کارخانههای از کار افتاده به جذب سرمایههای خصوصی روی آوریم، زیرا چه بساکه دولت نتواند در این امر سرمایهگذاری کند. هرچند که وظیفه تولید و تامین کاغذ را نداریم و تنها می - توانیم نیازهامان را در بخشهای مختف به وزارت صنعت و تجارت انتقال داده تا آنها بر اساس نیاز کشور، اقدام به واردات کاغذ کنند.