خبرگزاری کار ایران

در پی معرفی نشدن دبیر مطرح شد:

مرادویسی: ‌ وزارت علوم جشنواره تئاتر دانشگاهی را نمی‌خواهد

مرادویسی: ‌ وزارت علوم جشنواره تئاتر دانشگاهی را نمی‌خواهد
کد خبر : ۲۱۷۲۸۲

مسئولان وزارت علوم علاقه‌ای به برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی ندارند و ایده برگزاری این رویداد زیر نظر یکی از دانشگاه‌ها بر همین اساس مطرح می‌شود.

دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی، معرفی نشدن دبیر دوره هجدهم را دلیل روشنی بر بی‌اهمیتی برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی برای مسئولان فرهنگی وزارت علوم دانست که به گفته او ادامه روند ۸ سال گذشته است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید مرادویسی درباره معرفی نشدن دبیر جشنواره هجدهم تئاتر دانشگاهی توسط وزارت علوم اظهار داشت: معتقدم وزارت علوم به هیچ وجه علاقه‌ای به برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی ندارد اما به دلیل برگزاری هفده دوره و سابقه محکم جشنواره نمی‌تواند برگزاری را از گردن باز کند. اگر این سابقه و پشتوانه وجود نداشت، شک نکنید وزارت علوم جشنواره تئاتر دانشگاهی را برگزار نمی‌کرد.

او تصریح کرد: تصور کنید دبیر تا پایان آبان‌ ماه معرفی شود که این مشکلات بسیاری برای فرد مورد نظر ایجاد می‌کند. دبیر ۶ ماه بسیار سخت و پرفشار را پشت سر خواهد گذاشت و از سوی دیگر این اتفاق موجب نزول کیفیت نمایش‌ها خواهد شد.

دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی با بیان اینکه طیف گسترده‌ای از دانشجویان منتظر برگزاری جشنواره هستند، خاطرنشان کرد: بعد از آغاز فعالیت دولت جدید همه به برطرف شدن مشکلات جشنواره تئاتر دانشگاهی امیدوار بودند، چون جریان دانشگاهی ۸ سال سخت را پشت سر گذاشت. اما به نظر می‌رسد تمام توجه دولت به سیاست خارجی و اقتصاد معطوف است و گویا نباید امید چندانی به ارتقای فرهنگ داشته باشیم.

وی به روند انتخاب دبیر در گذشته اشاره کرد و گفت: تا سال ۸۸ گزینه‌های دبیری جشنواره توسط مجامع کانون‌های تئاتر دانشگاه‌ها معرفی می‌شدند و دبیر سپس از میان آن‌ها مشخص می‌شد. گرچه تا حدودی از قبل مشخص بود گزینه نهایی کیست، اما به هر حال روندی تقریبا دموکراتیک داشت که بهتر از شیوه مورد نظر مسئولان فعلی برای انتخاب دبیر به نظر می‌رسد.

این فعال تئاتر دانشگاهی با تاکید بر اینکه تمام کم توجهی‌ها روشی برای برگزار نکردن جشنواره به نظر می‌رسد، بیان کرد: به همین دلیل هم می‌بینید مسئولان عنوان می‌کنند بهتر است یکی از دانشگاه‌ها برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی را برعهده بگیرد. اتفاقی که برای جشنواره عروسکی دانشگاهی رخ داد و کوچک و کم اثر شدن این رویداد مهم را در پی داشت.

مرادویسی ضمن گلایه از ایده برگزاری جشنواره توسط یکی از دانشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: تمام دانشگاه‌ها مانند سوره، تهران و هنر جشنواره‌های تئاتری مستقل خود را برگزار می‌کنند که از بین رفتن جشنواره سراسری تئاتر دانشگاهی می‌تواند موجب رونق و افزایش کیفیت آن‌ها شود. اما هیچ یک نمی‌توانند برگزاری جشنواره‌ای ملی و بین‌المللی را بر عهده بگیرند، چون اصولا مثل وزارت علوم علاقه‌ای به این کار ندارند.

وی بر لزوم تدوین اساسنامه برگزاری جشنواره تاکید کرد و گفت: اما پس از انتخاب دبیر مشکل اصلی همچنان پابرجا می‌ماند و هر فردی می‌تواند با برگزاری این رویداد سلیقه‌ای برخورد کند. امیدوارم خانه تئاتر دانشگاهی طی نشستی با دبیران دوره‌های گذشته و اساتید شناخته شده به تدوین این آیین نامه اقدام کند.

دبیر سابق جشنواره تئاتر دانشگاهی در انتها درباره برگزاری دوره پانزدهم این رویداد توضیح داد و خاطرنشان کرد: تنها مشکل دوره پانزدهم این بود که ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعهدات وزارت علوم، معاونت تامین اجتماعی شهرداری تهران و انجمن تئاتر دفاع مقدس تا امروز پرداخت نشده و ما همچنان نتوانستیم بدهی خود به مسئولان بخش‌های محتلف را پرداخت کنیم.

ارسال نظر