سعودی همچنان به دنبال تشکیل جبهه «ضدایرانی» از اعراب/ عمان، عراق و کویت به عربستان پاسخ منفی دادند
بر خلاف ریاض و أبوظبی و تمایل آنها برای مشارکت در جنگ احتمالی «دونالد تامپ» علیه ایران، کشورهای عراق، عمان و کویت در مقابل تمایلات واشنگتن برای تبعیت از سیاست تنش و برخورد باتهران خویشتنداری میکنند.
به گزارش ایلنا، الأخبار نوشت: به نظر میرسد که تلاش عربستان سعودی برای تشکیل جبهه ضدایرانی متشکل از همسایگان عرب تهران و در صدر آنها کویت، عمان و عراق که موضع بیطرف اتخاذ کردهاند، به منظور خدمت به تنش میان ایران و آمریکا راه به جائی نبرد.
بر خلاف ریاض و أبوظبی و تمایل آنها برای مشارکت در جنگ احتمالی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا علیه ایران، کشورهای عراق، عمان و کویت در مقابل تمایلات واشنگتن برای تبعیت از سیاست تنش و برخورد با تهران خویشتنداری میکنند.
پس از خیز عمان در روزهای گذشته برای راهاندازی کانال میانجیگری و گفتوگو، کویت هم موضع خود را در قبال تحولات اخیر مشخص کرد.
به رغم جبههگیریهای سعودی و تلاش این کشور برای دعوت به صف بندیهایی که در نشست مکه نمایان میشود، پارلمان کویت روز گذشته -چهارشنبه- بر موضع رسمی این کشور در تقویت امنیت و صلح منطقه و اتخاذ بیطرفی مثبت در قبال درگیریهای موجود از طریق علاقه به حل صلح آمیز اختلافها، تأکید کرد.
در بیانیه پارلمان کویت آمده است که این کشور با اهتمام فراوان، تحولات امنیتی، نظامی و سیاسی بسیار حساس را پیگیری کرده است. د
ر ادامه این بیانیه آمده است: «این امر مستلزم اتخاذ بالاترین مراتب احتیاط و آگاهی و انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود منطقه به سلسله اختلافها و درگیریهایی است که کشورها و ملتها را به کام نابودی میکشد».
«صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت هم با ابراز امیدواری نسبت به بازگشت آرامش به منطقه و حاکمیت عقل و منطق در نحوه برخورد با حوادث پیش آمده، هشدار داد که «همه ما باید بدانیم در شرایط بسیار حساس و خطرناک زندگی میکنیم و باید از شدت تنش روز افزون در منطقه آگاه باشیم».
امیر کویت روز گذشته در سخنرانی خود تأکید کرد: «دیپلماسی کویت بر پایه اشتیاق فراوان به امتداد پلهای صلح و ایجاد همکاری بین کشورها و ملتهای جهان به منظور ایجاد منافع مشترک به دور از دخالت در امور دیگران و حفظ اصول حسن همجواری مبتنی است».
اما درباره عراق هم روز گذشته شاهد دیدار جدید هیأت آمریکایی از این کشور با هدف تکرار فشارها بر بغداد به منظور پایبندی به تحریمهای تهران بودیم.
این هیأت به ریاست «مارشال بیلنگسی» معاون وزیر خزانهداری آمریکا وارد عراق شد و به اصطلاح فهرستی را متشکل از اسامی شرکتها و بانکهای ایرانی مشمول تحریمهای آمریکا به مسئولان این کشور ارائه کرد.
به گزارش رسانههای عراق این هیأت آمریکایی همچنین تهدید کرد که بغداد در صورت ادامه تأمین پناهگاههای امن برای فعالیتهای بانکی ایران و نادیده گرفتن حضور بانکها و شرکتهای تجاری در عراق، مجازات سختی خواهد شد.
به رغم تهدیدهای آمریکا، موضع عراق در قبال تشدید تنش در اعلامیه «عادل عبدالمهدی» مبنی بر اعزام هیأتهای نمایندگی به هر دو کشور ایران و آمریکا خلاصه شده است.
عبدالمهدی تأکید کرد که بغداد تماسهایی در سطح بالا را با واشنگتن و تهران برقرار کرده و برای خاموش کردن بحران با استفاده از روابط دیپلماتیک، تلاش میکند.
وی در ادامه افزود: «عراق با توجه به اینکه آمریکا و ایران هر دو از عدم تمایل به جنگ سخن گفتهاند، در مرحله انتقال نامهها و دیدگاه جدید خود که با دیدگاه اروپا برای حل بحران در منطقه نزدیک است، قرار دارد و تمام مقامهای عراقی بر اهمیت ایجاد راهکارهای حل بحران در منطقه متفقالقول هستند و هیچ کس خواهان تشدید تنش نیست».
در این میان «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا گفت: «اقدامات نظامی آمریکا علیه ایران بسیار عاقلانه بوده و ما احتمال حمله به نیروهای آمریکایی را متوقف کردیم و این بسیار مهم است.»
وی در ادامه افزود: «در دورهای که همچنان تهدید بالاست، مأموریت ما اطمینان از عدم بیپروایی از سوی ایران است» .
شاناهان تأکید کرد که پس از ارائه گزارشی به کنگره، فعالیتهای جاری ما حالت بازدارندگی دارد و ما در آستانه جنگ نیستیم.
«حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران هم اظهارات نسبتا ملایم آمریکاییها را عقبنشینی تعبیر و تأکید کرد که وحدت ملت ایران تصمیم ترامپ را در زمینه جنگ تغییر داد، به ویژه اینکه وی از جانب مشاوران نظامی خود نسبت به ورود به جنگ با ایران هشدار و اخطار دریافت کرده است.
همزمان کاخ کرملین هم دیروز گزارش داد که «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان و «امانوئل ماکرون رئیسجمهوری فرانسه در تماس تلفنی با«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه بر اهمیت حفظ توافق هستهای و پایبندی به همکاری اقتصادی با تهران تأکید کردهاند.
نظر سنجیها از مردم آمریکا درباره جنگ
نظرسنجی دو مؤسسه «رویترز» و «ابسوس» درباره جنگ نشان میدهد که ۶۰ درصد مردم آمریکا معتقدند که این کشور نباید آغازگر حمله به ایران باشد و فقط ۱۲ درصد از مردم چنین حملهای را تایید میکنند.
همزمان ۷۹ درصد پاسخ نظامی در صورت آغاز حمله ایران را تأیید و ۴۰ درصد به پاسخ محدود در قالب حملات هوایی تأکید کردهاند. ۳۹ درصد هم از حمایت از جنگ کامل در آن صورت خبر دادهاند.
این نظرسنجی نشان داد که ۶۱ درصد مردم آمریکا همچنان توافق هستهای را تأیید و ۳۹ درصد آنان از سیاست ترامپ در قبال ایران حمایت میکنند. ۴۹ درصد هم از عملکرد ترامپ در روابط با ایران راضی نیستند و ۳۱ درصد آنان از این موضوع ابراز نارضایتی شدید کردهاند.
این نظر سنجی نشان داده است که ۵۱ درصد از مردم آمریکا احساس میکنند که کشورشان در چند سال آینده وارد جنگ با ایران خواهد شد.