آیین پایانی جشنواره تئاتر بهزیستی برگزار شد؛
قطبالدین صادقی: رسالت تئاتر بیان حرف مردم است
هیات داوران از میان آثار شرکت کننده در جشنواره نمایش «آگهی، فروش، استخدام» به نویسندگی «مسعود محرابی» و کارگردانی «پروانه علی ضامنی» را به سی و سومین جشواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی کرد.
اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر خیابانی طلوع امید بهزیستی، روز پنجشنبه(۲۴ مهر) با قرائت پیام علی جنتی وزیر فرهنگ و اشاد اسلامی، سخنرانی علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همایون هاشمی رییس سازمان بهزیستی در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران به کار خود پایان داد.
به گزارش ایلنا؛ دراین مراسم که با اجرای علیرضا خمسه و باحضور بزرگان تئاتر برگزار شد از یک دهه تلاش دکتر قطب الدین صادقی در زمینه هنرهای نمایشی با سازمان بهزیستی تقدیر شد.
براساس این گزارش در ابتدای این مراسم نرجس بختیار خلج دبیر این جشنواره ضمن تشکر از همه کسانی که سازمان بهزیستی را در برگزاری این جشنواره هنری یاری کردند گفت: با توجه به اینکه عنوان این سال " اقتصاد فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی " نام گرفته است در فاصله عید قربان تا غدیر جشنواره تئاتر طلوع امید را برگزار کردیم.
دبیر جشنواره ادامه داد: همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی نگاه عمیق و ویژهای به مقوله فرهنگ و آسیبهای اجتماعی دارد به همین منظور در برگزاری این رویداد هنری نگاه ویزهای به جامعه هدف سازمان داشتیم البته همه هنرمندان از سطح کشور با هنرمندان جامعه هدف بهزیستی در یک فضا به رقابت پرداختند.
وی استقبال از برگزاری این جشنواره تئاتری را با توجه به نخستین دوره برگزاری آن کم نظیر دانست و در ادامه گزارشی از تعداد گروه های شرکت کننده داد.
سپس دکتر همایون هاشمی ریس سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی متعلق به همه مردم است، این شعاری است که ا زابتدا وزیر تعاونفکار و رفاه اجتماعی به روی آن تاکید دارند، و میفرمایند سازمان بهزیستی باید اجتماعی شود و باعثخوشبختی است که ایشان در مسند کار هستند، روزی که ایشان بر مسند وزارت قرار گرفتند بر هنر تاکید داشتند و ما نیز به تبعیت از ایشان در این وادی وارد شدیم.
وی افزود: از همه ابزارها باید برای خدمت به مردم بهره ببریم و در این راه گامی موثر برداریم. به خانواده بهزیستی چنین رویکرد هنری را تبریک میگوییم و امیدواریم بتوانیم در حفظ ان کوشا باشیم.
هاشمی در سخنان خود نوید برگزاری جشنواره موسیقی ملی را در آیندهای نزدیک با حمایت سازمان بهزیستی داد.
دکتر قطب الدین صادقی در آیین بزرگداشت خود تاکید کرد که ۱۳سال تلاش برای خانواده بهزیستی بهترین زمان عمراش بوده است و همواره از فعالایت با این سازمان لذت میبرده است.
وی همکاری مشترک و تلاش با سازمانی چون بهزیستی را از وظایف هنرمند دانست و گفت: هنرمند باید دغدغه اجتماعی و مردماش را داشته باشد، رسالت تئاتر این است که حرف مردم را بزند.
در ادامه این مراسم، علی ربیعی وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی بابیان اینکه، گروههای آسیب پذیر جامعه و مشکلاتشان باید برای جامعه مساله شود، گفت: ذهنها باید مساله را درک کنند و به قول جامعه شناسان، مساله باید برساخته شود چرا که مشکلات گروههای آسیب پذیر جامعه فقط مساله خودشان نخواهد بود بلکه مساله جامعه نیز میشود.
وی با اشاره به پیوند مسائل اجتماعی و هنر، هنرمند بودن را کار دشواری دانست و افزود: هنرمندان افرادی خلاق، هوشمند، متفکر و دارای ظرفیتهای متمایز از دیگران تلقی میشوند. وقتی معلولی هنرمند شود جامعه بیشتر به توانمندی معلولان ایمان میآورد.
