خبرگزاری کار ایران

روایت حسنی مبارک از حمله صدام به کویت

روایت حسنی مبارک از حمله صدام به کویت
کد خبر : ۷۶۵۴۶۶

رئیس‌جمهوری اسبق مصر با بیان وقایع ورود نیروهای عراقی به کویت، تأکید کرد که دیکتاتور سابق عراق به وی قول داده بود به کویت حمله نمی‌کند.

به گزارش ایلنا به نقل از سومریه نیوز،‌ «حسنی مبارک» رئیس‌جمهوری اسبق مصر در مصاحبه با روزنامه «الانباء» کویت گفت: «صدام، دیکتاتور سابق رژیم بعث عراق در صحبت خود درباره کشورهای خلیج (فارس)، به ویژه کویت و امارات متحده عربی بسیار سرسخت بود و از آنها می‌خواست که بدهی‌های عراق را ببخشند». 

مبارک تأکید کرد که پس از آن، ‌صدام نیروهای خود را در مرز با کویت بسیج کرد، بنابراین تصمیم گرفتم که او را ببینم، البته قبل از جلسه با صدام با «سعود الفیصل» فرستاده «فهد بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی دیدار کردم تا با او مشورت کنم.

وی در ادامه افزود: «هنگامی که به عراق رسیدم، با صدام دیدار کردم و او را از مشکلاتی که ممکن است در مسیر گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز ایجاد شود،‌ آگاه کردم».

وی تأکید کرد که صدام به من گفت قصد حمله به کویت را ندارد اما از من خواست که این موضوع را با هیچ کس در میان نگذارم. 

مبارک ادامه داد: «به کویت رفتم و با جابر احمد الصباح در فرودگاه دیدار کردم و به او اطلاع دادم که صدام قصد انجام هیچ نوع عملیات نظامی ندارد اما همزمان به وی نسبت به فریب صدام هشدار دادم و گفتم که احتیاط کند». 

وی در ادامه تأکید کرد: «من پس از آن به عربستان رفتم و با ملک فهد و شاهزاده «عبدالله» دیدار کردم و با یکدیگر به توافق رسیدیم که عراق و کویت را برای دیدار با یکدیگر در عربستان دعوت کنیم. چنین نیز شد اما هیأت عراقی هیچ اختیاری برای تفاهم و حل اختلاف نداشت و به محض اینکه عربستان را ترک کرد، ‌نیروهای عراقی وارد کویت شدند. 

رئیس جمهوری مخلوع مصر تأکید کرد: «هنگامی که به من خبر دادند که نیروهای عراق وارد کویت شده‌اند، ‌شوکه شدم،‌ چرا که هرگز گمان نمی‌کردم صدام دست به چنین اقدامی بزند، ‌یک کشور عربی به کشور عربی دیگر با حاکمیت و استقلال کامل حمله و آن را اشغال کند».  

مبارک گفت: «شیخ زاید، حاکم امارات  همزمان در مصر بود و با هواپیمای ریاست جمهوری مصر به أبوظبی بازگشت، چرا که این ترس وجود داشت که صدام به هواپیمای شیخ زاید حمله کند». 

رئیس جمهور مخلوع مصر در ادامه افزود که درباره جنگ کویت با طرف آمریکایی هماهنگی نظامی و سیاسی می‌شد چرا که نیروهای مصر در آن عملیات مشارکت داشتند، به گونه‌ای که «جرج بوش» پدر زمان تقریبی حمله را به من اطلاع داده بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز