اکثر سرمایهگذاران جهان به نشست ریاض دست رد زدند؛
داووس در برهوت
پرونده قتل روزنامهنگار سعودی بر نشست سرمایهگذاری ریاض تاثیر منفی گذاشته است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتن پست، نشست سرمایهگذاری ریاض که به «داووس در بیابان» معروف است، برای ریاض اهمیت فراوانی دارد، چراکه بهنوعی مانند یک آهنربا برای سرمایهگذاران، غولهای صنعت و فناوری، رهبران کشورها و رؤسای رسانهها تلقی میشود.
تمام اینها نشان از آن دارد که نشست داووس در بیابان برای این کشور شیخنشین از اهمیت بسیاری برخوردار است. «لوچیانو زاکارا» محقق سیاستهای خلیج فارس در دانشگاه قطر، در اینباره گفت: «نشست سرمایهگذاری ریاض از اهمیت بسیاری در زمینه ایجاد روابط تجاری برخوردار است. ولیعهد عربستان تلاش دارد کشورش را وارد نقشه تجاری و سیاسی جهان کند و بدین ترتیب حواسها را از نقشی که ریاض در بحران یمن ایفا میکند، منحرف کند.»
هدف از این اجلاس سهروزه آن است که عربستان خود را چون کشوری آماده سرمایهگذاریهای خصوصی و خارجی نشان دهد، این در حالی است که سرمایهگذاریهای پیشین «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، در این پادشاهی توجههای بسیاری را به خود جلب کرده است.
اما اوضاع در روزهای گذشته آنچنان به نفع عربستان پیش نرفته است. «جمال خاشقجی» روزنامهنگار سعودی، پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد و امروز -شنبه- ریاض بالاخره قتل او توسط مقامهای امنیتی را تایید کرد. گمانهزنیها درباره دست داشتن عربستان در قتل خاشقجی سبب شده بسیاری از مهمانان این نشست پرطمطراق از حضور در آن سر باز بزنند.
«استفن شاورزمان»، رئیس شرکت مالی بلکاستون که در سفر پیشین ترامپ به ریاض با او همراه بود، از شرکت در این کنفرانس سر باز زده است.
پیشتر «کریستین لاگارد» رئیس صندوق بینالمللی پول، نیز از شرکت در این نشست سر باز زده بود. «استیون منوچین» رئیس خزانهداری آمریکا و «لیام فاکس» معاون وزیر خارجه بریتانیا در امور تجارت بینالملل نیز از شرکت در این نشست صرفنظر کردهاند. دیگر رؤسای بلندپایه اقتصادی چون «جیمی دیمون» از اعضای هیئتمدیره جیپی مورگان، «بیل فورد» از شرکت خودروسازی فورد و «استیو کیس» رئیس شرکت خدمات اینترنتی ایاوال، نیز در این نشست شرکت نخواهند کرد. «آریانا هافینگتون» نویسنده و تاجر آمریکایی-یونانی، که سال گذشته ویدئویی در ستایش این نشست منتشر کرده بود نیز از غایبان آن خواهند بود.
نمایندگان رسانههایی چون سیانان، فایننشیال تایمز و نیویورک تایمز نیز در این نشست شرکت نخواهند کرد.
«فردریک اودا» رئیس بانک فرانسوی «سوسیته ژنرال» یکی دیگر از اسامی بزرگی است که در نشست سرمایهگذاری ریاض شرکت نخواهد کرد.
فهرست دیگر کسانی که در این همایش شرکت نخواهند کرد به شرح زیر است:
- «کریتسین زویگ»، رئیس دویچه بانک
- شرکت مشاور «پیاسپیاس»
- «ووپکه هوخسترا»، وزیر دارایی هلند
- «دارا خسروشاهی»، رئیس شرکت اوبر
- «لری فینک»، رئیس شرکت سرمایهگذاری بلکراک
- «آجای بانگا»، رئیس شرکت مستر کارد
- «ژان لمیر»، رئیس شرکت بانکداری بیانپی پاریباس
- «جان فلینت»، رئیس بانک اچاسبیسی
- «دیوید شویمر»، عضو هیئت مدیره بازار بورس لندن
- «دایان گرین»، عضو هیئت مدیره گوگل کلاود
- «جیم یونگ کیم»، رئیس بانک جهانی
- «پاتریک سون-شوئینگ»، رئیس لسآنجلس تایمز
- «زانی مینتون بدوز»، ویراستار ارشد اکونومیست
- «اندرو راس سورکین»، ستوننویس نیویورک تایمز