ربیعی تصریح کرد: خوشحالم که جشنواره تئاتر خیابانی برای بازنمایی مسائل سازمان بهزیستی به کار گرفته شده است. ما به شدت نیازمند آن هستیم که با رویکردی انسانی، به مسالی همچون کودکان کار، معلولیت، زنان سرپرست خانوار و… بپردازیم.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: این جشنواره با نگاهی عامتر و گستردهتر نسبت به افراد تحت حمایت این سازمان، کوشیده تا ابزار هنر را در خدمت بازنمایی مسائل مختلفی قرار دهد که هریک به نحوی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند و اتفاقا پیدایش آنها تا حد زیادی معلول خود جامعه است و راه حل آنها نیز باید با تلاش جمعی و گفت گو کردن درباره آنها پیدا
کرد.
ربیعی تئاتر خیابانی را نوعی گفت وگوی اجتماعی دانست و افزود: تئاتر خیابانی نوعی گفت وگوی اجتماعی در قالب هنر درباره مساله آسیب پذیری است.
جامعه ما امروز به شدت به گفت وگو نیاز دارد درواقع در جامعهای که عمده مسائل سیاسی می شوند و موضوع منازعه سیاسی قرار می گیرند گفت وگو در قالبهای مختلف درباره مسائل اجتماعی اقدام بسیار مهمی است.
علی ربیعی در پایان ضمن ابراز ارادت به همه بازیگران تئاتر گفت: از خدا می خواهم به امثال من که در لحظاتی از تاریخ امکان کار پیدا می کنیم کمک کند تا در خدمت مردم باشیم.
ربیعی درحالی که اشک در چشم داشت و بغض کرده بود، بیان کرد: میخواهم ارادت خود را ابراز کنم، به پدری کارگر که هر روز با تنی رنجور و خسته و سفرهای ناچیز صورت خود را با سیلی سرخ می کند، به زنی بی سرپرست که به من گفت چگونه از گرگان جامعه خود را در امان نگه داشته است، به معلولی که میخواهد روی پای خود بایستد و کودکی که کودکی نمیکند و در کوره پزخانه کار میکند فقط به این خاطر که پدرش دیگر توان کار کردن ندارد.
وی افزود: من که خود از کارگری ساختمان تا جنگ و دانشگاه و وزارت آمدهام، از خدا میخواهم به همه ما کمک کند تا اندازهای از آلام این افراد بکاهیم.
در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر طلوع امید آرا هیت داوران پس از تقدیر از دکتر قطب الدین صادقی با حضورعلی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی، نرجس بختیار خلج دبیرجشنواره، اسماعیل خلج، امیر دژاکام و جهانگیر الماسی به شرح زیر قرائت شد.
کارگردانی
هیات داوران جشنواره جایزه این بخش را شامل تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۲۵ میلیون ریال به آقای " امیر شاه علی " کارگردان نمایش " زندگی در چند نگاه " اهدا کرد.
طرح و ایده اول
هیات داوران جشنواره جایزه این بخش را شامل تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۲۵ میلیون ریال به " مختار محمدی " برای نمایش " پاپتی " تقدیم کرد.
اثر برگزیده
هیات داوران از میان آثار شرکت کننده در جشنواره نمایش " آگهی، فروش، استخدام " به نویسندگی " مسعود محرابی " و کارگردانی " پروانه علی ضامنی " را به سی و سومین جشواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی کرد.
همچنین از مجید امینی مدیر بخش تئاتر شورایی این جشنواره نیز به پاس تلاش در زمینه تئاتر شورایی در این جشنواره تقدیر شد.
گفتنی است؛ در نخستین جشنواره تئاتر خیابانی طلوع امید سه اثر ویژه توسط اساتید تئاتر به سفارش این جشنواره تولید شده اند. این آثار توسط دکتر قطب الدین صادقی با نمایش «اصل ۲۱» و دکتر رحمت امینی با نمایش «ویلچر» و سیروس همتی با نمایش «طا، لام، الف، قاف» اجرا شد.
بر اساس این گزارش، محوطه های برج آزادی، کاخ گلستان، سبزه میدان، کاخ نیاوران، پارک شهر، پارک بعثت، تئاترشهر، خانه هنرمندان، برج میلاد، حوزه هنری، پارک ملت، پارک لاله، پارک ساعی، بوستان قائم و ولایت و همچنین فرهنگسراهای اشراق، اندیشه و شفق، کانون اصلاح و تربیت و شیرخوارگاه آمنه، مکانهای اجرای جشنواره تئاتر خیابانی بودند.